Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания

...
Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания
Коментари Харесай

Дания издаде препоръка да не се пътува до Испания и Андора

Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания и Андора. Причината за решението е растящият брой нови случаи на коронавирус в тези страни. Това съобщи датското министерство на външните работи, цитирано от ДПА.
Препоръката влиза в сила от събота.

Тази седмица темпът на заразяване в Испания е нараснал до 39 случая на 100 000 души при 25,5 за миналата, заяви датското външно министерство, като се позова на данни от датския институт по обществено здраве " Статенс Серум ".
В Андора темпът на заразяване също превишава датските изисквания.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11240
Датска кланица потвърди 120 случая на коронавирус

Дания постави праг от 20 нови случая на коронавирус на 100 000 души седмично, но взема под внимание и цялостните тенденции.
Сред другите критерии на Копенхаген е това например дали датчаните са обект на ограничения в дадената страна. По този начин Ирландия, в която има изискване за задължителна карантина, също попада в списъка със страните, до които се препоръчва да не се пътува по ненеотложни причини.

Преди това Дания отправи подобна препоръка и за Румъния, България и Люксембург поради растящ темп на инфекциите, отбелязва ДПА.

В средата на март Дания затвори границите си като част от мерки за ограничаване на разпространението на короанвируса, но постепенно облекчи рестрикциите за повечето европейски страни.
За да влязат в Дания, туристите са длъжни да удостоверят, че имат резервация за поне шест нощувки в хотел, къмпинг или ваканционно жилище.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11240  Датска касапница удостовери 120 случая на ковид Датска касапница удостовери 120 случая на ковид  Швейцария анулира карантината за българи Швейцария анулира карантината за българи  Голям скандал след гибелта на 19-годишния зрелостник, отишъл си от COVID-19 Голям скандал след гибелта на 19-годишния зрелостник, отишъл си от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР