1. Над 40 000 MW са заявените нови ВЕИ, а

...
1. Над 40 000 MW са заявените нови ВЕИ, а
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: Над 40 000 MW са заявените нови ВЕИ; Идеал стандарт - Видима става част от Villeroy & Boch

1. Над 40 000 MW са декларираните нови ВЕИ, а потенциалът на мрежата към този момент свършва Интересът към построяването на нови ВЕИ съоръжения в България е голям, само че неналичието на свободен потенциал спъва вложителите и пречи на това страната по-бързо и безболезнено да се раздели с въглищата. В същото време страната се притеснява от далавера в бранша и обмисля въвеждането на гаранции за новите планове - по 50 хиляди за всеки деклариран мегават.

Само до края на август настояванията за създаване на нови ВЕИ централи, постъпили в Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), доближават над 40 000 MW. За съпоставяне - все още всички налични електроенергийни мощности (ТЕЦ-ове, АЕЦ, Водноелектрическа централа и др.) в България са към 13 000 MW. Справка на Министерството на енергетиката (МЕ), направена за в. " Капитал ", демонстрира, че 2. Какво значат цени на петрола от 100 $ за световната стопанска система Цените на петрола са напът да доближат 100 $ за барел през септември за пръв път през 2023 година, откакто се покачиха с съвсем 30% от юни насам главно поради намаляването на производството от Русия и Саудитска Арабия и увеличеното търсене от Китай. Поскъпването породи опасения за обновяване на инфлацията, която се оказва изненадващо устойчива, и това може да навреди на международната стопанска система.

" Капитал " изяснява за какво се стигна до растежа на цените и какви са най-важните резултати от повишаването на суровината за международната стопанска система.

По-добрите от предстоящото стопански условия в огромните стопански системи като Съединени американски щати спомогнаха за нови върхове в международното търсене на нефт през 2023 година Към това би трябвало да се добави и възобновяване на Китай, въпреки и под упованията, след края на нулевата коронавирус политика. 3. " Идеал стандарт - Видима " ще стане част от немската Villeroy & Boch. Сделката прави оценка групата Ideal Standard, която има огромен цех в Севлиево, на 600 млн. евро Заводът за санитарна керамика и арматура в Севлиево - " Идеал стандарт - Видима ", който е с близо половин милиард лв. оборот, ще стане част от немската Villeroy & Boch. Промяната е резултат от договорка за предприятията на цялата група Ideal Standard, която е оценена на 600 млн. евро. Обединената компания ще бъде измежду водещите производители в Европа с 1.4 милиарда евро доходи от артикули за баня и 13.4 хиляди чиновници.
Реклама
Това на процедура е, откакто траялите към година Сега обаче фирмите са съумели да се спогодят, като 4. 3 в 1: Най-голямото ВЕИ със слънце, вятър и акумулатори ще е до Ямбол На мястото на остарялото военно летище до ямболското село Тенево ще бъде построена първата по рода си в България хибридна електроцентрала за сила от възобновими източници. Става въпрос за цялостен ВЕИ комплекс, който включва слънчев и вятърен парк, както и акумулатори. Първата копка на фотоволтаичния парк " Тенево Солар ", който ще е стадий 1 от хибридния ВЕИ комплекс " Тенево ", бе направена на 19 септември, а упованията са оборудването да проработи през 2025 година

То е с планувана мощ 237.58 MW и ще бъде освен най-големият слънчев парк в страната по този индикатор по отношение на настоящите в този момент, само че и един от значимите сходни планове в района. Централата ще бъде толкоз огромна, че ще може да задоволи изцяло 5. Естонската Nortal купува учредената в България Questers за 8.5 млн. евро. IT компанията има 300 чиновници в София Основаната в България Questers ще има втори притежател в границите на малко над пет години. IT компанията, чийто офис в София с над 300 експерти създава IT артикули за други бизнеси, е продадена против 8.5 млн. евро на естонската Nortal. Досега тя беше част от групата на английския холдинг TPXimpact Holdings, който я купи през 2018 година (тогава под името The Panoply).

Questers е учредена от българина Александър Дрангажов и британеца Робърт Уършуиц, като главната й активност е ръководство на екипи, които да проектират и построяват софтуерни решения за бизнес клиенти. След договорката
Свързани публикации Бум на вложенията във ВЕИ след облекченията за нови планове от 1 януари 18 май 2021, 13:49
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР