Революционен дух обзема Софийската опера и балет. Барикади и барут,

...
Революционен дух обзема Софийската опера и балет. Барикади и барут,
Коментари Харесай

Премиера на Клетниците в Софийската опера и балет

Революционен дух обзема Софийската опера и балет. Барикади и барут, страдалчество и състрадание основават атмосферата в премиерния мюзикъл " Клетниците ". Правата за огромната продукция са изплатени от продуцента Камерън Макинтош, а режисьор на българската версия е акад. Пламен Карталов. Представленията не престават до петък, а по-късно и в средата на януари.

Малък... в живота, само че огромен в багра. За идеалите няма възраст, а Гаврош е образецът, който изпълва с обаяние барикадата. Там онеправданите живеят в идеал за независимост. И единствено тя може да ги извиси.
акад. Пламен Карталов, режисьор на " Клетниците ": Моите барикади са моите актьори. Този революционен обсег, със сцените на барикадите, в един преносен проект се отнася и за нашето съвремие - че младостта и огънят на революцията би трябвало да е във всяка една душа.
Изпитанията раздрусват героите на Виктор Юго. Докато каторжникът Жан Валжан търси нов път в живота; бедната Фантин би трябвало се грижи за своята дребна Козет.
Весела Делчева, в ролята на Фантин: Може би най-голямата ми провокация като актьор. Много разтърсващи и разкъсващи прочувствени битки на героинята. Трудни, само че и мотивиращи. Орлин Павлов, в ролята на Жавер: Аз би трябвало да преследвам Жан Валжан до последно, само че точно тук при мен в един миг нещата се пречупват. Аз виждам, че в моя максимален зложелател, в него съществува положително. В него съществува състрадание.
Прераждането на човешката душа увенчава финала. Тогава може би публиката схваща дълбокия смисъл на " Клетниците " - протестът разпалва вярата и гони мизерията, само че към светлината води любовта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР