08 Април Правителството на Обединеното кралство създава ново звено, наречено

...
08 Април Правителството на Обединеното кралство създава ново звено, наречено
Коментари Харесай

Великобритания отваря нов фронт в битката с монопола на Google и Facebook

08 Април
Правителството на Обединеното кралство основава ново звено, наречено Digital Markets Unit, чиято задача е да се оправи с възходящия проблем, обвързван с американските софтуерни колоси, които употребяват своите мащаби, с цел да лимитират конкуренцията в доста браншове.

По модел на Competition and Markets Authority (CMA), DMU ще се концентрира само върху цифровите колоси, които преобладават в интернет пространството и по този метод по формулировка лимитират конкуренцията. Въпреки че ще проучва най-вече общата конкуренция и поверителността на данните, наподобява, че новото звено е било инструктирано също по този начин да прегледа динамичността, с която обичайните медии губят доходи поради Гугъл и Фейсбук.

" Днес е значим крайъгълен камък по пътя към основаването на най-конкурентните онлайн пазари в света, чиито сърца са потребителите, бизнесмените и основателите на наличие ", споделя цифровият секретар Оливър Даудън и прибавя: " Със старта си новото звено за цифровите пазари ще стартира да проучва връзките сред платформи и доставчиците на наличие от една страна и платформи и цифрови рекламодатели - от друга ".

По думите му това ще проправи пътя за развиването на нови цифрови услуги и по-ниски цени, ще даде на потребителите по-голям избор и надзор върху техните данни и ще поддържа новинарската промишленост, " която е жизненоважна за свободата на изложение и нашите демократични полезности. "

Други неотложни въпроси в листата със задания на DMU включват Amazon - както търговията на дребно на компанията, по този начин нейния обществен облак - и цензурата в обществените медии.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР