1. Изключвайте осветлението, ако излизате за по-дълго от стаята, само

...
1. Изключвайте осветлението, ако излизате за по-дълго от стаята, само
Коментари Харесай

Десет интересни факта за енергията

1. Изключвайте осветлението, в случай че излизате за по-дълго от стаята, единствено в случай че светещите тела не са компактни луминисцентни лампи.
Ако ползвате такива с нажежаема жичка, това е целесъобразно, защото единствено 10 на 100 от употребяваната от тях сила се трансформира в светлина. останалата част се губи под формата на топлинно лъчение.
Затова, в този случай, гасенето им е целесъобразно.
Когато става дума за ЛЕД или енергоспестяващи лампи, честото включване и изключване съкратява живота им.

2. Въглищата към момента са "царе " на енергетиката.
В международен мащаб повече от половината електричество се създава от въглища, като даже в Съединени американски щати този % е 39 на 100.

3. Лятното часово време е потребно за планетата. То икономисва над половин % електрическа енергия, колкото потреблението на 100 000 семейства.

4. Всички американски щати и европейски страни употребяват хидроенергия.

5. Лидери в потреблението на вятърна електрическа енергия, така наречен "вятърни ферми ", са Китай, Испания, Съединени американски щати, Германия. В щата Вашингтон 70 на 100 от електрическата енергия е с подобен източник.

6. Първият сателит, захранван от слънчеви панели, е към момента в орбита. "Вангард -1 " е изстрелян още през шестдесетте години на предишния век и е единственият сателит от тези години, към момента намиращ се в околоземна орбита.

7. Почти всички битови боклуци, които изхвърляме, стават за произвеждане на биогаз.

8. Ползата за околната среда от колите на електричество зависи напълно от това с какъв ток се зареждат те.
Принципно този тип превоз е най-екологично чистият, само че в случай че токът, с който се зареждат те, е създаден от въглища, изгодата е никаква, т.е. замърсяването се трансферира от "единият джоб в другия ".

9. Това е реалност, който е прочут на хората, които се интересуват от тези проблеми: Необходими са ни по-ефективни складове на сила, т.е. батерии. За да бъде изцяло ефикасна слънчевата и вятърната сила, въобще ВЕИ, са нужни по-ефективни и с по-голям потенциал средства за съхранението и.

10. Една от общоприетите единици, които постоянно можете да срещнете (и безусловно сте срещали, в случай че ползвате климатик) е английската термична единица или BTU.
Това е количеството сила, належащо да се увеличи температурата на един фунт вода с един градус по Фаренхайт.
Това е еквивалентно на 0.3 Ват/часа, 1055 джаула или 252 калории.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР