Затвориха детска градина в Русенско заради коронавирус. Заразен е половината

...
Затвориха детска градина в Русенско заради коронавирус. Заразен е половината
Коментари Харесай

Затвориха детската градина в Русенско с множеството случаи на COVID-19

Затвориха детска градина в Русенско заради коронавирус. Заразен е половината персонал. Заради новите три случая от вчера детското заведение в Сливо поле няма да отвори за 15 септември.

Първият случай на заразен служител е установен в понеделник. Взети са проби на целия персонал от 20 души, а градината е затворена.

„ За съжаление, общо с първия открит са 9, двама от тях са в болница в добро състояние, седем са на домашно лечение. Всички останали обаче са под карантина “, каза пред бТВ зам.-кметът на Сливо поле Михаил Чиликов.

Под карантина са и 19-те деца от двете групи в градината. За родителите е необяснимо как се е появила заразата.

„ Спазваха всички мерки противоепидемични, персоналът беше със защитно облекло, сестрата също, всичко беше наред, аз не съм видяла нещо. Не се допускаха външни лица, даже до стъпалата долу децата си обеззаразяваха обувките “, разказва Айсел Мустафова, майка на дете, посещаващо градината.

„ Притеснение има, нормално е, констатациите на РЗИ обаче са, че в детската градина указанията се спазват безупречно “, казва зам.-кметът на Сливо поле Михаил Чиликов.

Детската градина трябваше да отвори отново на 15 септември, но най-вероятно това ще стане седмица по-късно.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11962  COVID-19 може да се популяризира и по канализационните тръби COVID-19 може да се популяризира и по канализационните тръби  Словакия означи внезапно нарастване на инфектираните с ковид за денонощие Словакия означи внезапно нарастване на инфектираните с ковид за денонощие  Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Хърватия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР