“В момента е пикът на бежанския поток. Всички сме наясно

...
“В момента е пикът на бежанския поток. Всички сме наясно
Коментари Харесай

Кметът на Малко Търново: Бежанският поток се контролира от Босфора  


“В момента е пикът на бежанския поток. Всички сме наясно за какво се случва това и изрично мога да кажа, че този поток се управлява от Босфора и тези хора идват проведено ”, сподели Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

Той акцентира, че мигрантите са с джипиеси и се знае къде минават, от къде би трябвало да минат и къде ще бъдат закарани.

“На Гранична полиция и е извънредно мъчно, и доста тежко, с цел да възпрат този поток, добави Янчев.

Според него в Народното събрание се чуват единствено кавги вместо да се вземат законови разпореждания и да се реши казусът.

Кметът даде и образец с това, че би трябвало да се одобри закон, съгласно който, в случай че се хване каналджия, пренасящ мигранти, той да бъде наказан.

“Много постоянно ставаме очевидци на групи бежанци, преминаващи през село Стоилово ”, сподели кметският наместник Христо Янакиев.

Той акцентира, че съвсем няма ден без някой да алармира, че е забелязал група мигранти.

“Местността Пейково е въздушно на към километър от селото. Комуникираме с граничарите към този момент единствено с жестове. Има разнообразни пътеки - афганистанска, сирийска, мароканска. През нощта не ги виждаме, чуваме единствено кучешкия лай и човешки диалект ”, добави Янакиев.

По думите му бежанците минават пешком.

Местни поданици споделят, че се опасяват да излизат на разходка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР