101-ва въздушнодесантна дивизия на американската армия е разположена в Европа

...
101-ва въздушнодесантна дивизия на американската армия е разположена в Европа
Коментари Харесай

Напрежение. Кого прати Байдън в Европа

101-ва въздушнодесантна дивизия на американската войска е ситуирана в Европа за първи път от съвсем 80 години на 3 благи (близо 5 км) от границата на Украйна в Румъния. Това става на фона на възходящото напрежение сред Русия и НАТО. Леката пехота, наречена „ Крещящите орли “, е подготвена да се разполага на всяко полесражение в света в границите на часове, подготвена за борба, съобщи CBS News, съобщи " Марица ".

От момента, в който съветският президент Владимир Путин нахлу в Украйна на 24 февруари, неговите сили напредват на север от Крим, който Москва анексира през 2014 година Повече от седем месеца съветските войски се пробват да навлязат по черноморското крайбрежие в региона на Херсон, като задачата им е да завладяват основните украински пристанищни градове Николаев и Одеса, като прекъснат целия достъп на Украйна до морето, оставяйки страната и нейните военни сили без изход.
-->
Приближаването до границите на НАТО е и повода да бъде изпратена една от най-елитните американски дивизии за въздушно нахлуване с тежко съоръжение.

„ Готови сме да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО “, сподели командващия пълководец Лубас пред CBS News. 

Заобикаляйки от север крайбрежието на Черно море към Румъния, Black Hawk в последна сметка се приземи на боен полигон, където американски и румънски войски упражняваха с същински танкове и артилерийски огън да удрят цели по време на взаимно наземно и въздушно нахлуване.

 Учението е имало за цел да пресъздаде борбите, които украинските сили водят всеки ден против съветските войски отвъд границата. Според CBS това е обръщение към Русия и към съдружниците на Америка в НАТО, че американската войска е тук.

Общо към 4700 бойци от главната база на 101-ва въздушнодесантна дивизия във Форт Кембъл, Кентъки, са изпратени да подсилят източния фланг на НАТО.

Те ще „ следят от близко “ съветските сили, ще „ построяват цели, против които да упражняват “ и организират учения, като „ повтарят тъкмо какво се случва “ във войната.

Командирите на „ Крещящите орли “ неведнъж са повторили, че са „ подготвени да се бият още довечера “ и до момента в който са там, с цел да пазят територията на НАТО, в случай че борбата ескалира или има офанзива, както и че са изцяло подготвени да преминат границата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР