Днешното публикуване в два австрийска вестника на платена реклама от

...
Днешното публикуване в два австрийска вестника на платена реклама от
Коментари Харесай

Остри критики в медиите в Австрия срещу противниците на коронавирусни мерки

Днешното публикуване в два австрийска вестника на платена реклама от противници на коронавирусни мерки предизвика остри критики, предаде Франс прес.

Високотиражните всекидневници " Йостерайх " и " Курир " приеха да публикуват на цяла страница " отворено писмо към правителството ", в което се казва, че маските са вредни за здравето и че " задължителната ваксинация " не е била надеждно проверена.

Писмото е подписано от " извънпарламентарната анкетна комисия за коронавируса в Австрия ", в която има юристи, лекари, учени и хора на изкуството и се позовава на неуточнени научни изследвания.

Множество научни текстове, напротив, твърдят, че носенето на маска помага за намаляване на риска от заразяване и че ваксините са надеждни, като приемането им продължава да е доброволно, отбелязва АФП.

Редакцията на в. " Йостерайх " уточни, че публикацията не отразява непременно нейната позиция, а тази на в. " Курир " съобщи, че е допуснала отвореното писмо след дебат в редколегията в името на свободата на словото, като същевременно на съседната страница дава думата на вирусоложка, която заявява, че маските са полезни.

Тези обяснения обаче не убедиха критиците.

" Значи може да се пусне невярна информация като реклама и това да се оправдае със свободата на словото. Такова нещо не е ставало досега ", заяви главният редактор на седмичника " Фалтер " Флориан Кленк.

" Докато Фейсбук забранява дезинформацията, някога авторитетни печатни медии й дават убежище ", каза професор Леонхард Добуш от университета в Инсбрук.

В Австрия, както в други страни, редовно се провеждат демонстрации на противници на коронавирусните ограничения, които изразяват съмнение, че пандемията е толкова тежка, колкото се съобщава. За 16 януари във Виена е планирана проява на коронаскептици, пояснява БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18054  Макрон, Меркел и Фон дер Лайен се ангажираха да следват общоевропейския метод по отношение на имунизациите против COVID-19 Макрон, Меркел и Фон дер Лайен се ангажираха да следват общоевропейския метод по отношение на имунизациите против COVID-19  Бразилия е към този момент с над 8 млн. инфектирани Бразилия е към този момент с над 8 млн. инфектирани  Нова разновидност на COVID-19 е зародила в Съединени американски щати Нова разновидност на COVID-19 е зародила в Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР