Евроизбори 2019


В близо 40% от секциите, където е имало машинно гласуване,

В близо 40% от секциите, където е имало машинно гласуване, ...

... от машинното гласуване жителите на София и големите градове, на възраст между 18 и 30 години и високообразованите. Сред мотивите им да изберат машинно гласуване са, че е по-лесно и бързо и че няма възможност за фалшификации. Аргументите срещу машинния вот са страховете от грешка и отново възможността за манипулации.


Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви получените гласове и разпределението на

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви получените гласове и разпределението на ...

... 830 гласа (3,62%); "Движение 21" - 4141 гласа (0,21%); Инициативен комитет за Христо Симеонов Симеонов - 3548 гласа (0,18%); партия " Движение презареди България" - 3907 гласа (0,20%) и партия "Възраждане" - 20 319 гласа - 1,04%. Бюлетините, в която е отбелязана позицията "Не подкрепям никого", са 61 029 броя.


Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на 17-те мандата от

Централната избирателна комисия обяви окончателното разпределение на 17-те мандата от ...

... 5, ДПС – 3, ВМРО - 2 мандата, ”Демократична България” - 1. ГЕРБ печелят 31.07% , БСП - 24.26%, ДПС - 16.55%, ВМРО - 7.36%. "Демократична България" - 6.06%. Избирателната активност официално е 33.28%. Очаква се разпределението на преференциите, след което ще бъдат обявени и българските представители в Европарлмента поименно.Евроизбори 2019 ЦИК обяви разпределението на мандатите за българските евродепутати

Евроизбори 2019 ЦИК обяви разпределението на мандатите за българските евродепутати ...

... Демократична България. ГЕРБ печелят 31.07% , БСП - 24.26%, ДПС - 16.55%, ВМРО - 7.36%. "Демократична България" - 6.06%. Избирателната активност официално е 33.28%. Разпределението на мандатите е както следва. ГЕРБ получава 6 мандата БСП получава 5 мандата ДПС получава 3 мандата ВМРО получава 2 мандата Демократична България 1 мандат.


При 100% обработени протоколи в РИК - избирателната активност на

При 100% обработени протоколи в РИК - избирателната активност на ...

... че 36,71% от избирателите са гласували с преференция. Преференциалното гласуване се наблюдава при всичките политически сили. Най-висок процент преференции има при ВМРО и ДБ, където е над 50 % от гласувалите.--> Разпределението на мандатите ще стане ясно до утре, а в петък ще разберем кои са лицата на българските евродепутати.


Не е имало кибератаки по време на изборите, каза вътрешният

Не е имало кибератаки по време на изборите, каза вътрешният ...

... Враца Няколко текста в него, които предвиждат съвсем леки наказания, ограничават възможностите на разследващите, каза Явор Колев - ръководител на звеното за киберпрестъпления в ГДБОП на тематичен форум в столицата.-->Младен Маринов допълни, че киберпрестъпленията не познават граници. А този тип престъпност се развива благодарение и на военни и икономически конфликти.Евроизбори 2019 Заражда ли се ново обединение в ЕС Шансовете

Евроизбори 2019 Заражда ли се ново обединение в ЕС Шансовете ...

... in Hungary. “If you’re surprised by the rise of the right, then you weren’t paying attention.” @garyyounge #EuropeanElections2019 #EuElection2019 #EuropeanElectionResults https://t.co/r1GT6mTfiY pic.twitter.com/nD9Y4deObz — Stefan Simanowitz (@StefSimanowitz) 27 май 2019 г.  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Жанета Нейкова Източник:     


От Португалия до Полша, агенция Асошиейтед прес представя най-интересните акценти

От Португалия до Полша, агенция Асошиейтед прес представя най-интересните акценти ...

... за първи път турски кипърец за евродепутат.   Естония - Десноцентристката опозиция спечели вота, докато антиимигрантските евроскептици спечелиха едно място за първи път.   Люксембург - Партията на отиващия си председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изгуби едно от трите си места.   Малта - управляващата партия спечели най-много места.


ГЕРБ губи един мандат в Европейския парламент за сметка на

ГЕРБ губи един мандат в Европейския парламент за сметка на ...

... ГЕРБ заради преференции). При това положение победилата на евроизборите партия ГЕРБ ще има 6 мандата, БСП - 5, ДПС -3, ВМРО -2, "Демократична България" - 1. Слабаков успява да измести Ангелов, след като е получил преференциално 6.5% от гласовете за листата на ВМРО. За Джамбазки са дадени 40% от преференциите.


Евроизбори 2019 Слабаков е избран за евродепутат с преференции Режисьорът

Евроизбори 2019 Слабаков е избран за евродепутат с преференции Режисьорът ...

... листата на ВМРО - Юлиан Ангелов 27 май 2019, 18:51 Източник: БГНЕС ндрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО, съобщи NOVA. От ВМРО изпращат двама евродепутати. Водач на листата им беше Ангел Джамбазки.  Слабаков измества втория в листата - Юлиан Ангелов. Защо режисьорът реши да влезе в политиката - неговия отговор си припомнете тук. 


Режисьорът Андрей Слабаков, който беше част от листата на ВМРО,

Режисьорът Андрей Слабаков, който беше част от листата на ВМРО, ...

... Слабаков, Юлиан Ангелов. Тойобясни, че проблем с това, че е изместен с преференци. В момента Ангелов е депутат в Народното събрание.  Засега Слабаков не е споменавал да има намерения да се отказва. Мандатът на ВМРО ще бъде взет от ГЕРБ. Така вместо 7, партията на Борисов ще има шестима евродепутати.Андрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО, научи

Андрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО, научи ...

... Андрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО, научи . От ВМРО изпращат двама евродепутати. Водач на листата им беше Ангел Джамбазки. Слабаков измества втория в листата - Юлиан Ангелов.


Евроизбори 2019 Как гласува България по области Вижте резултатите 27

Евроизбори 2019 Как гласува България по области Вижте резултатите 27 ...

... ВМРО – 7,76% В Кърджали първа политическа сила е ДПС. А данните на РИК сочат следната подредба на партиите: ДПС – 65,34%, ГЕРБ – 16,10%, БСП – 7,8%, ДОСТ – 4,31% В Кюстендилска област следизборната картина изглежда така: ГЕРБ – 38,74%, БСП – 31,17%, ВМРО – 8,50%, ДПС – 3,44%.


"Нямаме време за почивка. Всички сме наясно, че сме в ...

... обаче вероятно ще прескочи бариерата. Все още не се знае кой точно от листата ще замине за Брюксел, тъй като гласувалите за ДБ най-много са използвали преференцията. Радан Кънев отново повтори, че най-очевидно от резултатите на изборите е, че БСП не може да бъде алтернатива на сегашното статукво в страната.


Сергей Станишев за втори път размести червената евролиста. С преференции

Сергей Станишев за втори път размести червената евролиста. С преференции ...

... Пенкова, а пети ще е Иво Христов.-->   Много преференции е събрал и Велизар Енчев - над 19 хиляди, но те не са му достатъчни за пренареждане. Същата е ситуацията и при зам.-шефката на БСП Деница Златева, която е четвърта по личен вот, но остава на седмото място в листата.


Радан Кънев е евродепутатът на

Радан Кънев е евродепутатът на "Демократична България". Това обяви на ...

... да продължи да работи за разширяване на подкрепата сред българските избиратели. "БСП много искат предсрочни парламентарни избори, но не могат да ги постигнат. ДПС могат да ги постигнат, ама не ги искат", коментира още той и заключи, че става натрапчиво за всички, че Борисов управлява с подкрепата на ДПС.  Икономистът Гитанас Науседа спечели президентските избори в Литва, съобщи Асошиейтед

Икономистът Гитанас Науседа спечели президентските избори в Литва, съобщи Асошиейтед ...

... я уважавам. Вече се обадих на г-н Науседа и го поздравих за победата, пожелах му да бъде добър президент за целия народ на Литва", каза Шимоните пред репортери. Основната задача на литовския президент е да ръководи външната политика и политиката по сигурността. Той е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили.


Около половината избиратели твърдят, че са гласували преференциално, показват електорални

Около половината избиратели твърдят, че са гласували преференциално, показват електорални ...

... са отишли към ВМРО (6 на сто), но има и пренос към БСП (5 процента). Това означава, че БСП все още е партията с по-лоялен електорат от този на ГЕРБ. ГЕРБ е партията, която има повече периферия за мобилизиране - което се случи в последните дни на кампанията, отбелязват анализаторите.


След загубата на БСП основният въпрос е за отговорността за

След загубата на БСП основният въпрос е за отговорността за ...

... решат нещо, "ако дойде друг, който ще се държи по същия начин". Миков все пак предположи, че има кой да поиска оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.  Той призова за бързо свикване на заседание на Конгреса на БСП, което да започне да връща правилата за колективно управление на партията. 


Очакваният възход на евроскептиците на европейските избори не се оказа

Очакваният възход на евроскептиците на европейските избори не се оказа ...

... на Льо Пен победи с малка преднина центристката формация на Макрон, печелейки около 23.5 процента от гласовете. Льо Пен заяви, че този резултат е "победа за народа" и призова за нови парламентарни избори, тъй като този вот според нея е бил "референдум за неговите политики и дори за неговата личност".


Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали.

Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. ...

... избирателна активност". По думите му активността при вота показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа и процесите в нея. Президентът призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, но и на това какво реално се случва в България и как ще догонваме Европа.Предаването на протоколите от провелите се в неделя евроизбори отново

Предаването на протоколите от провелите се в неделя евроизбори отново ...

... Опашки за предаването на протоколите от Софийска област Продължава приемът на секционни протоколи в 26 РИК, която събира книжата от 420 секции в общините на Софийска област. Няколко автобуса с хора продължават да чакат на пл. "Македония", опашки от чакащи има и пред сградата на областната управа на бул. "Витоша".


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style ...

... професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент От ЦИК прогнозират, че точното разпределение на българските евродепутати ще стане ясно на 29 май.Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style ...

... по-малко. Социалдемократите спечелиха 152 места, което е загуба на 35 позиции. За първи път двете най-стари политически групи загубиха общото си мнозинство в Европейския парламент. Водещият кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер (Германия) побърза да обяви, че партията му има право на председателското място в ЕК.


Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че в страната ще има

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че в страната ще има ...

... в страната със 33% подкрепа (7 места в Европейския парламент), докато “Сириза“ остана втора с 24% (6 места). “Министър-председателят трябва да поеме отговорност. За доброто на страната той трябва да подаде оставка и да свика предсрочни избори възможно най-скоро. Това е единственото решение“, каза лидерът на “Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис.


Полската национално-консервативна партия

Полската национално-консервативна партия "Право и справедливост" (ПиС) спечели европейските избори ...

... заплашват католическите ценности на поляците. Кампанията беше доминирана от въпроси като правата хомосексуалните хора, наследството на Холокоста в Полша и ролята на Католическата църква в обществото. При избирателна активност от 43%, което е рекорд за европейските избори, силният резултат на ПиС ще подхрани сериозно евроскептичното движение в страната и Европа.


Партия

Партия "Брекзит" на Найджъл Фараж спечели европейските избори във Великобритания, ...

... пети резултат с 9%. Шотландската национална партия печели в Шотландия с близо 40% от гласовете. "Тези избори носят голямо послание… Ако не напуснем ЕС на 31 октомври, то тогава резултатите за партия “Брекзит“ ще бъдат повторени на общи избори, а ние сме готови за това", каза Найджъл Фарадж след вота.


Централната избирателна комисия е обработила вече около 51 процента от

Централната избирателна комисия е обработила вече около 51 процента от ...

... били гласоподавателите в Кърджали. Отбелязва се по-ниска избирателна активност в сравнение в предишните избори за Европарламент през 2014 година. 7 медии са наказани от ЦИК, тъй като оповестили прогнозни резултати преди края на изборния ден. От ЦИК прогнозират, че точното разпределение на българските евродепутати ще стане ясно на 29 май.


ГЕРБ спечелиха европейските избори. Това сочат данните от проведените в

ГЕРБ спечелиха европейските избори. Това сочат данните от проведените в ...

... не се нарича БСП. Изборният ден премина сравнително спокойно, като в 10 секции в страната заради технически проблеми, машинното гласуване бе преустановено. 140 са подадените жалби и сигнали за нарушения в деня на вота. От прокуратурата обявиха, че се събират доказателства по 18 досъдебни производства за престъпления против политическите права.


ГЕРБ печели 30.53% от гласове, а БСП – 25.63%. Това

ГЕРБ печели 30.53% от гласове, а БСП – 25.63%. Това ...

... е “Воля“  с резултат от 3.63%. Седма политическа сила в страната е осъдената на 20 години затвор за искане на подкуп Десислава Иванчева с 1.85%. Тя бе под домашен арест през голяма част от предизборната кампания и постигна по-добър резултат от партии в управлението на страната като “Атака“ и “НФСБ“.


Българският евровот: Изненади и политически интриги Евроизборите в България поднесоха

Българският евровот: Изненади и политически интриги Евроизборите в България поднесоха ...

... гласуването финансовият министър Владислав Горанов. Така Борисов "може още дълго да управлява джипа", допълни Горанов, визирайки ударните обиколки на премиера в стил политическо риалити, при които той лично шофираше автомобила си. Борисов обаче отказа да се покаже в изборната нощ, отстъпвайки блясъка на победата на кандидатите от евролистата на ГЕРБ.


Премиерът Бойко Борисов благодари на българите, които са гласували на

Премиерът Бойко Борисов благодари на българите, които са гласували на ...

... подкрепата в този момент, тя ме мотивира още повече и отговорността ми пред Вас е още по-голяма. Обещавам Ви - само работа, работа и пак работа!”, добави още Бойко Борисов.ГЕРБ е победител на евровота у нас, БСП остават втори. Според първоначалните резултати 5 партии  ще имат представители в Брюксел.  


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се отказва от евродепутатското си

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се отказва от евродепутатското си ...

... коментар на резултатите, когато те излязат официално. По-рано депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира пред бТВ, че дали Пеевски ще стане депутат в Европейския парламент ще се реши именно след публикуването на окончателните данни. "Ако партията и Пеевски решат той да отиде в Брюксел, това ще се случи", добави Цонев.


Проевропейските партии показаха добри резултати на изборите за европарламент в

Проевропейските партии показаха добри резултати на изборите за европарламент в ...

... различните хора – едни пътуват, други се занимават с други неща – това не е фактор за пренебрегване. Най-важното е, че 65% от българските гласоподаватели отиват на тези избори с идеята за България, а не за Европа – това показва нагласа за занижена активност“, обясни социологът, цитиран от агенция "Фокус".


Българите показаха, че не вярват на фалша, заяви водачът на

Българите показаха, че не вярват на фалша, заяви водачът на ...

... „Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка и искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха”, заяви Мария Габриел.--> Тя уточни, че ГЕРБ ще направи внимателен анализ на кампанията, на изпратените ни послания от българските избиратели, който ще бъде представен от Борисов и Изпълнителната комисия.  


Изборният резултат е нормален. В рамките на нашата прогноза е.

Изборният резултат е нормален. В рамките на нашата прогноза е. ...

... медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент Унгарската Национална избирателна комисия също отчита висока избирателна активност - към 15 часа тя вече е надвишила стойностите, отчетени за целия ден на изборите през 2014 година. Избирателната активност в Унгария до обяд е била 30,53 на сто спрямо общата избирателна активност от 28,97 на вота преди пет години.


Водачът на евролистата на

Водачът на евролистата на "Демократична България" Радан Кънев и вторият ...

... от миналите избори. и национал-социализмът не може да пробие. Европа на гражданите е нашето верую", заяви още той.. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни


„Българинът потвърди сегашната конфигурация и даде по-силно присъствие на БСП

„Българинът потвърди сегашната конфигурация и даде по-силно присъствие на БСП ...

... е оказал и фактът, че 37% от българите са решили да гласуват в последната седмица. „Видно е, че кампанията е оказала своето влияние и е мобилизирала електорат”, уточни тя.   90% от хората, които са пуснали бюлетина за ГЕРБ са гласували и миналите парламентарни избори за партията на Бойко Борисов.


Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент

Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент ...

... Твърде възможно е това да направи и Пеевски.  ВМРО успява да класира един или двама евродепутати. Водачът на листата им е Ангел Джамбази, а втори е Юлиян Ангелов.-->   Според exit poll-а на „Галъп” свои представител в следващия ЕП ще има и „Демократична България” и това ще бъде Радан Кънев.


Проевропейски партии печелят изборите за Европарламента в редица страни, за

Проевропейски партии печелят изборите за Европарламента в редица страни, за ...

... коалиция се разпадна и това постави премиера Шарл Мишел в позиция да оглавява кабинет без реално мнозинство. При 15 процента от преброените бюлетини и в трите вота в холандско говорещия регион Фландрия партията „Фламандски интерес“ получава 18 процента подкрепа, което е три пъти повече спрямо предходните избори през 2014 година.


Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент

Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент ...

... души в 28-те страни от ЕС. Мнозинството, което ще бъде формирано от изборите днес, ще определи бъдещата законодателна и финансова рамка на Европейския съюз, гражданските свободи. България ще изпрати 17 депутати с петгодишен мандат в Европейския парламент. За вота днес бяха регистрирани 13 партии, 8 коалиции и 6 инициативни комитета.


Коалицията на германския канцлер Ангела Меркел води на изборите за

Коалицията на германския канцлер Ангела Меркел води на изборите за ...

... пол данните на телевизиите ARD и ZDF. Партията беше изместена от втората позиция от „Зелените“, които получават между 20,5 и 22 на сто подкрепа. Крайнодясната Алтернатива за Германия подобрява резултатите си от 2014 година, когато взе 7,1 процента, като два екзит пола в момента й дават 10,5 на сто подкрепа.


С решение на ЦИК и по разпореждане на вицепремиера и

С решение на ЦИК и по разпореждане на вицепремиера и ...

... МВнР. Причината е огромният интерес на български граждани да гласуват в изборите за Европейски парламент в тази „ваканционна секция“, разкрита за първи път в курортния район на Халкидики.  Българските граждани в Гърция могат да гласуват в изборите за членове за Европейски парламент от Република България в общо 13 избирателни секции.


Управляващата партия ГЕРБ печели безапелационно евроизборите с близо 33%. На

Управляващата партия ГЕРБ печели безапелационно евроизборите с близо 33%. На ...

... е БСП – с 23%, сочат първите прогнозни данни от екзитпола на "Алфа Рисърч", съобщи бТВ. ДПС се подрежда трета с 13.2%. ВМРО взима близо 6.8%, а "Демократична България" – 5.9%. Тези пет политически сили ще си разпределят 17-те български места в Европейския парламент по следния начин: ГЕРБ- 7 мандата


Австрийската народна партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц печели изборите

Австрийската народна партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц печели изборите ...

... 18-те парламентарни места, с които разполага Австрия в Европейския парламент, АНП ще получи девет (плюс две), АСДП запазва своите пет мандата, АПС губи един мандат и ще разполага с три, Партията на зелените ще загуби един депутат и ще разполагат с два мандата, НЕОС ще има един парламентарист в Европа.


Лидерът на

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който е и водач в ...

... срещу тези, които ни грабят, докато ги победим или ще ги оставим да ни отстрелват един по един, докато ни смажат всички”, заяви Марешки. Той благодари на всички, които са му писали, че вече са изпълнили гражданския си дълг и са наказали тези, които са ги грабили последните 30 години.


Първите данни за избирателната активност в Източна Европа показват по-висока

Първите данни за избирателната активност в Източна Европа показват по-висока ...

... евроизборите в Словакия е била най-ниската в ЕС от присъединяването ѝ към блока през 2004 г., отбелязва ДПА. Към 9.30 ч. по Гринуич избирателната активност сред 3.8-те милиона хърватски избиратели беше 9.9 на сто. Това е с около 2 на сто повече от активността по същото време през 2014 година.


Прозрачност без граници: Пречупени лични карти създават съмнение за контролиран

Прозрачност без граници: Пречупени лични карти създават съмнение за контролиран ...

... Славов. По думите му имало и секции, в които машините за гласуване са поставени така, че членовете на секционната комисия виждат как се гласува. Това са част от сигналите за нередности в изборния ден, който според него протича сравнително спокойно.Чуйте още от думите на Калин Славов в прикачения звуков файл


Европа трябва да е сигурна, просперираща и с високи доходи.

Европа трябва да е сигурна, просперираща и с високи доходи. ...

... в ЕС - парламент, съвет, президент на ЕК, структуриране на мнозинства. Всички тези гласове и евродепутати, които ще отидат от България, къде и как ще се включат, къде България ще има полза - толкова много работа има“, коментира още Бойко Борисов. Засега няма сериозни сигнали за нарушения, посочи още премиерът.


Президентът Румен Радев коментира, че забраната медиите да съобщават резултати

Президентът Румен Радев коментира, че забраната медиите да съобщават резултати ...

... като на законова разпоредба, която трябва да се спазва. Дали обаче следва или не - практиката е показала, че ако се отворят интернет страниците на различни издания, под една или друга форма - кулинарни рецепти, природни и исторически забележителности, т.е. под всякаква скрита форма съответните прогнози се публикуват", допълни той.


"Ръката ми да изсъхне, ако гласувам машинно”, заяви водачът на ...

... ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа. Абонамент

12 досъдебни производства са образувани в цялата страна за купуване

12 досъдебни производства са образувани в цялата страна за купуване ...

... материали на непозволени места. Подаден е и сигнал срещу кметски наместник на населено място, който насочвал граждани да гласуват за определена партия.   Председателят на Районната избирателна комисия в Ловеч Валентина Недялкова съобщи, че има жалба за купуване на гласове в Троян, която е изпратена по компетентност на районната прокуратура.


Дванайсет са досъдебните производства за купуване на гласове, по които

Дванайсет са досъдебните производства за купуване на гласове, по които ...

... Балова каза пред БНР, че има ръст на нарушенията при приемането на изборните книжа: “Това, което коментирахме с нашите координатори в страната е, че поради липсата на избори в последните две години, като че ли изборната администрация е забравила как се правят избори. Наистина отчетохме доста голям ръст в нарушенията“.


НАТО помага на ЕС в борбата срещу заплахите в киберпространството

НАТО помага на ЕС в борбата срещу заплахите в киберпространството ...

... информации за вредоносни програми и кибератаки. Генералният секретар на НАТО казва също, че алиансът е успял да не допусне разпространение на присъствието в интернет на терористичната групировка "Ислямска държава". "По този начин ние отслабихме нейните възможности да набира нови членове, да извършва банкови преводи и да поддържа контакти", подчертава Столтенберг.


Първите изборни бюра в Австрия отвориха в 6.30 ч, последните

Първите изборни бюра в Австрия отвориха в 6.30 ч, последните ...

... през последните дни да сплотят редиците, смята Бахмайер. Възможно е изборите за Европейски парламент да придобият ново значение - на тест за парламентарните избори през септември. От резултатите ще може да се разбере какъв е твърдият електорат на АПС, който не се влияе и остава верен на партията, отбелязва Хирш.


Към 9.00 ч. избирателната активност е 3.9%, според агенция Галъп

Към 9.00 ч. избирателната активност е 3.9%, според агенция Галъп ...

... Към 9.00 ч. избирателната активност е 3.9%, според агенция Галъп интернешънъл, съобщи . Тази активност е почти идентична с активността по време на предишните избори за ЕП, допълват от социологическата агенция.


През 1992 г. националните правителства на Европейския съюз (ЕС) единодушно

През 1992 г. националните правителства на Европейския съюз (ЕС) единодушно ...

... оформила, като комисиите и политическите групи заседават в Брюксел, а основните пленарни заседания се провеждат в Страсбург. Голяма част от персонала на Парламента се намира в Люксембург.   Решението през 1992 г. само придава официален характер на положение, което вече съществува по онова време и отразява компромисите, постигнати през годините.


21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват в неделя

21 държави от Европейския съюз, включително България, гласуват в неделя ...

... ще се съберат в Брюксел, за да обсъдят резултатите от изборите и да предложат на Европейския парламент кандидата за наследник на Жан-Клод Юнкер. Националистите и Орбан С голям интерес се очаква представянето на евроскептичните популистки партии - италианската "Лига" на Матео Салвини и френския "Национален сбор" на Марин Льо Пен.


Какъв ще бъде съставът на новия Европарламент 21 страни-членки избират

Какъв ще бъде съставът на новия Европарламент 21 страни-членки избират ...

... пък може да ускори края на голямата коалиция на канцлера Ангела Меркел. Загуба за управляващата в Полша „Право и справедливост“ може да попречи на шансовете й на националните избори през есента. А Еманюел Макрон е изправен пред първия си изборен тест, след като стана президент на Франция преди две години.


Работата на Европейския парламент в числа Близо 4 евро е

Работата на Европейския парламент в числа Близо 4 евро е ...

... за Германия. Обединеното кралство има 73-ма депутати. Когато напусне общността, местата в европарламента ще се намалят от 751 на 705. 27 ще се преразпределят към страни членки, чието представителство вече не съответства на настъпили демографски промени. Останалите места ще бъдат резерв за нови членки, които ще се присъединят в бъдеще.


Отвориха всички секции в страната за изборния ден. Нямаме проблеми

Отвориха всички секции в страната за изборния ден. Нямаме проблеми ...

... партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати ще премерят сили на изборите за Европейски парламент днес. По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, като те ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни.  


Европейският парламент споделя правомощията по отношение на бюджета и законодателството

Европейският парламент споделя правомощията по отношение на бюджета и законодателството ...

... за окончателно гласуване на пленарно заседание. В момента действат 20 постоянни комисии, две подкомисии (по права на човека и сигурност и отбрана; и двете са подкомисии към комисията по външни работи) и една специална комисия (с временен характер и работеща по конкретен въпрос - в случая прозрачността на данъчното облагане).