Тази Сутрин


„Огромно е желанието да се влезе във властта от някои,

„Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, ...

... се влезе във властта от някои, дори с цената на престъпление.“Това каза вътрешният министър Бойко Рашков пред медиите от Международната конференция за трафика на хора.Ние ще противодействаме на това, затова е служебното правителство и МВР като основен носител на тази отговорност ще си упражни правомощията по закон, добави той.Очаквайте подробности.


Един от най-добрите начини да почувстваш силата на вятъра и

Един от най-добрите начини да почувстваш силата на вятъра и ...

... вятъра и морето е да плаваш с ветроходна лодка. Сега е сезонът за спокойни плавания. Снимка: Ладислав Цветков Специализираните регати, търсещи бурно време, не са за всеки. Снимка: Ладислав Цветков Плаването е нещо, с което трябва да се внимава, защото веднъж завладее ли те, си му подвластен за цял живот.


Неясен остава въпросът как клиентите на гръцкия туроператор „Музендис травъл“

Неясен остава въпросът как клиентите на гръцкия туроператор „Музендис травъл“ ...

... е да следим как ще се развива ситуацията. Не е обявен още фалит, става въпрос за финансови затруднения. Факт е, че фирмата не е имала възможност да се възползва от досегашните финансови мерки, но търси варианти със собствени средства да се реши проблема по най-отговорния начин.Чуйте целия разговор във видеото.За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред

За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред ...

... работодатели и студенти, като предоставя разширена индивидуална информация за репутацията на всяка компания, събрала достатъчен брой анкетирани за попадане в статистически представителна извадка. По-рано тази година класацията Employer of Choice на ToThe op Agency за втори път определи bTV Media Group и като най-желания работодател сред медиите от всички кандидати.


Историята на кучето с необикновено име – Ковид Пандемоф започва

Историята на кучето с необикновено име – Ковид Пандемоф започва ...

... беше много малък, но когато отидохме да му направим паспорт, ни дойде тази идея, тъй като годината беше белязана от началото на COVID-19, и решихме да му дадем това нестандартно име“, добавя той.Скоро Ковид Пандемоф ще опознае широкия свят, заедно с неговите стопани, които планират да го заведат в Норвегия.


Нов лабораторен комплекс в Билологическия факултет на СУ „Св. Климент

Нов лабораторен комплекс в Билологическия факултет на СУ „Св. Климент ...

... при експерименти с клетки, заразени с вирусна инфекция“, обясни ръководителят на лабораторията доц. Диляна Николова. Снимка: bTV Апаратурата е на стойност 1,8 млн. лв., а цялостният проект по европейски фондове е над 23 млн. лв.Доц. Николова допълни, че искрено се надяват да имат нови открития с помощта на съвременната техника.Нетрадиционно място за ваксинация. Във Врачанско мобилен екип ще обикаля

Нетрадиционно място за ваксинация. Във Врачанско мобилен екип ще обикаля ...

... на всички общински пазари и за голяма изненада има огромен интерес. Разполагаме с всички ваксини“, обясни д-р Антонио Георгиев, управител на Нов медицински център – Враца. Миналата седмица екипът е ваксинирал 60 човека на общинския пазар в Оряхово, утре отново са там, а в събота са в Криводол и Бутан.


Отстранената от длъжност като директор на РИОСВ-Бургас – Детелина Иванова,

Отстранената от длъжност като директор на РИОСВ-Бургас – Детелина Иванова, ...

... вид.Иванова обясни, че по закон спорът дали обектът е преместваем или е строителство не е от компетенциите на РИОСВ, а от органите, прилагащи ЗУД и ЗЧК. Към днешна дата няма констатация, че става въпрос за строителство.А на мястото на Иванова за временен директор на регионалната екоинспекция беше назначена Зинка Стойкова.


През днешния ден в 12 области в Северна и Южна

През днешния ден в 12 области в Северна и Южна ...

... друго“, добави тя.Проф. Гочева обясни, че едни от рисковите фактори са възрастта, като бебетата и възрастните хора приемат много по-лошо повишаването на температурата, както и лекарствата, които приемаме, особено диуретиците.„Непременно човек трябва да се консултира с лекар особено когато се достигне до по-тежка степен на дехидратация на организма“, съветва тя.


"Не се възползвам с отпуска си за отглеждане на дете, ...

... полицейски сили, ползван за масови безредици.Рогачев коментира и акцията на полицията в Трето РУП в Пловдив, като каза, че цялата информация, която е имал е предадена на съответните органи.Производството срещу него ще трае 2 месеца, а отстраненият директор обясни, че отпуската му може да се прекрати във всеки един момент.


Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията

Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията ...

... са получили право на пенсия в последващ период.Засега единственият начин дадено лице да разбере дали ще му е изгодно да прехвърли парите си от първия стълб е първо да отиде за справка – в НОИ, а след това и в пенсионния фонд, към който се води.Чуйте пълния разговор във видеото.С бройката може да се похвали Станко Зореч от Словения,

С бройката може да се похвали Станко Зореч от Словения, ...

... Словения, който развъжда кучета вече 16 години.Словенец е безспорен любител на далматинците. Той е боядисал в бяло-черно дори велосипеда, мотора и каската си, както и стените в дома си. Дори признава, че понякога, когато се събуди сутрин, се поглежда, за да провери дали и той не е станал на петна.


Днес Лука Модрич е една от звездите на световния футбол.

Днес Лука Модрич е една от звездите на световния футбол. ...

... Там и днес е пълно с мини. Вероятно един ден тази къща ще се превърне в музей, вероятно Модрич сам ще дари някои от стотиците си медали, за да радва посетителите. Но това е в далечното бъдеще. Днес той е фокусиран върху работата си на терена. И я върши перфектно!


Граждани излязоха на протест пред Министерския съвет с настояване за

Граждани излязоха на протест пред Министерския съвет с настояване за ...

... служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница. Снимка: БГНЕС След срещата стана ясно, че Министерство на здравеопазването трябва да внесе ново предложение за изменение на подробния устройствен план за изграждането на болницата.


Турне в четири града с различни вокалисти за всяка песен

Турне в четири града с различни вокалисти за всяка песен ...

... "Остава" и ние правихме кавър на "Цялото небе", знам я още оттогава", спомня си Свилен.Турнето вече е минало през Варна и Бургас, предстоят концертите в София на 24 юни и Пловдив на 25 юни.Музикантите признаха, че да се върнат на жива сцена след тази тежка година е радост за тях.


Планинската спасителна служба издирва възрастен човек в Родопите в района

Планинската спасителна служба издирва възрастен човек в Родопите в района ...

... Планинската спасителна служба издирва възрастен човек в Родопите в района на пловдивското село Лясково над Асеновград, предаде агенция „Фокус“.Сигналът е подаден вчера в 8 ч.Възрастният човек излязъл от дома си и не се прибрал.В издирването вчера са се включили пет планински спасители.Акцията продължава и днес.40% от населението в България е боледувало от COVID-19. Това

40% от населението в България е боледувало от COVID-19. Това ...

... още имат антитела. От днес всички лицензирани лаборатории трябва да изпращат най-малко 10% от положителните PCR тестове за коронавирус в Националната референтна лаборатория за секвениране. Чрез секвенирането се установява какви варианти на вируса има в страната. Досега има доказан само един случай на силно заразния индийско вариант.Гледайте повече във видеото!


Започна проверка по случая с пропуканата къща в Пловдив. Очаква

Започна проверка по случая с пропуканата къща в Пловдив. Очаква ...

... В момента семейството живее на квартира, осигурена от строителя на жилищната кооперация. Пукнатините на сградата продължават да се увеличават. Очаква се всеки момент къщата да рухне."Абсолютно цялото ни имущество остана вътре - с дрехите, прибори, техника, мебели, дори документи. Имаме само това, с което сме облечени", каза пострадалият Пейо Костадинов.


Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу ...

... от прокуратурата.В хода на разследването са проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства.Събрани са относими към предмета на доказване справки и документи, образувано е досъдебно производство. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Нов знак за напрегнатите взаимоотношения между Вашингтон и Техеран.Съединените щати

Нов знак за напрегнатите взаимоотношения между Вашингтон и Техеран.Съединените щати ...

... сайтовете по-късно се появиха отново онлайн с нови домейн-адреси. Всички ирански медии са контролирани от държавата, а частни не съществуват.Новината идва в момент, в който преговорите по иранската ядрена сделка са пред провал, а новоизбраният ултраконсервативен президент на Иран заяви, че ще ги продължи само ако са от национален интерес.


Владимир Карамазов представи наскоро своята първа самостоятелна изложба, която беше

Владимир Карамазов представи наскоро своята първа самостоятелна изложба, която беше ...

... болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев"."Заявени и платени са всички апарати, от които лечебното заведение имаше нужда. Искам специално да му благодаря за инициативата, която ми предложи", каза д-р Благомир Здравков от педиатричната болница. Какво е закупено със средствата, дарени от Владимир Карамазов? Вижте повече във видеото горе.„Здравните работници и личните лекари трябва да информират ромите за

„Здравните работници и личните лекари трябва да информират ромите за ...

... много въпроси. Питат за роднините си с хронични заболявания. Ние можем да им препоръчаме да се консултират с личните си лекари, но ваксинацията е личен избор“, каза здравният медиатор Ана Илиева.В ромската махала вече има хора, които са се ваксинирали, но заради предстоящо пътуване в чужбина, например.Повече вижте във видеото.


Горната камара на Конгреса на САЩ блокира предложената от Джо

Горната камара на Конгреса на САЩ блокира предложената от Джо ...

... реформа на изборните правила от забраната на расовата дискриминация през 1965 г. насам. За да мине през Сената обаче, всеки законопроект се нуждае от най-малко 60 гласа, а в момента републиканците държат точно половината – или 50 места.Именно те блокираха реформата, обвинявайки демократите, че са я написали в своя полза.


""Златен век" със сигурност има разрешително за строеж, съдът се ...

... главният архитект на София постановява такова градоустройство. Няма друг развой на събитията, дали ще бъде с презаверката от 2012 г. или с друго разрешение, тази сграда ще я има", категоричен беше арх. Мирянов. Той посочи, че от компанията са готови да намалят височината на сградата от 34 на 31 етажа.


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще избира административен ръководител

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще избира административен ръководител ...

... на Висшия съдебен съвет ще избира административен ръководител на Специализираната прокуратура, съобщава БНР. Единствен кандидат е временно изпълняващата длъжността – Валентина Маджарова.Позицията е вакантна от миналия май, когато ръководителят Димитър Петров подаде оставка по лични причини.Оттогава се смениха няколко временни ръководители, а поради липса на кандидати се провали една процедура.


Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за смъртта на 15-годишното

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за смъртта на 15-годишното ...

... Зейнеб издъхва, преди да стигне операционната зала. Роднините на момичето го погребаха вчера. Те са наели адвокат и искат виновните за смъртта ѝ да понесат отговорност.Каквото и да направим, детето ни няма да се върне, но искаме съд за този, които го погуби, казва дядото на момичето.Гледайте повече във видеото!„В никакъв случай не можем да изпаднем в изолация заради

„В никакъв случай не можем да изпаднем в изолация заради ...

... преди време Франция е била инициатор на новите критерии за приемане на нови членки в ЕС, като те са много по-тежки.„Там се говори даже, че Македония трябва да влезе след 8-10-11 г., там има такива тънкости, че ако не изпълниш някой от критериите, те връщат като ученик назад“, допълни Коев.


България отново блокира преговорите за еврочленство на Република Северна Македония,

България отново блокира преговорите за еврочленство на Република Северна Македония, ...

... във Фейсбук условието важните решение в ЕС да се взимат с единодушие. На 1 юли Словения поема председателството на Съвета на ЕС, а тя е горещ привърженик на разширяването. В началото на следващата година обаче председателството се поема от Франция, а тя съвсем не е толкова горещ привърженик на разширяването.


Предприемат се мерки за повишаване на нивото на ваксинираните срещу

Предприемат се мерки за повишаване на нивото на ваксинираните срещу ...

... цялото население – без специални условия за никого“, добави Златанов.Към момента под 10% от ромското население е ваксинирано поне с една доза. Не се предвиждат финансови стимули за поставяне на препарат срещу COVID-19. Относно имунизирането на деца, Златанов заяви, че няма информация непълнолетни да са връщани и ще провери казуса.


Също като през изминалия футболен сезон у нас, и пред

Също като през изминалия футболен сезон у нас, и пред ...

... "Ботев" Пловдив и "Берое".Останалите две срещи за началото на шампионата са "Ботев" Враца - "Арда" и "Царско село" - "Черно море".Ето и пълния списък:"Ботев" Враца - "Арда" "Левски" - "Славия" "Царско село" - "Черно море" "Ботев" Пловдив - "Пирин" "Берое" - "Локомотив" София "Локомотив" Пловдив - "Лудогорец"ЦСКА 1948 - ЦСКА


За втори път в историята българският женски национален отбор по

За втори път в историята българският женски национален отбор по ...

... срещу по-сериозни отбори. Ще имаме контролни срещи, за да видим къде се намираме в подготовката си и август в Пловдив ще очакваме всички да ни подкрепят. От 14-15 години сме заедно. Много неща сме преживели и сега се надяваме и още някой друг медал да спечелим заедно. ", каза Димитрова.


Медицински одит влиза в болницата в Сливен след смърт на

Медицински одит влиза в болницата в Сливен след смърт на ...

... кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лечение има, има данни за възпалителна активност“, обясни д-р Люба Бъчварова,началник на детско отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.Близките на детето протестират пред болницата, а бащата на детето се обърна към министъра на здравеопазването да пусне проверка в здравното заведение.


Официално вече е лято, астрономически го посрещнахме с високи температури.

Официално вече е лято, астрономически го посрещнахме с високи температури. ...

... една камизолка вече може да се изкара цялото денонощие. Температурите няма да падат под 20 градуса“, заяви проф. Рачев.По думите му наводнението в Лом от миналата седмица не е само заради времето. Паднали са около 25 литра на кв./м в рамките на минути, но инфраструктурата също е допринесла за щетите.


ДНСК отново спира строителството на „Златен век“. Този път причината

ДНСК отново спира строителството на „Златен век“. Този път причината ...

... били основно замесени, са шефът на болницата тогава и министерството на здравеопазването тогава“, посочи архитектът.Според него проблемът е свързан с ремонта и поддръжката на шахтата. „2019 г. светофарът е променен, на този светофар е закачен и кабел. Там има направен ремонт, който е без строителни книжа“, заяви арх. Иван Шишков.


Протест пред Съдебната палата в Пловдив с искане за справедлив

Протест пред Съдебната палата в Пловдив с искане за справедлив ...

... на едно загиналите момчета. Снимка: Райна Зайкова Според него липсват и записи от камери.„За него не е имало значение, че е погубил два живота. Той е шофирал дни след инцидента, щом може да се качи зад волана след тази случка“, каза майката на друго от загиналите момчета.Близките искат максималната присъда.


Спонтанен граждански арест за пиян шофьор беше извършен през уикенда

Спонтанен граждански арест за пиян шофьор беше извършен през уикенда ...

... лицето“, каза Бастрев. По думите на юриста подобни ситуации винаги са много сложни от правна гледна точка. В същото време не е задължително веднага да се уведомят органите на реда.„Най-често подобни арести се правят при джебчийски кражби или тези, които се извършват в търговските обекти“, каза Бастрев.Повече вижте във видеото.


Снощи се наложи спешна евакуация в Пловдив. Строителен изкоп застрашава

Снощи се наложи спешна евакуация в Пловдив. Строителен изкоп застрашава ...

... къща трудно може да се укрепи. Обясни, че първо трябва да се укрепи основата, да се премахне покривът, да се премахне напуканата конструкция и след като стигнат до здрави основи – отново да се възстанови къщата.За обекта има влязло в сила разрешително за строеж. Инвеститорът ще бъде санкциониран от РДНСК.


Десислава Иванчева излиза на свобода срещу 10 хил. лв. гаранция.

Десислава Иванчева излиза на свобода срещу 10 хил. лв. гаранция. ...

... прокуратурата. Апелативният спецсъд намали драстично присъдите по корупцинната афера в р-н „Младост“.Втората съдебна инстанция намали наказанието на бившата кметица от 20 на 8 г. затвор. На заместничката ѝ Биляна Петрова от 15 на 7 г., а на бившия районен кмет Петко Дюлгеров от 12 на 6 г. лишаване от свобода.


Делото срещу бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева,

Делото срещу бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, ...

... Делото е образувано по протест на прокуратурата и жалби на Иванчева, Петрова и Дюлгеров срещу присъдата на Апелативния специализиран наказателен съд.При задържането им на 17 април 2018 г. у тримата бяха намерени белязани банкноти на стойност 70 хил. евро. Според обвинението това е първият транш от поискания от тях подкуп.


Трябва ли България да даде „зелена светлина“ на Северна Македония

Трябва ли България да даде „зелена светлина“ на Северна Македония ...

... Плана за възстановяване. България непрекъснато търпи загуби от това, че нейния глас все по-малко може да се чуе“, допълни тя.Според Чернева, ако страната ни беше работила по-активно по Договора за добросъседство със Северна Македония от 2017 г., нямаше да се стигне до нуждата от вето. Цялата дискусия вижте във видеото!


Сагата с небостъргача „Златен век“ в София продължава. Снимка: Натанаил

Сагата с небостъргача „Златен век“ в София продължава. Снимка: Натанаил ...

... с иск в Страсбург при ново спиране на строителството. Снимка: Натанаил Раичков След това стана ясно обаче, че започва нова проверка на ДНСК. Строителите се опасяват, че сградата отново ще бъде спряна. Според тях са станали жертва на политически интереси и заплашиха отново с дело срещу държавата. Снимка: Натанаил Раичков


Американският флот използва над 18 хиляди килограма експлозиви, за да

Американският флот използва над 18 хиляди килограма експлозиви, за да ...

... кораб. Военноморските сили на Съединените щати проведоха изпитанието край източния бряг на страната. Експлозията имаше за цел да изпробва способността на самолетоносача „Джералд Форд“ да устои в битка.Американската геоложката служба регистрира контролирания взрив като земетресение с магнитуд 3,9.След изпитанията военният кораб ще се върне на док за поддръжка и ремонт.


Единствената атомна електроцентрала в Иран е временно спряна по спешност,

Единствената атомна електроцентрала в Иран е временно спряна по спешност, ...

... разяснения. Според компанията ремонтните дейности ще продължат до петък.През март заместник-ръководителят на Иранската агенция за атомна енергия Махмуд Джафари заяви, че централата може да спре да работи, тъй като Иран не може да осигурява части и оборудване за нея от Русия поради банкови санкции, наложени от САЩ през 2018 г.


От 1 май ваксината срещу COVID-19 в Индия е станала

От 1 май ваксината срещу COVID-19 в Индия е станала ...

... записваха много коректно на ваксината“, разказа българката. Що се отнася до мерките срещу заразата, в Индия препоръчват йогата и упражненията за дишане. Също така различните дейности за разделени между четните и нечетните дни и всеки ден гражданите трябва да следят какво могат да направят в съответния ден и какво не.


За пръв път зрителите на bTV имаха възможност да видят

За пръв път зрителите на bTV имаха възможност да видят ...

... Другата е, че не представлява интерес за историческата наука. А според третата всичко написано там е вярно, но не можем да говорим за приемственост, защото онези българи, описани в плочата, не са днешните.Съдбата на хората, свързани с плочата и нейното откриване е доста печална, отбеляза Георгиев.Вижте целия разговор във видеото.


В столичната зоологическа градина храна, подхвърлена от посетители, едва не

В столичната зоологическа градина храна, подхвърлена от посетители, едва не ...

... от посетители, едва не уби един от сурикатите.Животното, получило интоксикация, е добре и се възстановява. От зоопарка призоваха посетителите да не дават храна на животните, защото те си имат специфичен режим на хранене.Освен това са с различен метаболизъм. Сурикатите се хранят основно с насекоми, яйца и земноводни.Вижте още във видеото.


Двама бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна

Двама бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна ...

... Двама бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“, съобщи БНР.Това е станало във връзка с проверки, по които Министерството на вътрешните работи действа и които бяха обявени от министри от служебния кабинет.Към момента от МВР не дават информация за кои случаи става дума.


В Лакатник вече могат да се похвалят с нов музей,

В Лакатник вече могат да се похвалят с нов музей, ...

... принадлежности на алпинистите. Снимка: bTV „Едно време намирането на екипировка беше много трудно, нямаше магазини“, допълни Русинов.Създателите на музея всички алпинисти, които имат нещо останало от годните, да им го предоставят, за да бъде изложено. Снимка: bTV До 4 юли всеки, който минава покрай Лакатник, може да разгледа събраните ценности.


В летните дни сладоледът е един от най-предпочитаните продукти за

В летните дни сладоледът е един от най-предпочитаните продукти за ...

... Иванов обаче има случаи при инфекциозни заболявания с гастроентологичен характер, причинени от храни, но не може да се направи директна връзка, защото това не се изследва у нас. Снимка: bTV В момента БАБХ прави проверки на сладоледите у нас, но засега няма открити нарушения. Окончателни резултати ще има през есента.


Трилион и 800 милиарда евро от Европейската централна банка, няколко

Трилион и 800 милиарда евро от Европейската централна банка, няколко ...

... Това ще се случи през следващите няколко години.„Въпросът е дали ще си намерим точното място в постпандемичния свят, за да произвеждаме стоки и услуги някой да иска да купи на новите по-високи цени“, коментира банкерът.Според Хампарцумян не ни очаква ценови шок, а ни очаква бум на потреблението и на инвестициите.


Световноизвестният диджей Давид Гета продава каталога си от предишните 20

Световноизвестният диджей Давид Гета продава каталога си от предишните 20 ...

... Гета става част от третия най-значим звукозаписен лейбъл в света. Музикантът революционизира електронната денс музика в началото на века. Той е работил със световни имена като Ед Шийран, Бруно Марс, Снуп Дог и други. Гета има продадени над 50 милиона копия от своята музика, както и спечелени две награди "Грами".


„В началото на другата седмицата се очаква затопляне, а по

„В началото на другата седмицата се очаква затопляне, а по ...

... очаква много хубаво време, като валежите няма да спрат, но ще бъде доста по-сухо и по-топло. Снимка: bTV „През уикенда ни очаква доста динамично време. През следващите три дни времето ще се определя от черноморски циклон, в Германия ще има над 30 градуса в днешния и утрешния ден“, допълни Рачев.


Охарактеризирането на даден вариант на коронавируса отнема около два месеца.

Охарактеризирането на даден вариант на коронавируса отнема около два месеца. ...

... Гломб.Вирусологът каза, че клиничната картина на индийския вариант не се различава, така че да може да се различи от останалите. „Световният опит показва, че „Делта“ вариантът няма променена клинична картина. Няма и тежко протичане, но е значително по-заразен“, допълни доц. Любомира Гломб.В момента у нас доминира британският вариант на коронавируса.


Проливни дъждове се изсипаха в Югозападно Мексико. Улици и домове

Проливни дъждове се изсипаха в Югозападно Мексико. Улици и домове ...

... Мексико. Улици и домове бяха залети от придошла река. Съобщава се за над 1000 наводнени домове. Местните власти и жители изчакват отичането на водите и се организират да почистят и предпазят град Ючитан от разпространението на болести. Очаква се дъждовете да продължат и през уикенда. Остава опасността от нови наводнения.


Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла.

Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла. ...

... в интернет за трагедията, в която загина майор Валентин Терзиев и обясни, че нито ще се спре да се лети, плава или гмурка.Всеки от нас знае какви са рисковете, каза още началникът на щаба на ВМС. По данни на флота в следващите дни се очаква влошаване на времето в района.


През последните месеци Заев натрупа доста негативи в отношенията с

През последните месеци Заев натрупа доста негативи в отношенията с ...

... че човекът, в който вижда основния партньор, с който може да работи и е работил досега, е бившият български премиер. „От вчерашното посещение резултат има дотолкова, колкото Зоран Заев се видя със служебния премиер, с президента, имаше опит да се създаде пример за една нова атмосфера в отношенията“, обясни журналистът.


В сряда в Националното външно оценяване след 7. клас на

В сряда в Националното външно оценяване след 7. клас на ...

... проблеми и теми. Това е разказ за един млад мъж, който е живял дълги години в чужбина и се връща да продаде наследствени имоти и се случва нещо, което го кара да остане. Мисля, че това беше нещо, би резонирало добре с младите хора“, разказа Карабашлиев.Чуйте цялото интервю във видеото.


Зов за помощ от едно българско семейство, което се бори

Зов за помощ от едно българско семейство, което се бори ...

... заедно, не с патеричка. Да си ходи на училище, да се събира с приятели“, казва Зоя.До този момент с помощта на много хора от цяла България семейството е събрало половината от нужната сума. Времето обаче изтича.Ако искате да помогнете на Виктор, можете да дарите на:IBAN: BG55STSA93000027947225BIC:STSABGSFТитуляр: Виктор Спасов ДимовБанка ДСК


Футболна врата на игрище в кв. Долни воден в Асеновград

Футболна врата на игрище в кв. Долни воден в Асеновград ...

... в Асеновград падна върху 3-годишно дете. Инцидентът е станал преди близо 2 седмици.Детето е било прието в тежко състояние в болница в Пловдив с черепно-мозъчна травма.От районната прокуратура в Пловдив са образували досъдебно производство по случая.Разпитани са свидетели, изяснява се кой стопанисва тази площадка и защо не е било обезопасена.


Румънският национал Дорин Ротариу подписа договор с футболния шампион на

Румънският национал Дорин Ротариу подписа договор с футболния шампион на ...

... "Динамо" Букурещ (2013-2017 г.), белгийския "Брюж", "Мускрон" и АЗ Алкмаар. От 2019 г. носи фланелката на "Астана". За националния отбор на Румъния футболистът има 10 мача, в които е вкарал 1 гол. "Лудогорец" вече обяви привличането на вратаря Серджио Падт и халфа Клод Гонсалвеш, както и завръщането на Игор Пластун.


Бившият премиер Бойко Борисов изненадващо се срещна с македонския премиер

Бившият премиер Бойко Борисов изненадващо се срещна с македонския премиер ...

... защото те ще се мразят. Ние сме към края, по-младите ще имат проблеми“, казва Борисов.„Ако не намерим как като две държави, две нации, два народа – играта на думи вече не е важна – да се разбираме, поколения млади македонци и млади българи ще се мразят“, каза лидерът на ГЕРБ.


Китай успешно изстреля космически кораб с трима души екипаж до

Китай успешно изстреля космически кораб с трима души екипаж до ...

... борда на станцията „Тянхъ“ 3 месеца. Там ще провеждат научни експерименти, ще тестват оборудване и ще подготвят станцията за скачването на два допълнителни модула през 2022 г.Пекин започна самостоятелно изграждане на „Тянхъ“, след като беше изключен от Международната космическа станция, на която си сътрудничат САЩ, Европа, Русия, Канада и Япония.


Огромно сметище до път Е-79 – то се намира край

Огромно сметище до път Е-79 – то се намира край ...

... множество сигнали, сметището е разчиствано, но без успех.Местните хора наричат сметището „Корекома“, защото могат да бъдат намерени всякакви битови отпадъци на него. Казват, че коли от цялата област отиват там, за да изхвърлят незаконно боклуците си.Сега отново са предприети действия по почистването, като ще бъдат монтирани и камери за наблюдение.


Официална делегация от Република Северна Македония, водена от премиера им

Официална делегация от Република Северна Македония, водена от премиера им ...

... практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение в позиция, която ще бъде разгледана в българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и в интерес на европейската перспектива на всички страни от Западните балкани“, добави служебният министър-председател.


"Пътят" е първият роман на Юлияна Дончева. Той разказва за ...

... да му помагам с нещо", разказва Дончева.Първоначално идеята за "Пътят" е да бъде сериал, но скоро сценарият се превърнал в роман.Дончева има издадени още две книги - Код "червено": Моята истина за храната" и "Код "червено": Ботокс в ума", но "Пътят" е първата ѝ художествена творба.Прочетете откъс от романа на


Ню Йорк отбеляза с фойерверки края на ограничителните мерки заради

Ню Йорк отбеляза с фойерверки края на ограничителните мерки заради ...

... спи, 70% от пълнолетните жители вече са ваксинирани и местните власти премахнаха ограниченията. Носенето на маски остава задължително в училищата, болниците и в метрото.Емблематичната Емпайър Стейт Билдинг и други знакови сгради бяха осветени в цветовете на града - синьо и златно. Хиляди жители на града се насладиха на светлинното шоу.


В 9:30 ч. край Сандански започна мащабно учение за спасяване

В 9:30 ч. край Сандански започна мащабно учение за спасяване ...

... В него участват екипи на ГДПБЗН, Българската армия, Гражданската въздухоплавателна администрация, 24-та Авиационна база – Крумово, представители на община Сандански, Български червен кръст и Югозападно държавно предприятие. Снимка: Ирина Жерева Организатори на учението са Министерство на транспорта, информационните съобщения и технологиите и Министерство на вътрешните работи, съвместно с община Сандански.


Върховният съд на Словакия отмени оправдателната присъда на бизнесмена, обвинен

Върховният съд на Словакия отмени оправдателната присъда на бизнесмена, обвинен ...

... на разследващия журналист и годеницата му, които бяха застреляни в дома им през 2018 година. Миналата година съд на по-ниска инстанция оправда бизнесмена, но прокуратурата обжалва решението.Според обвинението журналистът е разследвал съмнителни сделки на бизнесмена.Убийството на журналиста доведе до масови демонстрации срещу корупцията в страната и провокира голям международен отзвук.


Италия се връща към нормалния ритъм на живот.Campo de' Fiori

Италия се връща към нормалния ритъм на живот.Campo de' Fiori ...

... Рим е в региона Лацио, който вече е обявен за "бяла зона". От 12 от всички 21 региони в Италия вече са с разхлабени мерки след спада на заболеваемостта. Това важи и за Милано.Вечерните часове на много места вече отпаднаха, но остава задължително носенето на маски и спазването на дистанция.


В Женева привърженици на руския опозиционер Алексай Навални излязоха на

В Женева привърженици на руския опозиционер Алексай Навални излязоха на ...

... демонстрация в негова защита.Те издигнаха плакати с надписи "Освободете Навални" и политическите затворници. Един от участниците се преобрази като руския президент и поиска недоволните да бъдат задържани. Протестът премина мирно и бе опит да се привлече общественото внимание към темите за спазването на човешките права и политическите арести в Русия.