1. Осмиването на съдебната реформа и какво се крие зад

...
1. Осмиването на съдебната реформа и какво се крие зад
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Какво се крие зад осмиването на съдебната реформа; Иван Портних - кмет за един милиард

1. Осмиването на правосъдната промяна и какво се крие зад него. Основният конфликт при конституционните промени още веднъж ще бъде контролът над прокуратурата Преподаватели, представители на съсловни организации, част от правосъдната власт, разнообразни неправителствени организации, адвокатурата и юридическият екип на президента разкритикуваха тежко конституционния план, импортиран от ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ.

През седмицата, по време на съвещание на конституционната комисия, се провежда нещо приблизително сред публично разискване на текстовете за промени в главния закон и първо четене за приемането им. След изтощителни монолози, траяли близо шест часа, стана ясно, че към този момент ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ ще се придържат към авансово начертания сюжет за приемане на плана. Освен датата на първото четене в зала - 6 октомври, несъмнено е и друго - обединенията ще вършат корекции в наредбите преди окончателното им гласоподаване. Причината: няма специалист, който да не вижда основни недостатъци в тях. 2. Иван Портних - кмет за един милиард. Изборът на Борисов да го номинира за четвърти мандат евентуално значи, че " аварийна пейка " на ГЕРБ във Варна е празна Номинацията на настоящия варненски кмет Иван Портних за четвърти мандат като претендент на ГЕРБ оставя чувството за изтощение и дежа вю. През 2011 година поради липса на опция водачът на партията Бойко Борисов номинира " от немай къде " (пак за четвърти мандат) безпартийния Кирил Йорданов. Но го в профил единствено година по-късно, употребявайки така наречен февруарски митинги през 2013 година, с цел да го замести не с различен, а точно с Иван Портних. Този избор на Борисов евентуално значи, че " аварийна пейка " на ГЕРБ във Варна е празна.

Портних пое към кметската си случка във Варна на 3 март 2013 година след траялите близо месец най-масови митинги в града, почнали с яд поради високите сметки за ток. За митингите и до през днешния ден витае съмнението, че са били употребявани и оркестрирани от ГЕРБ, с цел да смъкват от власт безпартийния и излязъл от надзор Кирил Йорданов. Само година по-рано той беше припознат от Бойко Борисов като претендент на партията му за четвърти следващ мандат. 3. Пловдивският авиозавод на Latecoere става европейски център за порти на Airbus A320, а потенциалът на фабриката ще се удвои Пловдив придобива нова тежест за производителя на авиационни елементи Latecoere, откакто френската компания трансферира напълно сглобяването на самолетни порти за европейския пазар от Чехия в България. Освен предните порти за А320 на Airbus, който е главният клиент на групата, от юли локалният цех е поел асемблирането и на задните, с което цялата стратегия е преместена в страната. По този метод " Латекоер България " се трансформира в производителя на продукта за Европа, а проектите са за удвояване на настоящия индустриален потенциал.

Френската компания построи завода си в България преди пет години, когато стартира произвеждане на шкафове за бордова електроника, а по-късно добави порти и железни съставни елементи за самолетни носове. Процесът по прехвърлянето на вратите стартира през 2019 година след решение на централата за метаморфоза на производството, съгласно което общоприетият цех на Latecoere не би трябвало да има повече от 500 души. По това време заетите в чешката фабрика са повече от 1200 души, като в него се прави както произвеждане на съществени елементи, по този начин и асемблиране. 4. MREL или новите скъпи банкови бушони. От началото на 2024 година кредитните институции би трябвало да покриват повишени условия, което може да охлади кредитирането Изисквания, експозиции, адекватности, буфери. Да се ориентира човек в актуалните регулации за капитал и ликвидност на банковия бранш несъмнено не е елементарно. Системата от разнообразни съотношения еволюира до същинска джунгла от акроними. Ако въпреки всичко желаете да блеснете в диалог с някой финансист, можете да вметнете нещо за MREL. Зад тези букви стои терминът minimum requirements for own funds and eligible liquidity (да, знаем, че са изпуснали няколко признака за благозвучие). Ако предпочитате да сте пуритани на българския език, това е преведено като минимални условия за личен капитал и допустими отговорности, кратко в много по-трудното за изговаряне МИСКПЗ.
Реклама
Това условие беше за пръв път показано още през 2016 година, само че беше даден дълъг интервал за подготовка и поетапно въвеждане. Така в цялостния си искра MREL влиза в действие от началото на 2024 година и несъмнено е една от тематиките, които ангажират огромна част от вниманието на банковите топ мениджъри по света и в България. Това е разбираемо, защото в действителност, с цел да отговорят на повишените условия, съвсем всички банки би трябвало да пласират внушителни количества финансови или дългови принадлежности - а това, изключително при затягаща се парична политика, може да е мъчно и скъпо. Но в действителност резултатът от комплицираната чорба от буквички на регулаторите е много по-широк и визира всички банкови клиенти и изобщо цялата стопанска система, защото. 5. Няколко разновидността по какъв начин да се влага в крипто Без значение дали е новак или изпечен криптоинвеститор, всеки се интересува (и би трябвало да го прави) от риска и възвръщаемостта. Въпросът остава и кой би бил най-подходящият метод да изкарате максимума, в случай че следва ценови напредък на пазара? Разбира се, авансово се приема, че сте прекарали задоволително време, с цел да се запознаете в елементи за опциите, които притежаването на криптоактиви дава, в това число да имате концепция или опит по какъв начин ги купувате и съхранявате, а и какви са рисковете и по какъв начин да ги различавате.

Оглеждате се във финансовото огледало, с цел да разберете какъв вид " вложител " сте - какъв ви е толерансът към риск, какъв брой бихте били подготвени да загубите, какъв брой да вложите, каква е тактиката ви за излаз, т.е. каква е крайната цел или инвестицията е по-скоро дълготрайна и не смятате да " пипате " активите си за неопределен срок. С повече от 130 милиона души, за които се счита, че са се срещнали с крипто от края на 2021 година, милиони вложители може скоро да чакат своя първи бичи криптопазар, като някои допускат, че това може да се случи още през 2024 година
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР