Петима души са задържани за катастрофата с автобус, при която

...
Петима души са задържани за катастрофата с автобус, при която
Коментари Харесай

Катастрофата с автобус: Непълнолетният сириец е изчезвал няколко пъти от Центъра в Харманли


Петима души са арестувани за злополуката с рейс, при която починаха двама служители на реда. Каналджиите са трима сирийци с филантропичен статут на бежанци. Сред тях малолетен на 15, липсващ в понеделник.

Оказа се, че това не е единственото му изгубване. От понеделник го е нямало, само че преди този момент също е липсвал от време на време за по 2-3 дни. Това признаха управляващите пред bTV и споделиха, че става дума за рецидив, само че откакто напусна територията на центъра, който от отворен вид, управляващите и институциите.

Братята на малолетния сириец са напуснали центъра още през март.

Омар изиска да се събере със своето семейство, което се намира сега на територията на Турция. Държавна организация за бежанците се самосезира и надлежно вършим всичко допустимо да не се организира тази процедура по събиране на фамилии “, съобщи краткотрайно изпълняващата длъжността шеф на центъра в Харманли Галя Христова.

Оказа се, че тук зачестяват случаите на арестувани сирийски бежанци, които имат филантропичен статут, само че се занимават с някаква незаконна активност. Иначе потенциалът на центъра е напълнен на 43%, а и доскоро бежанци влязоха вътре, с цел да бъдат настанени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР