1. Екатерина Велика е родена през 1729 г с името София.

...
1.	Екатерина Велика е родена през 1729 г с името София.
Коментари Харесай

Интересни факти за Екатерина Велика

1. Екатерина Велика е родена през 1729 г с името София.

2. На едвам 16 годишна възраст тя се омъжва за правоприемник на съветската императрица Елизабет – Петър.

3. Императрицата е избрала точно Екатерина за брачна половинка на своя племенник, с цел да му роди деца, наследници. Тъй като тя нямала свои това било голямо нейно предпочитание.

4. За страдание обаче Петър имал други проекти – той бил по своему екстравагантен и въобще не се замислял за неща като наследници. Твърди се, че бил импотентен и вманиачен. Екатерина била девствена до 23 годишна възраст.

5. Императрицата вижда, че нещата сред двамата съпрузи не вървят. Решава да изпрати при Екатерина прочут прелъстител – Сергей Салтиков.

6. Връзката на Екатерина и Салтиков продължава много време, в резултат на което им се ражда наследник Павел. Детето е взето от императрица Елисавета незабавно след раждането.

 Екатеринския замък

7. Екатерина вижда, че брачният партньор й напълно изгубва позициите си като държател поради налудничавото си държание. Това я навежда на концепцията, че може да направи прелом и да застане на чело на съветската империя.

8. След не дълго време, съумява да реализира фантазията си. Вече императрица Екатерина е уважавана, подкрепяна и обичана от народа си.

9. През нейното ръководство Русия се усилва с над 200 000 хиляди кв. благи.

10. Тя е построила извънредно доста. Твърди се, че това което е построила и постигнала за съветската империя, е доста повече, в сравнение с е постигнал самия Петър Велики.

11. И въпреки като императрица да е правила работата си съвършено, в персоналния си живот е била много разкрепостена. Злите езици говорили, че имала доста любовници и обичала да прелъстява мъжете.

12. Това, което се твърди е, че преди тя да бъде с някой мъж, го подлагала на необичайно тестване. Оставяла е мъжа при своите придворни дами – твърди се, че това не е тест дали той е добър ухажор, а защитна мярка, с цел да е сигурна, че не страда от сифилис.

13. Изключително поддържана жена – не е оставяла времето да се „ изпише ” по лицето й. Следвала е собствен личен режим на живот, който е бил стоманен и непроменян за нищо на света.

14. До през днешния ден името й е обвързвано с някакъв чудноват сексуален ореол – показана е като жена, която има доста извънбрачни връзки и в действителност това е едно от главните неща свързани с личността й. Съвсем не е по този начин.

15. И въпреки, че има грозни слухова по какъв начин е умряла императрицата, истината е, че е получила сърдечен удар. Умира на 67 годишна възраст.

16. Независимо каква е била в своите персонални връзки императрица Екатерина е направила извънредно доста за Русия. Нейното ръководство е траело цели 34 години, през които Русия е била в разцвета си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР