Американската актриса Джейми Лий Къртис получи почетна награда Златен лъв

...
Американската актриса Джейми Лий Къртис получи почетна награда Златен лъв
Коментари Харесай

Джейми Лий Къртис с почетна награда

Американската актриса Джейми Лий Къртис получи почетна награда " Златен лъв " за изключителни постижения на кинофестивала във Венеция, съобщи АФП.

Актрисата благодари на режисьора Джон Карпентър и сценаристката Дебра Хил, чиито филми " Хелоуин " я направиха известна, както и на всички, с които е работила.

Джейми Лий Къртис си спомни и родителите си, актьора Тони Къртис и актрисата Джанет Лий, като каза, че те биха били много горди да я видят как получава толкова ценна за нея награда.

Новият филм от поредицата " Хелоуин убива " беше прожектиран след церемонията по награждаването.
Снимка: ЕРА/БГНЕС  Джейми Лий Къртис с почетна премия

Ролята на детегледачката Лоури Строуд, която се изправя срещу серийния убиец Майкъл Майърс, вече е като втора природа на Джейми Лий Къртис. Тя обясни успеха си в жанра с факта, че лесно се плаши.

" Мисля, че това е вроден талант. Този ужас, който виждате на екрана, е истински, автентичен, няма психологическа подготовка ", увери тя на пресконференцията преди церемонията.

Известни заглавия с участието на Джейми Лий Къртис са " Риба, наречена Уанда ", " Смяна на местата ", " Истински лъжи ", " Вирус ", " Вади ножовете ". Тя се е снимала в повече от 80 филма.

Сред отличените със " Златен лъв " за цялостно творчество са Тилда Суинтън, Педро Алмодовар и Ванеса Редгрейв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР