Германия очаква ваксината на АстраЗенека да бъде одобрена днес от

...
Германия очаква ваксината на АстраЗенека да бъде одобрена днес от
Коментари Харесай

Германия очаква ЕС да одобри ваксината на АстраЗенека, но с ограничения

Германия очаква ваксината на " АстраЗенека " да бъде одобрена днес от ЕС, но с " ограничения ", засягащи по-специално ефикасността ѝ при хора над 65-годишна възраст - без обаче препаратът да се забранява. Това съобщи здравният министър на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

" Не очакваме одобрение без ограничения ", обясни пред журналисти Йенс Шпан, като се позова на дискусии, протичащи на европейско равнище.

Ограниченията според него може да се изразят в общо одобрение, просто придружено със забележка на европейските власти за резервите им, засягащи използването на ваксината при хора на 65 г. и повече, или пък в одобрение на продукта само за хора под 65 години.

Предварителните дискусии наистина бяха оживени, но вероятно ще бъде препоръчано одобрение без ограничение по възраст, добави на същата пресконференция германски експерт - проф. Клаус Цихутек, президент на института " Паул Ерлих ", консултиращ кабинета в Берлин.

Той изтъкна, че данните за възрастните хора са " недостатъчни ", но ваксината " все пак може да бъде ефикасна " и при тях.

" Базата за одобрение трябва да бъде, най-вече за ваксините, това, че предимствата далеч надхвърлят рисковете ", обясни експертът.

Йенс Шпан приветства вероятното пристигане на ваксината на " АстраЗенека " в ЕС, защото медикаментът е " по-лесен за складиране, например във вашия хладилник ", за разлика от другите препарати на разположение - тези на " Пфайзер/Бионтех " и " Модерна ", изискващи температура минус 70 градуса по Целзий.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19061  EMA: Ваксината на EMA: Ваксината на " Пфайзер " не е обвързвана със смъртни случаи  Кризисният щаб в Сърбия: Няма да разхлабваме ограниченията против COVID-19 Кризисният щаб в Сърбия: Няма да разхлабваме ограниченията против COVID-19  Министерство на здравеопазването разгласява упования сбор ваксини за страната Министерство на здравеопазването разгласява упования сбор ваксини за страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР