Американската компания Rivian стартира серийния монтаж на електрическия пикап R1T.

...
Американската компания Rivian стартира серийния монтаж на електрическия пикап R1T.
Коментари Харесай

Rivian пусна първия в света електрически пикап и изпревари Tesla

Американската компания Rivian стартира серийния монтаж на електрическия пикап R1T. Според думи на основателя на марката, първият електрически пикап е слязъл от поточната линия във вторник сутринта в завода в Нормал, Илинойс. В близко бъдеще автомобилите ще започнат да се доставят на клиенти, които чакат своя R1T почти година. Така Rivian стана първата марка, която пусна електрически пикап, изпреварвайки Tesla, General Motors и други конкуренти в това отношение.

Не се уточнява броя на произведените R1T, но най-малко шест пикапа могат да се видят на изображенията от завода. Както бе съобщено по-рано, специалното първо издание ще е с най-високо оборудване.

Такъв пикап разполага с най-мощнния силов електрически тракт, състоящ се от четири електродвигателя, чиято системна мощност достига 765 конски сили и 1120 Нм въртящ момент. Ускорението от място до 100 километра в час е точно три секунди. Това е с 0,1 секунди повече, от времето за което ще се нуждае най -мощният тримоторен Tesla Cybertruck - поне според предварителните данни.

`Rivian

Launch Edition не е версията с най-голяма батерия. Той е оборудван с батерия от 135 киловатчаса, осигуряваща до 480 километра пътуване без презареждане. Максималният запас от 645 километра ще получи версия с батерия от 180 киловатчаса, която ще започне да се продава през следващата година.

Rivian пусна поръчки за Launch Edition още през ноември миналата година, като оценява това първо изпълнение на 75 000 долара. До 2022 г. новият сегмент на електрическите пикапи ще расте, освен ако производителите не започнат да обявяват нови забавяния. Още тази есен General Motors ще пусне пикапа Hummer EV, а догодина ще започне сглобяването на електрическия Ford F-150 Lightning и чак след това - на Tesla Cybertruck.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР