Ситуацията с нелегалните мигранти е много трагична. А Турция вече

...
Ситуацията с нелегалните мигранти е много трагична. А Турция вече
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Трябва да се подготвим за сериозна миграционна вълна


" Ситуацията с незаконните мигранти е доста трагична. А Турция към този момент не е същата. Ердоган предните години доста ясно насочваше своя потока към Гърция, а не към България, само че той даде статут на посетители на тази общественост. "

Това разяснява арабистът проф. Владимир Чуков, откакто рейс с мигранти катастрофира у нас и двама служители на реда починаха в опит да го спрат.

" В момента интервенцията на Ердоган в Северна Сирия най-вероятно ще се отсрочи, всички са срещу, само че той желае да се отърве от тези хора. Затова бежанците по всевъзможен метод ще търсят да си тръгнат и по тази причина вие виждате цели фамилии сега напущат Турция с еднопосочен билет ", разясни той.

Според Чуков българската страна би трябвало да регистрира, че имаме ново доста мощно предизвикателство.

" Тепърва ни следва тази вълна. Каква част от тези мигранти към този момент са тръгнали или ще тръгнат не се знае, като приказваме единствено за сирийците. Иначе общо са някъде към 5 милиона афганистанци и иранци и всевъзможни други. Трябва да ви кажа, че в действителност в Турция ври и кипи. Трябва да се готвим за всичките останали предизвикателство по отношение на миграцията ", сподели арабистът.

Според някогашния вътрешен министър Валентин Радев е належащо с изключение на вложение на пари в оградата по границата би трябвало натам да се насочат и още хора.

„ България не може сама да се оправи с този напън, който явно следва. От вчерашния ден разбрахме от синдиката на Министерство на вътрешните работи, че няма задоволително фрагменти, не е окомплектована съставът и е неприятно съоръжение “, добави той.

Радев съобщи и че е доста значимо вътрешна сигурност да създадат нужното за взимане на значими ограничения да спрат каналджийство.

Според него може да се върне и армията на границата.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР