Културни


Димитър Рачков направи интересно разкритие, свързано с Крисия Тодорова. Това се

Димитър Рачков направи интересно разкритие, свързано с Крисия Тодорова. Това се ...

... е била на около 8 г. Веднага, след като Крисия се появи при Слави, ми се обади организаторката на конкурса и ми каза, че от цялото жури аз съм бил единственият, който й е дал 10 пълни точки". "Значи по мои виждания Рафи те превърна в звезда", каза още Димитър Рачков.


Михаела Маринова се сблъскала с лошата страна на славата още

Михаела Маринова се сблъскала с лошата страна на славата още ...

... да бъдат заедно. Но въпреки всичко успяват да поддържат връзката си, макар и от разстояние. Въпреки силната си любов, двамата са категорични, че нямат намерения да създават семейство на този етап, тъй като са концентрирани в кариерите си. Единствено времето ще покаже дали ще се оженят и ще имат дете, пише Галерия.


Във Франция изкуството намира вратички в условията на национална карантина.На

Във Франция изкуството намира вратички в условията на национална карантина.На ...

... двама актьори намериха сцена за изява зад витрините на моден бутик.Представлението им привлече десетки зрители. Организаторите на шоуто призоваваха хората да спазват социална дистанция, за да нямат неприятности с полицията.Собственичката на бутика прегърнала идеята за спектакъла, тъй като магазинът й не работи заради мерките и тя решила да подкрепи изкуството.На 6 декември преди година си отиде великата актриса Стоянка

На 6 декември преди година си отиде великата актриса Стоянка ...

... и ми гледай сеира. Сцената ми е живецът и затова не се отказвам. Да стоя вкъщи, би значело духовна смърт за мен. Щом пълня салоните и ме аплодират, значи трябва да играя и публиката ме иска. Гледайте ми спектаклите, а не болестите!""Знайте, че сте българи, а се старайте да надминете европейците!"


Вчера вечерта се проведе първата премиера на

Вчера вечерта се проведе първата премиера на "18% сиво“ в ...

... е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.


В пространството на Градската художествена галерия - Варна A&G Art

В пространството на Градската художествена галерия - Варна A&G Art ...

... пейзажа, но не в неговата чиста жанрова форма, а използвайки го като отправна точка, върху която изграждат богатия семантичен, формален и сугестивен регистър на своя художествен свят.Изложбата се открива на 3 декември от 18 часа в ГХГ "Борис Георгиев" и ще остане в това пространство до 3 януари 2020 година.Копие от 17-и век на картината на Леонардо да Винчи

Копие от 17-и век на картината на Леонардо да Винчи ...

... силата на трайния интерес към тази легендарна картина" - каза Бауки Койнен, директор в "Сотбис".Оригиналната картина "Мона Лиза" на Леонардо, който започва да я рисува през 1503 г., е изложена в Лувъра в Париж от 200 години.Смята се, че портретът е на Лиза Герардини, съпруга на флорентински търговец на коприна.


Днес дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки гостува в

Днес дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки гостува в ...

... състояние след операцията", допълни още Муки."Каза ми, че ме обича, като излезе от упойката. Стоянка беше интубирана, сложи й се тръба, тя вдигна температура. Сега в момента положението й се подобрява. Температурата и спада", заяви Мария и добави, че бърза за болницата, защото иска да е близо до майка си.


Варненска детско-юношеска опера при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр.

Варненска детско-юношеска опера при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. ...

... Държавна опера Варна. Той следва едноименната приказка в прочутата книга "Пет приказки“ на Валери Петров.Оркестрацията е на диригента Ганчо Ганчев. Заедно с Петя Петкова той е автор и на постановката. Сценографията и костюмите са дело на Тодор Игнатов. Хормайстор и корепетитор е Миглена Шишева. Хореографията е дело на Бистра Бъчварова.


>Солистите Кирил Манолов, Илина Михайлова, Иван Момиров и Евгений Станимиров,

>Солистите Кирил Манолов, Илина Михайлова, Иван Момиров и Евгений Станимиров, ...

... КрумовВ ролите: Кирил Манолов – Симон Боканегра, Илина Михайлова – Амелия Грималди, Иван Момиров – Габриеле Адорно, Евгений Станимиров - Якопо Фиеско, Николай Добрев - Паоло Албиани, Петър Петров - Пиетро, Христо Ганевски - капитан на стрелците, Марина Иванова - прислужница на АмелияОркестър, хор и балет на Държавна опера Варна


Фолклорен ансамбъл

Фолклорен ансамбъл "Родопа“ Смолян ще гостува във Варна с най-новата ...

... планина. Трите здраво споени формации – народен хор, оркестър и танцов състав, поднасят специфично по стила си изкуство, наситено с багри и многогласие и с овладян ритъм. Водеща в творческото амплоа на ансамбъла е лиричната среднородопска песен – понякога едва докосната, понякога с разместени полифонични пластове, но винаги вярно интерпретирана.Във връзка с предстоящия празник - Независимостта на България, билетите

Във връзка с предстоящия празник - Независимостта на България, билетите ...

... Във връзка с предстоящия празник - Независимостта на България, билетите за комедията на сезона "Капаро за трима“ са с 20 % намаление, съобщават от ФКЦ.Можете да ползвате отстъпката при закупуване на билет на касите на ФКЦ до 24.09.2019 г. включително.


На 20 август в Парк-музей на бойната дружба – 1444

На 20 август в Парк-музей на бойната дружба – 1444 ...

... приятели.Изложбата "Музеят – неочакван, отворен, споделен“ е съвместен проект на Националния военноисторически музей в партньорство с РИМ – Велико Търново и Българската национална филмотека и може да бъде разгледана в Парк-музей "Владислав Варненчик“ до 8 септември, а от 19 септември тя ще бъде експонирана в Националния военноисторически музей в София.


Като привилегия за Варна оцениха събитието познавачите на изобразителното изкуство,

Като привилегия за Варна оцениха събитието познавачите на изобразителното изкуство, ...

... с тях за България, не само за София. Радвам се, че видях на откриването на изложбата във Варна и стипендианти на Американска фондация за България, защото вече 15 години фондацията подкрепя млади български артисти.“Изложбата "Съвременно британско изкуство“ ще остане в залите на Градската художествена галерия – Варна до 4 август.


>Колекцията на бостънската организация

>Колекцията на бостънската организация "Американска фондация за България“ представя четирима ...

... които са използвани графични техники, смесени дигитални и живописни техники.За откриването на изложбата, днес от 18.00 часа в Градската галерия на Варна, ще пристигне Алексей Христов – програмен директор и мениджър на българския клон на "Американска фондация за България“.Изложбата ще остане в залите на ГХГ – Варна до 4 август.


>

>"Квартет за края на времето“ е творба с необикновена съдба, ...

... пенсионери - 2 лв.Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.41 филма от 16 държави ще участват в петото издание на

41 филма от 16 държави ще участват в петото издание на ...

... е безплатен транспорт за публика и гости - всеки ден към "Карантината" ще тръгва бус в часовете 19.00 - 20.30 часа, пред школа "Дедал" (сградата на Стоматологията). Към центъра на града транспортът от Аспарухово ще бъде в 23.00 - 23.30 часа.Програмата на фестивала може да бъде видяна на адрес: http://thequarantine.org/bg/programa/


Предвиденият за 4 юли във ФКЦ спектакъл

Предвиденият за 4 юли във ФКЦ спектакъл "Горещо" няма да ...

... ФКЦ спектакъл "Горещо" няма да се състои. Закупените билети могат да бъдат презаверени за друго представление по избор от програмата на театър "Българан" /без "Актрисата"/, без доплащане в периода от 2 до 8 юли.Връщането на билети ще се осъществи в периода 9 - 12 юли на касата на театър "Българан".


Едно от емблематичните имена във фотографията у нас – Гаро

Едно от емблематичните имена във фотографията у нас – Гаро ...

... и мн.др.Изложбата бе открита от Монка Николова, директор на ОДК – Варна, която пожела на децата и родителите много щастливи мигове през лятната ваканция. Ръководителките на фотографските школи на ОДК Надежда Шипкова и Елвира Георгиева приеха поздравления за професионално свършената работа през годината и високите резултати, които показват възпитаниците им.


Изложба

Изложба "Галерия на детската рисунка", съставена от фонда на "Школа ...

... вече са поели професионалния път на художници, дизайнери и архитекти, утвърдени в страната и чужбина. Сред тях са Диян Веков, Калоян Илиев – Кокимото, Нено Белчев, Веселина Тръпчева, Цена Мурзова, Галина Станева, Ирена Димитрова и др. Изложбата се осъществява с подкрепа на дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.


На 15 май ще преживеем заедно още една невероятна Нощ

На 15 май ще преживеем заедно още една невероятна Нощ ...

... откриване с всички четци и организаторите в Нощта17:00 ч. Сцена "Филиал“ на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ Закриване и музикално афтър парти"Найт вайбс“ с Mad Bear // афро, фънк, брейкс, геридж, бразилектро 22:00 ч. Бар "Бранд“ - Португалското читателско гнездо – веднага след последното четене на португалския откъс, правещ връзката Португалия-Европа-Африка.Паметта на съвременното поколение за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей

Паметта на съвременното поколение за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей ...

... публика картички, пощенски марки, медали и плакети, които пренасят през времето спомена за героизма на 20-годишния владетел, загинал на бойното поле край Варна.Изложбата ще може да бъде разгледана безплатно в деня на откриването, когато Музеят се включва с вход свободен в Европейската "Нощ на музеите“ от 18.00 до 24.00 ч.


>Закупените билети могат да бъдат презаверени без доплащане за друг

>Закупените билети могат да бъдат презаверени без доплащане за друг ...

... >Закупените билети могат да бъдат презаверени без доплащане за друг спектакъл от програмата на театър "Българан“ в периода от 14 до 17 май или върнати на касата на театър "Българан" в периода от 18 до 30 май.Организаторите се извиняват за причиненото неудобство.


>Експресивният живописен стил на Мутафчиев ще ни потопи в насладата

>Експресивният живописен стил на Мутафчиев ще ни потопи в насладата ...

... мечтаем и да експериментираме в живота с любов. Заповядайте на откриването на изложбата на 10.05.2019 /петък/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon, ул.Драгоман 12 за едно своеобразно пътешествие в света на чувствената наслада от живота, така както може да го направи един истински Bon Vivant.


60 творби на млади фотографи от Варна и Санкт Петербург

60 творби на млади фотографи от Варна и Санкт Петербург ...

... на лентата и отпечатването на снимките, пробват се в различни жанрове на фотографията.Варненската школа е далеч по-млада. Тя е основана през 2013 г. от инж. Елвира Георгиева. Школа "Позитив" активно участва във фотоконкурси, общински мероприятия и прави самостоятелни изложби, а младите фотографи имат редица регионални и национални награди и отличия.


Най-голямото театрално събитие за България ще се проведе и тази

Най-голямото театрално събитие за България ще се проведе и тази ...

... Горчаков (пиано) и Васил Хаджигрудев (бас). Билетите за международните фестивални събития са вече в продажба на касата на Фестивалния и конгресен център – Варна и онлайн на http://fccvarna.bg. След 8 май ще можете да закупите билети за всички събития от фестивалната програма на касата на ТМПЦ- Драматичен театър – Варна.>

>"Този проект е много различен от всичко, което съм правила ...

... роза“ на кинофестивала във Варна за най-добра женска роля като Ана във филма "Въздесъщият“. Награждавана е с приза Жена на годината през 2012 и 2018 в категория Актриси.Билетите за спектакъла на 24 април са по 25 и 30 лв. Можете да ги закупите от Касата на Фестивалния комплекс и онлайн.


>От 29 май до 1 юни 2019 г. морската ни

>От 29 май до 1 юни 2019 г. морската ни ...

... част от външните събития, които ще дадат старта на едно незабравимо лято.Очаквайте скоро цялата програма на: http://www.varnalit.com/Всяка голяма история е изтъкана от множество малки. Но и най-малката история може да е голяма сама по себе си. А "Варна Лит“ 2019 г. е душата на  историите, които трябва да бъдат продължени.


В Световния ден на театъра 27 март актьорите от Варненския

В Световния ден на театъра 27 март актьорите от Варненския ...

... 2019 за чест и достойнство, с която Съюзът на артистите в България удостои Михаил Мутафов, могат да се видят сценични костюми на големия актьор и негови партньорки в постановки на Вили Цанков, Красимир Спасов,  Лилия Абаджиева и Пламен Марков в периода 2002-2013. Експонатите ще бъдат изложени до средата на април.


Утре, от 18:30 ч. в ГХГ

Утре, от 18:30 ч. в ГХГ "Борис Георгиев", ще се ...

... афиш на град Варна. Опитът и младежкият ентусиазъм ще обединят на сцената преподаватели от различни поколения и специалности. Концертната програма е жанрово и стилово разнообразна. За изпълнителите това ще бъде вълнуваща изява, а за младите възпитаници в публиката – вдъхновение, прекрасен пример и мотивация за нови творчески търсения.Входът е свободен.


                   

                    ...

... Кюпова, Филип, Христо Радоев и Николаос Цитиридис са комедиантите, които можем да видим на живо на 29 март в Зала 1 на ФКЦ Варна.От 2015 година насам Комеди Клуб развива българската стендъп комедия и дава на феновете смях, нови гледни точки и гласът на таланти, които имат какво да кажат.


На 19 март, от 11:00 ч.,  Градска художествена галерия

На 19 март, от 11:00 ч.,  Градска художествена галерия "Борис ...

... на елементи от музикално произведение.В това артистично "конструиране" Стоян Цанев изгражда формата с пределно изящен, перфекционистичен стил, в който линията, цветът, композицията, релефът и структурата на повърхността постигат удивително внушение за духовна сила и тишина, за интелектуална драма и самота, за метафизична, абстрактна красота и хармония на една по-висша природа.


На 13 април майсторът на моноспектакъла Камен Донев за втори път

На 13 април майсторът на моноспектакъла Камен Донев за втори път ...

... на въображението си, както и на понякога болезнената си откровеност. А резултатът, според организаторите е предвидим - смях през сълзи и бурни аплодисменти за човека, който първо разказва, после пее и танцува.Билетите за "Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите" са на цени от 30 до 60 лв.


>Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит

>Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит ...

... виола да гамба, и Борис Павлов – класическа китара. Ще звучат творби на Вивалди, Моцарт, Юмели и др.19.04, петък18 ч., Артсалон на Радио ВарнаЩе бъде представена "Книга за Никола Радев“.21.04, неделя12 ч., Градска художествена галерия "Борис Георгиев“Женски народен хор "Цветница“, с художествен ръководител Атанас Илиев, ще изнесе концерт.Вход – свободен.


Любимата концертна поредица на варненските деца

Любимата концертна поредица на варненските деца "Музикалните приказки на Госпожа ...

... си обувките за танци!“ - приканва с усмивка Госпожа Виола и обещава вихрени емоции в този необичаен концерт – среща на две изкуства. Концертът-матине на 10 март, неделя, започва точно в 11:00 в Зала 1 на Фестивалния комплекс.Входът е безплатен за деца и родители, и за всички приятели на музиката.


Изложба

Изложба "Копринена приказка“ и творческо ателие предстоят на 7 март ...

... в повече български градове, вярвайки, че и в бъдеще ще има кой да подкрепя красотата, таланта, неповторимото отношение на децата към света и техните усмивки. Детската школа е амбицирана да кандидатства за вписване в "Книгата на рекордите на Гинес“ за най-дълга рисунка на коприна в България и на Балканския полуостров.


На 5 март в Културен център “Тракарт

На 5 март в Културен център “Тракарт" ще гостува Харун Вейсел Гюмюш – ...

... сопрано и Иван Кабамитов - баритон с участието на Илко Василев и рок група, който ще се състои на 7 март от 18,30 часа.В програмата ще чуете музика от репертоара на Селин Дион, Сара Брайтман, Рики е Повери, авторска музика на Мариана Илиева. Водещ Тома Спространов. Входът също е свободен.


Фейсбук
Галерия 8 посреща Първа пролет с изложбата

Фейсбук Галерия 8 посреща Първа пролет с изложбата "Най-новото от ателието ...

... и Мария Зафиркова. Пейзажите на Албена Коева и Милко Божков не могат да оставят зрителя безразличен. С много емоции са наситени платната на Веселин Начев.   Изложбата се открива на 1 март от 18.00 до 20.00 на познатия ви адрес – Варна, ул. Бр. Шкорпил 8а. Заповядайте, ще ви бъде интересно.


Театралните спектакли

Театралните спектакли "На другата сутрин" на 27 февруари (гастрол) и ...

... и спектаклите на Варненския драматичен театър: "Приключения опасни със герои сладкогласни" на 2 март, "Брак по принуда" на 6 март и "Влюбеният Шекспир" на 11 март няма да се състоят по технически причини, съобщават от ръководството на Театрално-музикален продуцентски център Варна.Закупените билети важат след заверка за същите или за други спектакли.


1 март, 19.00, Основна сцена - Симфоничен концерт с диригент

1 март, 19.00, Основна сцена - Симфоничен концерт с диригент ...

... ни радва с превъплъщенията си и в редица оперети и мюзикъли.БИЛЕТИ:Каса ТМПЦ, пл. "Независимост“ 1, пон-пет 9.00-20.00, почивка 13.30-14.30; съб 10.00-19.00, почивка 13.30-14.30; нед 11.00-16.00, без прекъсване; тел. 052 665 022; Заявки: тел. 052 665 051, 052 665 020,www.tmpcvarna.comКаса ФКЦ - всеки ден 10.00-21.00, почивка 14.00-14.30, 16.30-17.30, тел. 052 685 214


>Софроний Врачански е роден през 1739 година в Котел в семейството на заможен

>Софроний Врачански е роден през 1739 година в Котел в семейството на заможен ...

... и Западна Европа, две трети от тях владеят френски, а почти половината френски и още един език, около 70 души са активни участници в националноосвободителното движение, сочат историческите данни от този период.Варна е представена от 11 депутати. Сред известните имена са Митрополит Симеон Варненски и Преславски, Велико Христов, Янко Славчев, Никола Даскалов.


Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, се завърна

Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, се завърна ...

... да участват в спектакли на най-добрите оперни театри. Именно в това се състои и ползата от подобни конкурси. Те дават възможност на мениджърите, съобразно нуждите от гласове на своя театър и нагласите на публиката, да направят своя директен избор сред най-добрите млади таланти на съвременната международна сцена, разказва г-жа Димова.


Лауреатите от XXII издание на Националния конкурс за литературно творчество

Лауреатите от XXII издание на Националния конкурс за литературно творчество ...

... също участници от Молдова и Испания, сочи информацията от протоколите на журито. При компютърните и визуални изкуства са постъпили общо 127 компютърни рисунки и презентации, става ясно още от документите. Протоколите с имената на всички отличени деца могат да бъдат открити в страницата на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна www.odk-varna.com.


Сдружение на писателите – Варна, обявява Пети национален литературен конкурс

Сдружение на писателите – Варна, обявява Пети национален литературен конкурс ...

... – "Вълча любов", "Тежки пари" (I ч.), "Тихият бял Дунав", "Тежки пари" (II ч.), "Крадци", "Фустанела", "Пътят към зимата", "Mailer Daemon или Другият бряг на реката" ни въвеждат в едно ново измерение на живота, в което зад простите неща на миналото и настоящето етичното и философското са дадени в синтез.


Varna24.bg. 

Varna24.bg. "Амбициите на организаторите са съсредоточени в постигането на две цели ...

... каза днес зам.-кметът Коста Базитов.Артистичен директор на фестивала тази година ще бъде маестро Марио Хосен, млад музикант, който живее над 20 години във Виена, но обича и уважава българските традиции. Всичко за програмата на фестивала и акцентите в него вижте в прикаченото видео! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


На 5 февруари, от 18:00 ч. в Градска художествена галерия

На 5 февруари, от 18:00 ч. в Градска художествена галерия ...

... с цветя на Константин Щъркелов и други интересни произведения - копия и бродерии от чуждестранни художници. В експозицията ще бъде включен и портрет на митрополит Йосиф от Никола Кожухаров. Изложбата ще бъде придружена от каталог и ще продължиот 5 до 24 февруари 2019 г. в Градска художествена галерия "Борис Георгиев“ - Варна.


На 12 и 13 февруари на варненската публика й предстои

На 12 и 13 февруари на варненската публика й предстои ...

... Галина Великова, Милена Захариева; Марк Фаулър, Aлександър Баранов, Христо Ганевски; Бойка Василева, Нина Пенкова; Людмил Петров, Вяра Железова, Филипа Руженова; Пламен Долапчиев и Илко Захариев. В мюзикъла с много настроение танцуват варненските балетни артисти, а балетът, по думите на хореографа Боряна Сечанова, е много важен персонаж в "Моя прекрасна лейди“.


Утре в 16,30 часа в Арт-салона на Апелативен съд –

Утре в 16,30 часа в Арт-салона на Апелативен съд – ...

... тайни на Ева във вторник, 29 януари, в 16,30 часа в арт-салона на Апелативен съд – Варна.Школата по изкуства за деца и младежи #Дедал е един от най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение.


През месец май, по повод 110 години от рождението на

През месец май, по повод 110 години от рождението на ...

... български език. Наградният фонд е в размер на 10 000 лева и ще бъде връчен лично на автора на романа-победител в края на месец май тази година – по време на фестивала ВарнаЛит в Морската столица.Екипът на Европейска литературна награда "Димитър Димов“ благодари на всички издателства, които се включиха в конкурса.


Концерт-спектакълът

Концерт-спектакълът "Опасен чар“, който бе насрочен за  25 януари в ...

... Концерт-спектакълът "Опасен чар“, който бе насрочен за  25 януари в Благоевград, се отменя. Това съобщиха организаторите на културното събитие, а причината е непредвидени обстоятелства. Всеки, който е купил билети за събитието, може да получи парите си обратно на касата на зала "Пейо Яворов“.


"Работата по "Сън в лятна нощ" на Шекспир бе едно ...

... и постановката са дело на Костадин Бандутов, а музиката е на проф. Христо Йоцов. В представлението участват повече от 40 възпитаници на Варненската детско-юношеска опера.Публиката отново ще може да се срещне с героите от "Сън в лятна нощ" на 5 февруари от 19 ч.  на сцената на Държавна опера Варна.


Резидент диджеят на клуба за електронна музика Plazma публикува изключително силен

Резидент диджеят на клуба за електронна музика Plazma публикува изключително силен ...

... нито един, а видях гнойта, видях тинята. Лично аз се радвам, че Пловдив ще бъде европейска столица на културата 2019 и като резидент на клуб Плазма се чувствам като част от цялото това нещо, защото ние - Плазма - сме представители на една алтернативна култура, а именно тази на електронната музика.


Срещата с един от най-големите български музикални звезди започва в

Срещата с един от най-големите български музикални звезди започва в ...

... още много - разказва Орлин Горанов на страниците на "Да започнем отначало". Повече – научете сами, на среща с автограф, на 18 декември от 18:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е част от инициатива "Приморец чете“, която води родни звезди в морски град, за среща с публиката.


“Фалшив Герой

“Фалшив Герой" тръгва на турне. На 28 февруари “Фалшив Герой" ...

... и роли на Тодор Колев, превърнали се в истинска класика и затова ще ви ги поднесем по най-класическия начин и с цялата си любов.Билети:Eventim (www.eventim.bg) и партньорите им в цялата страна - OMV, Български пощи, Технополис, и др. Както и касите на ДКС Варна.Цени: 20, 30, 40, 50, 60 лв.


III Международен балетен форум във Варна представя от 22 ноември до

III Международен балетен форум във Варна представя от 22 ноември до ...

... балетен форум – Варна 2018. В Кардиф, Манчестър, Лондон и други английски градове избраните с кастинг балетни артисти от Русия, България, Франция, Испания, Италия и други страни, общо 14 националности, ще изнесат 117 представления на "Пепеляшка“, "Зле опазеното момиче“, "Снежанка“,"Лешникотрошачката“ и "Лебедово езеро“. Привилегията да ги види първа има варненската публика.


Събитието събра широка публика в Гранд Хотел и СПА ПриморецРазказвачът

Събитието събра широка публика в Гранд Хотел и СПА ПриморецРазказвачът ...

... Новини от вчера [57] « Ноември 2018 г. » пон вто сря чтв пет съб нед123456789101112131415161718192021222324252627282930 Виж още: Шофьорка уби мъж в катастрофа между Айтос и Руен! Изправя се пред съда13:22 / 28.11.2018Ето я шофьорката, която причини жестока катастрофа със смърт на пътя между Айтос и Руен!13:52 / 29.11.2018

Великолепният оперен и поп певец ще представи

Великолепният оперен и поп певец ще представи " Да започнем ...

... вчера [51] « Ноември 2018 г. » пон вто сря чтв пет съб нед123456789101112131415161718192021222324252627282930 Виж още: Вандализъм в действие! Бургаски келеш "си излива гнева" върху асансьора на пасарелката до "Мираж"12:25 / 26.11.2018Бургас завря от полиция! Над десет натръшкани за наркотици при спецакция на бургаските криминалисти и ГДБОП10:23 / 27.11.2018

>Втората лекция, построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен

>Втората лекция, построена аналогично на предишния спектакъл, със същия дидактичен ...

... безумия и житейски мъдрости, там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.


Първа самостоятелна изложба на 17-годишния Максим Христов, ученик в НУИ

Първа самостоятелна изложба на 17-годишния Максим Христов, ученик в НУИ ...

... и персонажите е толкова широк, че не биха могли да се обединят от едно заглавие. Изложбата ще продължи от 10 до 24 ноември във ФКЦ. Откриване: 10.11.2018 г., 18:00 ч.Заповядайте, за да споделите резултата от усилената работа на един млад талант, осъществената амбиция и сбъднатата мечта на 17-годишния Максим Христов!


Едва ли някой може да каже колко стотици милиони са

Едва ли някой може да каже колко стотици милиони са ...

... оцветяват, да се качат на Младежкия хълм или да се разходят из Стария град и да научат нещо за Пловдив – града, в който живеят, но не познават. Скучно и тривиално, нали? Изобщо не звучи помпозно, няма кой знае какво да се отчете, а какво останало да обосновеш по брюкселски.


На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специална

На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специална ...

... Кирков. Живее и работи във Варна.Участва в десетки национални и международни изложби и автор на множество самостоятелни изяви, представени в престижни галерии във Варна, София, Полша, Холандия, Македония, Франция, Италия, Австрия, Швейцария, Германия, Русия. Творчеството на Начев е удостоено с международно признание и над десет награди в България, Канада и Франция.


12 културни събития са включени тази година в Есенния салон

12 културни събития са включени тази година в Есенния салон ...

... в католическата църква "Непорочно зачатие на Дева Мария“.На 26 ноември от 18.00 ч. в  читалище "Просвета 1927“ ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители.На 7 декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.


Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция

Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция ...

... Варна, пл. "Независимост“ 1Основна сцена – тел. 052 665 022; Сцена Филиал - тел. 052 612 998; Работно време: пон.-петък 9:00-13:30 и 14:30-20.00; събота 10:00-13:30 и 14:30-19:00.; неделя 11:00-16:00 Сцена Филиал – един час преди спектакълРеклама и организация ДT "Стоян Бъчваров"– тел. 052 669 650/51; Реклама и организация Държавна опера Варна 052 665 020;www.tmpcvarna.com


В рамките на фестивала бургазлии имаха възможност да присъстват на

В рамките на фестивала бургазлии имаха възможност да присъстват на ...

... / 18.10.2018Ани Цолова най-после проговори, повече няма да е журналистка!13:24 / 18.10.2018 ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [27] Новини от вчера [52] « Октомври 2018 г. » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Виж още: Няма такава държава! До 12 г. затвор грозят отличничката, заклала стария развратник в о


Събитието в Гранд Хотел и СПА Приморец включваше литературно четене

Събитието в Гранд Хотел и СПА Приморец включваше литературно четене ...

... и Ричард най-обсъждана във "ВИП Брадър"10:50 / 18.10.2018Шок! Кариерата на Гери-Никол приключва?23:13 / 17.10.2018Фики се топи!21:59 / 17.10.2018100 кила завърши десети клас22:00 / 17.10.2018 ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [38] Новини от вчера [55] « Октомври 2018 г. » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Виж още:


Фестивалът на изкуствата зарадва бургазлии и с премиера за града

Фестивалът на изкуствата зарадва бургазлии и с премиера за града ...

... нея, свои творби ще представят Венелин Шурелов, Атанас Атанасов, Красимир Карабаджаков, Алла Георгиева, Коста Данев, Иван Тотев, Саша Панчич, Зоран Мише, И идеологът на Порт Прим Арт Фест художникът Стефан Божков.Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест се организира от Гранд Хотел и СПА Приморец, със съдействието на община Бургас.


“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка

“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка ...

... сцената, защото това не са само певиците. Това са новите бизнесмени по това време“, разказа режисьорът на постановката Неда Соколовска.Според нея парадоксът на времето, е че колкото повече стандартите на живот се покачват, толкова повече хората недоволстват и искат още и още.Певецът Радо Шишарката сподели, че финалът на постановката е тъжен.


“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка

“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка ...

... сцената, защото това не са само певиците. Това са новите бизнесмени по това време“, разказа режисьорът на постановката Неда Соколовска.Според нея парадоксът на времето, е че колкото повече стандартите на живот се покачват, толкова повече хората недоволстват и искат още и още.Певецът Радо Шишарката сподели, че финалът на постановката е тъжен.


“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка

“Поп фолк хроники: бели птици и куршуми“ е най-новата постановка ...

... сцената, защото това не са само певиците. Това са новите бизнесмени по това време“, разказа режисьорът на постановката Неда Соколовска.Според нея парадоксът на времето, е че колкото повече стандартите на живот се покачват, толкова повече хората недоволстват и искат още и още.Певецът Радо Шишарката сподели, че финалът на постановката е тъжен.