Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент

...
Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент
Коментари Харесай

По колко евродепутати ще има отделните партии?

Пет партии ще имат свои представители в новия Европейски парламент - ГЕРБ, " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България " . Това демонстрират прогнозните резултати на организация " Галъп " малко след края на изборния ден в България.

ГЕРБ изпраща в Брюксел 6 или 7 свои представители , преди да е обмислен преференциалният избор, демонстрира изследването на „ Галъп ”. В Европейския парламент влизат лидерът на листата Мария Габриел, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов и вероятно седмият в листата Лиляна Павлова.
 
Българска социалистическа партия ще има 5 или 6 представители в Европейския парламент - Елена Йончева, Петър Витанов, Цветелина Пенкова, Иво Христов, Сергей Станишев и вероятно Иван Кръстев.
 
Движение за права и свободи ще бъде с двама или трима евродепутати . Водач на листата е Мустафа Карадайъ, на втора позиция е Делян Пеевски, а на трета - Йохан Кючук. До момента е ясно, че Карадайъ ще се откаже от мястото си в Брюксел. Твърде допустимо е това да направи и Пеевски.
 
Вътрешна македонска революционна организация съумява да класира един или двама евродепутати . Водачът на листата им е Ангел Джамбази, а втори е Юлиян Ангелов.-->
 
Според exit poll-а на „ Галъп ” свои представител в идващия Екологичен потенциал ще има и „ Демократична България ” и това ще бъде Радан Кънев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР