За първи път от десетилетие насам от Южна Корея потегли

...
За първи път от десетилетие насам от Южна Корея потегли
Коментари Харесай

Пробив! За първи път от десет години от Сеул потегли влак за Северна Корея

За първи път от десетилетие насам от Южна Корея потегли влак с крайна дестинация северния съсед на страната, отбелязва вестник Korea Herald.

Двете страни започнаха 18-дневно съвместно проучване на трансграничните железопътни линии, първата стъпка към модернизиране и свързване на железниците на Южна и Северна Корея. Южнокорейски влак с шест вагона отпътува от Сеул около 9:05 часа (местно време) за гара Панмун в Северна Корея, близо до границата между двете страни, за да извърши проучването, което бе забавено поради загрижеността на САЩ за евентуални нарушения на санкциите.



Влакът, в който пътуват десетки чиновници и инженери от двете Кореи, ще инспектира 1200 километра железопътна линия в източната и западната част на Северна Корея. Длъжностните лица ще живеят и работят във влака, докато трае проучването.

„ Южна и Северна Корея ще успеят заедно и ще постигнат мир на Корейския полуостров, като свържат железопътните линии ", увери министърът на обединението Чо Минг-гион на церемония по изпращането на изследователския екип.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР