Тази седмица се разделихме с един от най-великите български актьори

...
Тази седмица се разделихме с един от най-великите български актьори
Коментари Харесай

Спомен за Ламбо - Татяна Лолова и Асен Блатечки

Тази седмица се разделихме с един от най-великите български артисти - Стефан Данаилов. В студиото на " Панорама " с любов и почитание за Ламбо си спомниха сътрудниците му Татяна Лолова и Асен Блатечки, който е и негов студент от НАТФИЗ.

Асен Блатечки: Много обичан човек. Той обичаше всички и всички обичат него. Татяна Лолова: Много хубав, доста надарен, доста жизнелюбив, доста раздаващ се, доста обичащ хората, обичащ работата си. Той ще е постоянно с тези, които са на тази земя.
Най-важният урок, който научих от него, е може би тъкмо това - да бъдем индивиди, показа Блатечки.
Асен Блатечки: Всички негови студенти имат нещо общо. Някакси можеш да познаеш кой е негов студент, без да го имитира. Татяна Лолова: Той е едно ужасно обаяние, неизразим. За мен той беше определен, посочен. Има хора, посочени отнякъде, не знам от кое място, да бъдат притегателна мощ.

Асен Блатечки: Той беше извънредно великодушен към всички, плащал е такси на свои студенти без да им споделя... Успя да извади човешките неща от нас, да ни направи хора. Всичките му класове се усещаме семейство, на което той е бащата.
Татяна Лолова: Той е малчуган, той е щурак...
 Спомен за Стефан Данаилов Спомен за Стефан Данаилов
Напусна ни легендата на българското кино и спектакъл Стефан Данаилов. Един от най-обичаните артисти на България умря на 76-годишна възраст. От месец то...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР