Книгата на Роджър Скрутън Зелената философия. Консервативно за екологията излезе

...
Книгата на Роджър Скрутън Зелената философия. Консервативно за екологията излезе
Коментари Харесай

Премиера на български на Зелената философия от Роджър Скрутън

Книгата на Роджър Скрутън „ Зелената философия. Консервативно за екологията " излезе преведена и на български език. Изданието беше показано довечера в книжовен клуб,,Перото ". На събитието участваха министърът на екологията Нено Димов и евродепутатът Ангел Джамбазки.


Роджър Скрутън е мощно сериозен към тоталитарните режими в Източна Европа и един от най-влиятелните консервативни мислители на нашето време. Книгата проучва статистически данни, преглежда съответни образци и разнообразни метафизичен течения, свързани с околната среда. В нея създателят подлага на критика както мощните интернационалните природозащитни организации и подкрепящите ги демократични политически течения, по този начин и десните, които пренабрегват отрицателните последствия от въздействието на мултинационалните корпорации върху природата.
доцент доктор Антоний Гълъбов, политолог: " Съвременното общество става все по-сложно. В него отбраната на природата, околната среда и екологията стават три разнообразни неща, които се развиват в друга посока. Екологията в вероятността, която работи Скрутън е насочена към поддържането на салдото. Книгата е извънредно образован, деликатен, спокоен отговор на един темп, който потъва в политическия инфантилизъм, който господства политическия свят. Грета Тунберг е едно от най-грозните лица на този инфантилизъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР