Музикалният театър

Музикалният театър "Стефан Македонски" продължава честванията на 100-ия юбилей на ...

......... Музикалният театър "Стефан Македонски" продължава честванията на 100-ия юбилей на професионалната оперета в България. Тази седмица артистите репетират новата постановка на "Българи от старо време". Режисьор е солистът Александър Мутафчийски, който играе и ролята на ратая Иван.


По време на правителственото заседание музикантите от БНР излизат на

По време на правителственото заседание музикантите от БНР излизат на ...

......... време на правителственото заседание музикантите от БНР излизат на протест пред Министерски съвет. За трети пореден ден творците от музикалните състави ще протестират с искане за достойно заплащане. Те настояват за увеличаване на бюджета на Българското национално радио със сума, която ще позволи ръст на възнагражденията им с 50 %.


България като кинодестинация. Фотоизложба от снимачната площадка в киноцентър

България като кинодестинация. Фотоизложба от снимачната площадка в киноцентър "Бояна" ...

......... Варсано, фотограф: Дали ще снимам в български филм или в чужд, аз искам да направя хубави снимки и отношението ми към актьорите винаги е едно и също - аз ги обичам и уважавам. Изложбата представя възможностите пред киноиндустрията на гостите на европредседателството и ще остане в НДК до 20 май.


„Силата на социалния плакат“ - това е най-новата изложба, представена

„Силата на социалния плакат“ - това е най-новата изложба, представена ...

......... плакати. А има само едни фототабла, които не винаги свършват своята културна дейност.Албена Спасова - организатор: Затова създадохме преди 20 години Международното триенале на сценичния плакат с идеята да върнем пиетета и желанието да се случва този вид изкуство.Следващото събитие от трилогията „БГ Плакат“ е изложба, посветена на спортни плакати.


Актрисата Слава Рачева празнува юбилей. Тя става на 80. Няколко

Актрисата Слава Рачева празнува юбилей. Тя става на 80. Няколко ...

......... голяма цифра. Само след дни рожден ден има и самият Педя човек. Приказката е много ценно нещо. там винаги доброто побеждава злото. Думите могат да бъдат вълшебни, особено ако ги произнасяме с любов. Слава Рачева: Много красиви пролети, много късмет, много хубави дни занапред и до нови срещи, мили приятели.


Музикантите от Българското национално радио излязоха в този част на

Музикантите от Българското национално радио излязоха в този част на ...

......... заявиха, че предстоят още протести като ще продължат да носят на своите концерти сини протестни лентички, но и да изпълняват качествено работата си. Те споделиха, че имат подкрепата на всички музикални и институции, сред които ансамбъл "Филип Кутев", Националната музикална академия, Софийската филхармония, Съюза на композиторите и Българска музикална асоциация.Исторически по рода си концерт се проведе в Сикстинската капела

Исторически по рода си концерт се проведе в Сикстинската капела ...

......... е неописуемо.Роберта Амансон, зрител: "Джеймс МакМилън изпълнява това много старо произведение с изразните средства на 21 век и е уникално. Гласовете са страхотни. Хорът и оркестъра както и това място... Просто настръхнах."Запис от историческия концерт ще може да бъде слушан на сайта на британски сайт за класическа музика следващия месец.


Музика, танци и филми се съчетават заедно за зрителите на

Музика, танци и филми се съчетават заедно за зрителите на ...

......... и филми се съчетават заедно за зрителите на театър "Азарян" в един спектакъл, който идва от Ню Йорк по покана на "Дерида Денс център" . Името му е "Птици пеят красива песен", а в него артисти и хореографи съчетават таланта си на сцената и го превръщат в едно съвременно изкуство.


Фестивалът за документално кино в областта на изкуството

Фестивалът за документално кино в областта на изкуството "Master of ...

......... Фестивалът за документално кино в областта на изкуството "Master of Art" раздава своите награди. 44 филма, посветени на таланта и големите творци, бяха включени в конкурсната програма. Вижте прякото включване на Айше Сали.


Силви Вартан с концерт в София. Тази вечер звездата на

Силви Вартан с концерт в София. Тази вечер звездата на ...

......... Силви Вартан с концерт в София. Тази вечер звездата на френската музика пее пред публиката в НДК. Гостуването ѝ в България е част от турнето „Forever Sylvie".Повече за атмосферата в Зала 1 на НДК - вижте прякото включване на Айше Сали.


Къща паметник на културата се превръща в ново пространство за

Къща паметник на културата се превръща в ново пространство за ...

......... някогашния кмет на София Христо Попов през 1897 г. Днес тя е паметник на културата с местно значение. Засега неговите потомци сами се опитват да върнат дома на "Раковски" към нов живот. Обещават до края на май да завършат ремонта, а веднага след това да открият и първата младежка фотоизложба.Хартиен фест.

Хартиен фест. "Спускане от връх Морган" с премиера в Народния ...

......... Хартиен фест. "Спускане от връх Морган" с премиера в Народния театър. Холи Бери в римейк на "Острието на бръснача". "Моя Лиза"- кой е главният герой в една изложба. "Мария и Калас" - непознати моменти от познатата история.


На 28 години почина една от най-големите световни диджей-звезди и

На 28 години почина една от най-големите световни диджей-звезди и ...

......... на Тим Берлинг, познат още като Авичи“, пишат в изявление негови музикални представители. „Той беше намерен мъртъв в Маскат, Оман този следобед на 20-ти април. Семейството му е съсипано и всички ние искаме да уважим тяхната нужда от лично пространство в това трудно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изявления“.


Българин с награда от конкурс на Световната фотографска организация и

Българин с награда от конкурс на Световната фотографска организация и ...

......... въздействащи кадри, аз предпочитам да го направя, когато прогнозата е за лошо време, за бури, за много облаци, за дъжд. Въпреки наградите ИТ специалистът не иска да превърне хобито в професия. Според него това би му отнело удоволствието, а следващите пейзажи, които ще запечата през обектива, са тези от Тоскана.


Саудитска Арабия върна обществените киносалони след 35 години забрана. Пробивът

Саудитска Арабия върна обществените киносалони след 35 години забрана. Пробивът ...

......... или Обединените арабски емирства. От това лято пада забраната за жени зад волана в Саудитска Арабия, страната върна концертите и колективните забавления. Реформите са част от плана "Визия 2030" на принц Мохамед бин Салман. Целите са по-високо вътрешното потребление и нови работни места на фона на ниските цени на петрола.


Случки от всекидневието и свидетелски разкази за важни събития са

Случки от всекидневието и свидетелски разкази за важни събития са ...

......... журналистиката. Владимир Береану, журналист: По мое време журналистиката беше четвърта власт. Сега журналистиката е отражение на трите власти. За съжаление сега журналистите загубиха хъса, който имат и опозиционния елемент. Ако сега Владимир Береану работеше в "Частен случай", казва, че щеше да му се налага да разказва за много по-големи абсурди.Поредното престижно отличие за екипа на Българска национална телевизия. Водещата

Поредното престижно отличие за екипа на Българска национална телевизия. Водещата ...

......... на Европа" за научно - популярния си филм „Властелини на облаците". Церемонията се състоя тази вечер в музея „Учредително събрание" във Велико Търново и беше част от 15-тото международно изложение „Културен туризъм". Наградата за колегите ни е плод на четиригодишен труд и снимки в четири държави от различни климатични области.


Билети вече могат да се купуват през онлайн системата на

Билети вече могат да се купуват през онлайн системата на ...

......... ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, кино "Люмиер Лидл", Литературния клуб "Перото", зала 42 - могат да се купят на tickets.ndk.bg.До 20 април /петък/ Билетният център ще работи целодневно в кино "Люмиер Лидл", а касите в основната сграда ще отварят след приключване на събитията, се посочва в съобщението.


Силви Вартан се зае с нови благотворителни инициативи в България.

Силви Вартан се зае с нови благотворителни инициативи в България. ...

......... и Варна не са последни. Силви Вартан, певица: С нетърпение ги чакам и аз много се вълнувам, когато пея тука. Бойко Борисов се срещна със Силви Вартан (СНИМКИ+ВИДЕО)Премиерът Бойко Борисов се срещна с френската певица от български произход Силви Вартан в Министерски съвет. Премиерът заяви, че е голяма чест Вартан...


В полунощ в книжарниците в Съединените щати в продажба беше

В полунощ в книжарниците в Съединените щати в продажба беше ...

......... В книгата Коми, който беше уволнен от американския президент Доналд Тръмп, го представя като лъжец и мафиот, който искал единствено лоялност. А в интервю преди премиерата на изданието Коми заяви, че Тръмп "е морално неспособен да бъде президент". Месец преди появата си, мемоарите оглавиха почти всички класации за най-очаквана книга.


Стоки, изработени от хора с увреждания, могат да бъдат разгледани

Стоки, изработени от хора с увреждания, могат да бъдат разгледани ...

......... собственик на социално предприятие, гр. Хасково: Хубаво е държавата да знае за какво става въпрос, някакси оставаме неизвестни за обществото, кои сме ние, какво можем да направим. Постепенно се усъвършенствах и правя хубави неща, които се търсят на пазара имам идеи да развивам този бизнес, това все пак е изкуство.


Творби на художника Милчо Спасов бяха подредени в Клуба на

Творби на художника Милчо Спасов бяха подредени в Клуба на ...

......... излагам в София, където ме поканят - във Варна, в Швейцария, в Германия, навсякъде. Радичков е написал за Милчо Спасов: "Той не хитрува, а благоговейно докосва с четката си своя малък планински свят, за да не го наруши или нарани по невнимание." Изложбата ще бъде отворена до края на април.


13-годишно момче и любител археолог откриха в Германия голямо съкровище,

13-годишно момче и любител археолог откриха в Германия голямо съкровище, ...

......... 600 монети. Около 100 сребърни монети са от времето на датския крал Харалд Гормсон, който е царувал между 958 и 986 г. Това е най-голямата находка на монети от времето на Харалд и това я прави особено значима“, каза ръководителят на археологическите разкопки Михаел Ширен пред националната информационна агенция ДПА.


Съвкупност от емоции и провокации на камерна сцена на Народния

Съвкупност от емоции и провокации на камерна сцена на Народния ...

......... и тайнствеността. Какво и колко дълго можем да крием от най-близките си и как в един момент можем да се озовем в безизходица. За всичко това и изхода от тежките ситуации можете да се замислете, като се спуснете от връх Морган на 29 април или на 10 и 25 май.


Италианският режисьор Виторио Тавиани почина на 88-годишна възраст. Той и

Италианският режисьор Виторио Тавиани почина на 88-годишна възраст. Той и ...

......... Паоло са едни от най-популярните създатели на филми на Апенините през 60-те години на миналия век. Сред най-известните филми на братя Тавиани е "Баща - господар", отличен със "Златна палма" на кинофестивала в Кан през 1977 г. Лентата "Цезар трябва да умре" пък печели Златна мечка на Берлинаре през 2012-та.


Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена

Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена ...

......... живее. Харесвам историите, които разказват неговите творби и майсторството в портретите му. Още първата седмица немски галерист откупува 100 от рисунките на Макс Марра. След като са показани веднъж в Милано, останалите 51 вече гостуват и у нас. Автопортретите по Рембранд ще останат в Националната художествена академия до 22 април.


В първата неделя след Възкресение Христово се почита паметта на

В първата неделя след Възкресение Христово се почита паметта на ...

......... ме видя, повярва ли? Блажени са тези, които без да видят, са повярвали“.Названието Томина неделя идва от името на неделния ден, на който според християнския календар възкръсналият Христос се явява на учениците и последователите си. Седмицата след Великден се нарича Светла, а Томината неделя слага завършека на великденския празничен цикъл.


Музикалните звезди от групата Бон Джоуви вече са част от

Музикалните звезди от групата Бон Джоуви вече са част от ...

......... Джоуви вече са част от Залата на славата на Рок енд Рола. Бивши и настоящи членове на състава се събраха за концерт, на които изпълниха най-популярните си парчета. Рок-групата е създадена през 1983 година, има 13 студийни албума и повече от 100 милиона албума, продадени в цял свят. © БТА


Фондация

Фондация "Академия Аскеер" представи номинациите си за постижения в театралното ...

......... след отказа на легендарния Васил Михайлов да приеме наградата "Икар", какво да очакваме за "Аскеера"?Милен Миланов, председател на Фондация "Академия Аскеер": Няма риск, никакъв риск няма Васил да не си получи наградата. Казвам го, защото познавам Васил Михайлов.Наградите ще бъдат връчени на 24 май, а БНТ ще излъчи пряко церемонията.


Скулптурата на Георги Чапкънов се завръща във фонтана пред Народния

Скулптурата на Георги Чапкънов се завръща във фонтана пред Народния ...

......... е част от живота. Балерината-това е танцът, това е животът и неговото олицетворение.За да се върне на мястото си обаче, балерината трябва да има и подходяща сцена. За целта вече са започнали и дейностите по подготовката на фонтана и всеки момент се очаква примата отново да заблести в градската градина.


Световноизвестният музикант и композитор Горан Брегович ще представи тази вечер

Световноизвестният музикант и композитор Горан Брегович ще представи тази вечер ...

......... също е забранено. Посетители с неадекватно поведение няма да бъдат допускани и няма да им бъде върната стойността на билета, предупреждават от екипа. Кръстиха самолет на Горан БреговичЕдин от самолетите от флота на Ер Сърбия получи името на музиканта и основател на рок групата Биело дугме Горан Брегович, предаде Танюг.


Към българския представител на „Евровизия“ 2018 – група „Equinox“ –

Към българския представител на „Евровизия“ 2018 – група „Equinox“ – ...

......... класира за Големия финал, зрителите ще чуят българската песен още веднъж на 12 май. Българската национална телевизия ще излъчи и трите конкурсни вечери от 22:00 часа, пряко от португалската столица Лисабон.„Equinox" представя българската песен за "Евровизия" пред международна публикаПетимата изпълнители за първи път ще изпълнят на живо „Bones“ в Лондон


От днес до края на месеца в кадър ще бъде

От днес до края на месеца в кадър ще бъде ...

......... От днес до края на месеца в кадър ще бъде изкуството. Фестивалът „Мастър ъф арт“ отново представя документални филми, посветени на едни от най-големите творци. 77 заглавия са включени в програмата, а подробностите за нея ще научим от Айше Сали.


Поклонението пред големия български композитор Тончо Русев ще бъде в

Поклонението пред големия български композитор Тончо Русев ще бъде в ...

......... да се влияе от всякакви англосаксонски влияния, той влезе в душите на българите, в домовете ни, той твореше със сърце и душа. Светла му памет! Почина големият композитор Тончо РусевСлед кратко боледуване, дни преди рождения си ден, днес ни напусна Тончо Русев - съобщи семейството на композитора в социалните мрежи.


С редки издания и статии, посветени на фолклора в софийско,

С редки издания и статии, посветени на фолклора в софийско, ...

......... До 14 април може да видите няколко експозиции и демонстрации на традиционни занаяти.През следващите дни могат да бъдат видени редки издания на Георги С. Раковски, фотографии на обредни хлябове, народни носии, мартеници, издания за деца, посветени на българския фолклор.Петък пък е отреден на демонстрации на вкусни гозби, приготвяни в миналото.


С арт инсталации от пластмаса НДК даде началото на кампанията

С арт инсталации от пластмаса НДК даде началото на кампанията ...

......... си толкова отпадъци, колкото са достатъчни за създаването на това дърво на живота. Арт инсталациите, открити в присъствието на министрите на екологията и ресорния еврокомисар, ще останат в Двореца до края на Българското европредседателство.От НДК се надяват театрите и концертните зали да ги последват. Защото да рециклираш също е култура.


На 9 април 2018 г. почина актьорът Николай Калчев, съобщиха

На 9 април 2018 г. почина актьорът Николай Калчев, съобщиха ...

......... той бе от артистите, които са толкова духовити, че само може да се гордееш, ако си сред избраната му компания. Николай Калчев бе истински джентълмен, който може да си позволи да е саркастичен, защото никога не е бил злобен. Дълбок поклон! Почивай в мир!", написаха от Трупата на Сатиричния театър


Част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент отец

Част от концерта на Софийския свещенически хор с диригент отец ...

......... и руски автори."Единодушни са, че музиката умее да обединява. Вярват, че благодарение на нея могат да прескочат на пръв поглед непреодолими граници, че за нея няма религиозна или каквато и да е друга принадлежност, че звучи еднакво на всички езици, а мисията ѝ е една - да ни направи по-добри.


За светлия християнски празник Великден и вярата - разговор с

За светлия християнски празник Великден и вярата - разговор с ...

......... християнски празник Великден и вярата - разговор с актьора Пламен Манасиев гост в студиото на "Денят започва". Пламен Манасиев: Вярата е нещо много лично и тя не е непременно свързана с църквата, с църковните догми с църковните норми. Те са просто символ на това, което би трябвало да бъдат добродетели.


В

В "Роял Албърт хол" в Лондон раздадоха британските театрални награди ...

......... категории. Мюзикълът, създаден от Лин-Мануел Миранда, е озвучен от поп балади, ритъм енд блус и хип-хоп. Той разказва за Александър Хамилтън - един от основателите на Съединените щати. Наградите, които са кръстени на легендарния британски актьор Лорънс Оливие, са учредени през 1976 година и се смятат за най-престижните на Острова.


Един диск - реверанс към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика

Един диск - реверанс към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика ...

......... все по-силно тежестта на своята слава в света на класическата музика. Наградата Ехо Класик ги прави още по-големи перфекционисти в новите им начинания. Едно от тях е предстоящия концерт в Пловдив - родния град на Аглика, където двамата пианисти ще свирят през юни за първи път от цели 18 години.


По случай своята 80-та годишнина любимецът на поколения българи Васил

По случай своята 80-та годишнина любимецът на поколения българи Васил ...

......... юбилей на Васил МихайловВасил Михайлов чества 80 годишен юбилей. Тази вечер той игра в Железният светилник на сцената на Театъра на Армията.Президентът на България Румен Раде...Големият Васил Михайлов на 80 годиниВ момента на сцената на театър "Българска армия" се играе представлението "Железният светилник", в което Васил Михайлов пресъздава емблематичния образ...


На Велика събота в празничното издание на предаването

На Велика събота в празничното издание на предаването "Денят започва ...

......... На Велика събота в празничното издание на предаването "Денят започва с Георги Любенов" поп певецът Миро представи в студиото своите бъдещи творчески планове. А зрителите на БНТ видяха за първи път в ефира на обществената телевизия най-новият клип на Миро "Лошо скроен".


Теди Москов със

Теди Москов със "Златен Кукерикон". "Врагове" с БГ премиера. Галерия ...

......... вече познатите и харесвани от публиката - “Щипка сол”, “Следвай ме”, “Някъде на Изток” и “Малай мома”. Фронтмен на групата Калоян Павлов преди броени дни грабна „Икар“ за изключителни постижения в музикалната, хореографска и танцова дейност през годината. В концерта за дебютния албум ще има и изненади – гост музиканти.


Групата EQUINOX, която ще представи България в „Евровизия” 2018, участва

Групата EQUINOX, която ще представи България в „Евровизия” 2018, участва ...

......... върху сценичното си представяне. Те започват усилени репетиции с шведския топ хореограф Саша Жан-Баптист.Тазгодишното издание на международния песенен конкурс „Евровизия” ще се проведе от 8 до 12 май в Лисабон. България ще вземе участие в първия полуфинал на 8-ми май, който ще се излъчи от 22:00 часа пряко по БНТ1.


Всяка събота от 18:30 часа зрителите на БНТ1 могат да

Всяка събота от 18:30 часа зрителите на БНТ1 могат да ...

......... Лулчева и Васил Бинев се нареждат сред именитите гости в новия сезон на предаването. От старта си през 2014 година „Извън играта“ има вече 142 издания, а 60 от излъчените интервютата са събрани в две издания на едноименна книга. Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:30 часа вече по БНТ.


Музика, живопис и графика се събраха на една сцена -

Музика, живопис и графика се събраха на една сцена - ...

......... която художникът би изпял с колегите по четка. Панчо Малезанов: Свързващото звено между нас тримата е, че аз рисувам на тяхната музика. Определено ми влияе. Нямам тихи картини. Наистина музиката ме вдъхновява. Трио "Нюанси" излезе на сцената. Първо селфи и покана за пътешествие - в галерия "Нюанс" от 10 април.


Васил Михайлов чества 80 годишен юбилей. Тази вечер той игра

Васил Михайлов чества 80 годишен юбилей. Тази вечер той игра ...

......... Радев - президент на Р България: Бъдете здрав и още дълги години бъдете капитана на българската доблест и на народната любов.Васил Михайлов - актьор: Ами много мразя кръгли годишнини. От една година като са ме почнали... станах на 80. Още не съм... след два дена. Господин президент, благодаря за честа.


В момента на сцената на театър

В момента на сцената на театър "Българска армия" се играе ...

......... "Лодка в гората" с Невена Коканова, което е толкова модерно направено, че само младостта на актьорите издава кога е снимано. Днес се тревожи за трудната промяна, за младите, които напускат България и за осмислянето на националните идеи. Екипът на "По света и у нас" му пожелава дълъг живот и здраве!


Римска гробница от 1-3 век беше открита при изкопни работи

Римска гробница от 1-3 век беше открита при изкопни работи ...

......... гробница е изградена от тухли, споени с хоросан, а покривът представлява монолитна плоча от гранит. Според археолозите най-вероятно се касае за фамилна гробница, която е част от голям некропол. Всички археологически находки ще бъдат съхранени и ще бъдат експонирани в бъдещия музей на медицината, който ще бъде създаден в университета.


Фондация Академия

Фондация Академия "Аскеер" обяви днес номинациите си в категория "съвременна ...

......... на Йоана Мирчева и Университетския театър на НБУ. Втората е "Закачане" на Неда Соколовска и театър "София" в жанра на документалния театър. Третата е "Цветът на дълбоките води" на Оля Стоянова и Народния театър. Наградите ще станат ясни на 24 май. БНТ е медиен партньор на "Аскерите" вече 28 години.


Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол

Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол ...

......... наследство и така доказва, че обединяващи за Европа са културата, образованието и общите ни ценности", смята българският посланик във Франция Ангел Чолаков.Зелена светлина на проекта за Голямата базилика в ПловдивЗелена светлина за Голямата базилика в Пловдив. Проектът е получил одобрение за реализация от Националния институт за недвижимо културно наследство. Т...


Рок операта

Рок операта "Исус Христос - суперзвезда" на легендарния Андрю Лойд ...

......... е дъщеря ми, която сега работи с мен през цялото време.Това е първото идване на Тед Нийли у нас, но обещава да не е последното. Преди това зала 1 на Националния дворец на културата посреща оригиналния спектакъл на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс на 5, 6 и 7 април.


Имаме много последователна политика по отношение на подкрепата и стимулирането

Имаме много последователна политика по отношение на подкрепата и стимулирането ...

......... интереса на децата към четенето и книгите. Най-много усилия ще са насочени към най-ранната възраст - от раждането до седмата година, а самата кампания тази година се казва "Четем заедно, растем заедно". От АБК и фондация "Детски книги" е изработен специален наръчник за учители и родители, насърчаващ ранното детско четене.


Днес отбелязваме Международния ден на детската книга. Мотото на деня

Днес отбелязваме Международния ден на детската книга. Мотото на деня ...

......... ранното детско четене.През месец април инициативата "Маратон на четенето" ще обхване библиотеките и читалищата в страната.В столичната библиотека децата, които я посетят през деня и са костюмирани като любим образ от детска книга, ще получат специална награда.Международният ден на детската книга съвпада с рождения ден на писателя Ханс Кристиан Андерсен.


В Деня на шегата Сатиричният театър

В Деня на шегата Сатиричният театър "Алеко Константинов" отличава театралите ...

......... на Милен Русков взима наградата в категорията за спектакъл.Освен церемонията по награждаване, беше открита и ценна изложба, в която журналисти се изправят срещу актьори във футболен сблъсък на националния стадион „Васил Левски“. Един от лозунгите на този мач е „Да издигнем равнището на бългаския футбол до равнището на българския театър“.


За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист

За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ...

......... петимата изпълнители от „Equinox“, ще заминат за Амстердам. На 14 април те ще се присъединят към най-голямото промоционално събитие, посветено на песенния конкурс – „Eurovision in Concert“. Тази година то ще отбележи своето десето юбилейно издание в холандската столица, а досега участие в концерта са потвърдили изпълнители от 30 държави.


На Лазаров ден се проведе и благотворителен концерт на незрящи

На Лазаров ден се проведе и благотворителен концерт на незрящи ...

......... така. Организаторите от фондация „Старт“ са категорични – най-бързият и лесен начин за интеграция на хората с увреждания са музиката и изкуството. Те отправят апел за подкрепа, към всички, които не са безучастни към хората в неравностойно положение. Допълнителна информация, може да бъде открита в интернет на сайта на фондацията.


Български художник е единственият източноевропейски участник в биеналето в Сидни.

Български художник е единственият източноевропейски участник в биеналето в Сидни. ...

......... Български художник е единственият източноевропейски участник в биеналето в Сидни. "Терапевти" превземат Сатирата. "Парейдолия. Поставени портрети". Приказна "Турандот" в Старозагорската опера. Ал Ди Меола с БГ спирки в евротурнето си.


С посланието, че

С посланието, че "Различното твори чудеса" фондация "Старт" отправя покана ...

......... да я вземат колкото и хубаво да пее, а тя казва, че няма да й вземат публиката. - А как си представяш публиката?- Виктория Дамянова: Публиката е усмихната винаги!БНТ: А ти кога се усмихваш?Виктория Дамянова: Винаги!Мястото за усмивки е булевард "Янко Сакъзов" 30, а концертът започва утре от два часа.


Александрина Пендачанска ще представи знакови за кариерата си оперни арии

Александрина Пендачанска ще представи знакови за кариерата си оперни арии ...

......... всичко от себе си и правят всичко от сърцеСпектакълът „Това съм аз" в зала 1 на Националния дворец на културата ще започне в понеделник в 19 часа, а в началото на юли Александрина Пендачанска ще представи юбилейната си програма и на Античния театър в Пловдив във фестивала "Opera Open" .


Проектът на Националната галерия

Проектът на Националната галерия "Българските художници днес" представя Димо Колибаров ...

......... връзка личи в работите, вдъхновени от света на неговия син Константин.доц. Димо Колибаров - художник, ръководител катедра "Графика", НХА: Пътуването на един художник е непрекъснато пътуване към себе си 38.44 Когато намериш себе си, ти имаш правото и увереността да споделяш своята искреност със публиката.Изложбата ще бъде отворена един месец.


Огромен интерес в Япония породи появата на първата по рода

Огромен интерес в Япония породи появата на първата по рода ...

......... легенда - Средиземноморските съкровища". И неслучайно проф. Диана Гергова работи 35 години заедно с японските си колеги. Японски доброволци идват у нас на разкопки. Повече от 30 години изкуствени спътници на Токайския университет наблюдават нашите тракийски могили. За японците хилядолетната култура по българските земи е неотменна част от световната култура.


Цигуларят Максим Венгеров открива тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал.

Цигуларят Максим Венгеров открива тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. ...

......... Цигуларят Максим Венгеров открива тазгодишното издание на Европейския музикален фестивал. Утре вечер творби на Брамс ще прозвучат в концерта с участието на Софийската филхармония и диригента Найден Тодоров. Наш екип присъства на репетицията и се срещна с виртуозния музикант. Репортаж на Айше Сали.


Звездният състав на

Звездният състав на "Исус Христос суперзвезда" пристига в София на ...

......... на сцената и да е част от поредното представление. "В мига, в който започнат първите музикални акорди, олеквам и се въздигам в полета на тази брилянтна концепция", описва усещането Нийли.Артистите пристигат в София от Амстердам на 2 април в 14.00 ч. на Терминал 2, където ще има брифинг, посочват организаторите."Българските художници днес" е най-новият проект на Националната галерия "Квадрат ...

......... 30 години, както материално - липсват творби, които да онагледяват тези процеси, така и мисля, че в осмислянето на всички тези художествени явления има много какво да се работи. 15.34 Следващият автор в проекта е Димо Колибаров, негови творби ще видим в залите на Княжеския дворец само след 2 дни.


На Световния ден на театъра, по традиция се връчват наградите

На Световния ден на театъра, по традиция се връчват наградите ...

......... наградите "Икар". Ясни са вече някои от носителите на престижните статуетки. Две отличия се присъждат на изключителни български актьори - Награда за чест и достойнство - за Иван Иванов и Награда "Икар за цялостен принос към театъра" - за Васил Михайлов. Още за церемонията и наградите - от Галя Крайчовска.


В Световния ден на театъра ще ви разкрием някои от

В Световния ден на театъра ще ви разкрием някои от ...

......... към това да създава, измисля и изобретява.Виктория Георгиева- актриса в театър "БХАЛГ": Открих, че за мен театърът е животът.Автор на първото послание за Деня на театъра преди 56 години е големият френски творец- Жан Кокто. Днес театъра може да вдъхнови всеки, стига да допуснем това магично изкуство да ни завладее.


Повече от 200 международни експерти са в Пловдив, където участват

Повече от 200 международни експерти са в Пловдив, където участват ...

......... културата, младежта и спорта: Комисията подкрепя проекти, в които се използват съвременни технологии. Например лазерното сканиране, което картографира исторически сгради, разрушени от земетресения. Данните могат да се използват по-късно за пълната им реконструкция. Възможностите на дигиталните технологии за опазване на културно наследство в риск ще бъдат във фокуса на конференцията.