Употребата на райски газ, смесен с алкохол, може да завърши

...
Употребата на райски газ, смесен с алкохол, може да завърши
Коментари Харесай

Доц. Дерменджиев: Райският газ може да е много опасен за подрастващите

„ Употребата на божествен газ, разбъркан с алкохол, може да приключи с съдбовен край. “ Това изясни Доц. доктор Светлан Дерменджиев, шеф на клиниката по токсикология към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив. Той направи този коментар на фона на следващия случай на колабирал младеж в дискотека в града.

17-годишно момче загуби схващане за повече от час в пловдивската дискотека, където беше осъществен и голият обиск . Баща му съобщи, че той е използвал алкохол и божествен газ.

Снимка: bTV

„ Райският газ е прочут от преди повече от две епохи като средство за развлечение, каквото е било първичното му потребление в средите на интелектуалците преди повече от век. Райския газ може да се трансформира в рисков отровен агресор за човешкото здраве изключително при младежите. Това съединяване провокира и има упоителен резултат. То може да провокира угнетяване на съзнанието и заради функционалната незрялост на нервната система в детска възраст може да докара и до опасности за здравето и за живота “, изясни доцент Дерменджиев.

A eкип на bTV направи инспекция в столичните заведения в София.

Екипът ни влезе в столична дискотека и откри нарушавания

Малко след среднощ събота против неделя. Дискотека в Студентски град. Минути откакто влизаме попадаме на девойки, които обикалят масите с флакон, балони и капсули с божествен газ. Ние също си купуваме от тях. За 6 лева на балон.  Собственикът на нощното заведение отхвърли в него да се продава божествен газ.

Инцидентът е станал в клуба, в който беше извършена полицейската акция предишния уикенд

„ Няма такова нещо още след като е станала възбраната ние сме забранили да се продават такива неща. Въобще не знам дали тези фрагменти са настоящи, дали не са. Почти съм на 90% сигурен, че това не е от в този момент и са остарели фрагменти, само че щом твърдите вие, аз ще си направя своето следствие и ще взема ограничения. Ние продаваме алкохол, продаваме и безалкохолни, продаваме и ядки и доста други неща, само че не можем да бъдем пъдари. Всеки у дома би трябвало да си възпита децата - какво да използват, какво да взимат, тъй като ние носим отговорност за това какво се случва в нашия клуб, само че може ли на 200 деца ние да бъдем виновни за техните дейности “, сподели Петко Димитров, притежател на клуба.

Снимка: bTV

От асоциацията на заведенията упорстват законът да бъде спазван, а институциите да вършат повече инспекции.

„ Няма по какъв начин отговорността да пада върху асоциацията или върху всички заведения. Трябва да се откри кое заведение е извършител и то да понесе глоба. Закона ясно е споделил - какво има право да се продава, какво няма и каква е глобата “, изясни Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията.

bTV потърси виновните за инспекциите институции КЗП и РЗИ, само че не съумя да се свърже с тях. Експерти предизвестяват, че използването на божествен газ крие съществени опасности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР