В Берлин започва среща на Християндемократическия съюз (ХДС). Ръководството на

...
В Берлин започва среща на Християндемократическия съюз (ХДС). Ръководството на
Коментари Харесай

Всички погледи са вперени в Берлин – търсят наследника на Меркел

В Берлин започва среща на Християндемократическия съюз (ХДС). Ръководството на партията ще обсъжда кой ще бъде наследникът на канцлера Ангела Меркел, която в началото на седмицата обяви, че се оттегля от лидерския пост.

Очакванията са за тежки дебати, защото основните претенденти за него са изявени критици на Меркел - министърът на здравеопазването Йенс Шпан и предпочитаният от бизнеса Фридрих Мерц. Предпочитаната от Меркел кандидатура е на сегашния главен секретар на партията Анегред Крамп-Каренбауер.

Канцлерът обаче беше категорична, че няма да посочи наследник, а той ще бъде избран по време на конгреса на Християндемократите в началото на декември.

По-рано тази седмица канцлерът Ангела Меркел заяви, че няма да се кандидатира за нов мандат начело на ХДС на предстоящата през декември партийна конференция. С това започна надпревара за неин наследник, който може да стане следващият канцлер.

" Търсим някой със значителни умения да обединява хората ", Кристиан заяви Хаасе, депутат от ХДС. Той подчерта, че ХДС трябва да може да привлича представители на всички обществени групи, и ценностите му трябва да бъдат изразени ясно в ежедневната политическа дейност.
Днес ХДС ще проведе партийна конференция, за да обсъди въпроса за ръководството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР