Европа Ностра - най-голямата организация за културно наследство в Европа,

...
Европа Ностра - най-голямата организация за културно наследство в Европа,
Коментари Харесай

​Европа Ностра поздрави Рашидов за опазване на българското наследство

Европа Ностра - най-голямата организация за културно завещание в Европа, поздрави през днешния ден ръководителя на
парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов за изключителната му роля в опазването и популяризирането на наследството и културата на България.


“Благодарение на направеното от Вас актуалният човек може да се придвижи в благосъстоянията на една антична история като се разноски на Ларгото или като прегледа неповторимия археологически музей в некропола под храма “Света София ”, тези два обекта и още десетки други събират възхищението на безчет гости ”, с тези думи вицепрезидентът на Европа Ностра Пийт Яспърт се обърна към Вежди Рашидов на днешната им среща в Народното събрание.

Двамата разговаряха за напъните на европейските страни и на неправителствените организации за
опазването на културното завещание на най- остарелия континент.

Г-н Яспърт приветства и концепцията на Вежди Рашидов България да е хазаин следващата година на среща на ръководителите на комисиите по просвета на парламентите на страните членки на Европейски Съюз, с цел да обсъдят изработването на общ европейски стандарт за битката с незаконния трафик на артефакти и с подправянето на творби на изкуството. Друга тематика, която визира и европейските страни, е превъзмогването на казуса с подправените вести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР