“Към момента виждаме, че нямаме реалистична алтернатива, която да гарантира

...
“Към момента виждаме, че нямаме реалистична алтернатива, която да гарантира
Коментари Харесай

Вигенин: "Газпром" трябва да си изпълни договора с България


“Към момента виждаме, че нямаме реалистична опция, която да подсигурява сигурни доставки на газ на допустима цена е обикновено да заявим, че би трябвало да се обърнем към “Газпром износ ”, с цел да си изпълнят уговорките, каквито имат по контракта с България ”, сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването “Тази заран ”.

Енергетиката е основен детайл, в случай че няма газ хората ще стоят на студено. Вероятно някои изцяло ще затворят предприятията си или ще понижават размера на активността си. Хората ще останат без работа. Това са последствията, в случай че ние не си подсигуряваме нужните количества природен газ, тъй че в действителност това е най-сериозният проблем сега и той би трябвало да бъде решен. Има стъпки, които могат да се извървят. Правителството би трябвало да свърши тази работа, изясни той.

Според него казусът с газа и енергетиката е главен, тъй като към днешна дата нямаме задоволително обезпечени количества газ, които да покрият потребностите на страната до края на годината.

Той посочи, че не се приказва за нов контракт, това прекомерно мощно се политизира и идеологизира.

Призоваваме да бъдем прагматични, тъй като в случай че не бъдем прагматични, ще страдат хората. Политическите водачи, които се пробват да късат ризи и да изясняват каква драма ще настане, в случай че България внесе съветски газ, добави Вигенин.

Според него би трябвало да се остави настрани идеологията и геополитиката, а да се реши един действителен въпрос.

" Министерство на вътрешните работи може да се оправи с възпирането на мигрантите "

Има подозрения за корупция в Министерство на вътрешните работи, само че тя надали е на високите нива. Смятам, че Министерство на вътрешните работи има потенциала да се оправи с възпирането на мигрантите.

Според него няма систематичен проблем.

Истината е, че още предходните месеци имаше индикация, че ще се ускори мигрантският напън в Европейския съюз. Струва ми се, че в този момент е моментът държавното управление да направи един цялостен обзор на това какъв е казусът, добави Вигенин.

Конфликтът Радев-Нинова

Вигенин разяснява и спора сред президента Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за идната изборна акция.

" Това не е някакъв личен спор. Прави се опит да се персонализира, с цел да наподобява по-прост и по-лесен. Аз считам, че първите дни на служебното държавно управление дадоха за мен един непотребен сигнал, че посредством служебния кабинет се прави опит да се кадрува или да се намесва президентската институция във вътрешните работи на Българска социалистическа партия ", сподели той.

Разбира се, когато атакуваш една партия е обикновено е да започнеш с водача. Партийните въпроси са работа на партията. В момента президентската институция посредством служебното държавно управление, което президентът е назначил, има надалеч по-сериозни проблеми за решение, добави Вигенин.

Гледайте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР