Евроизбори 2019 Заражда ли се ново обединение в ЕС Шансовете

...
Евроизбори 2019 Заражда ли се ново обединение в ЕС Шансовете
Коментари Харесай

Заражда ли се ново обединение в ЕС

Евроизбори 2019 Заражда ли се ново обединяване в Европейски Съюз Шансовете за нов интернационал от националисти в Европейския парламент са минимални, само че не невъзможни  Жанета Нейкова 28 май 2019, 11:16 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Заражда ли се ново обединяване в Европейски Съюз
Заражда ли се ново обединяване в Европейски Съюз
 Слабаков е определен за евродепутат с преференции
Слабаков е определен за евродепутат с преференции
 Как гласоподава България по области
Как гласоподава България по области
 Българска социалистическа партия ще избира нов ръководител на партията
Българска социалистическа партия ще избира нов ръководител на партията
 Екзитпол: 25% е изборната интензивност към 17 ч.
Екзитпол: 25% е изборната интензивност към 17 ч.
 Евровотът: Изненадваща победа в Холандия, проблеми с гласуването на Острова
Евровотът: Изненадваща победа в Холандия, проблеми с гласуването на Острова
 Алфа рисърч с прогноза за евровота
Алфа рисърч с прогноза за евровота
 Петков: Закъснял акт е следствието на политиците
Петков: Закъснял акт е следствието на политиците

оследните резултати от Европейските избори 2019 демонстрират, че над 170 места (23%) в новия Европейския парламент ще бъдат заети от така наречен "евроскептични партии ".

Единственото същинско нещо, което ги свързва всички тях стои в определението им – скептици по отношение на Европейския съюз, написа Euronews.

Позициите на всяка една от тези партии обаче, са зародени в съответната им страна, а те може би не се припокриват с позициите на другите страни.

Според анализатори, възможностите Италия да роди нов интернационал от националисти в Екологичен потенциал са минимални, само че не невъзможни.

Потенциални съюзи и евентуални разделения

Крайнодесният италиански вицепремиер Матео Салвини и водач на партия "Лига " цели да събере други крайнодесни поддръжници, като сътвори нов крайнодесен алианс от 150 евродепутати. В понеделник Салвини съобщи, че към този момент е разискал въпроса с ръководителите на крайнодясната Марин Льо Пен, Найджъл Фарадж и Виктор Орбан.

Евроскептицизмът даде власт на крайнодесните партии, само че те ще би трябвало да привлекат и други политически обединения към идеята си, в случай че желаят да трансформират политиката на Европейски Съюз. За да създадат това обаче евроскептиците ще би трябвало да се обединят към едно мнение по редица въпроси, като да вземем за пример приемането на леговище и връзките с Русия.

Italy's dominant Salvini is small town phenomenon, polling data shows https://t.co/jESPA6PA3t pic.twitter.com/FtSNNt1Tjf
— Reuters Top News (@Reuters) 27 май 2019 година
Орбан, чиято партия "Фидес " беше отстранена от участието в ЕНП, съобщи че е податлив да напусне групата и да се причисли към Салвини.

Въпросите за приемането на леговище обаче са задоволителни, с цел да всеят възможен ужас в тази връзка. Призивите на Италия търсещите леговище да бъдат разпределени в страните от Европейски Съюз от дълго време срещат опълчване от страна на Източна Европа.

В Унгария партията на Орбан завоюва 13 места в европейския парламент с 52% от гласовете в Унгария.

Полската "Право и Справедливост “, която излезе като огромния победител в страната (45,4%) съобщи, че е подготвена за диалози със Салвини. Руският въпрос обаче може да попречва това вероятно обединяване.

Europe's mainstream political parties take a hit in elections but hold off strong surge by the populist right of Marine Le Pen, Matteo Salvini and Nigel Faragehttps://t.co/uJuaSrKT29 pic.twitter.com/64hFKxI5vm
— AFP news agency (@AFP) 27 май 2019 година
Полската партия не е склонна да одобри съветските връзки с отворени прегръдки. "Право и Справедливост " ще заемат забележителните 23 места в Европейския парламент.

Италианската "Лига " (на Салвини) и френският "Национален фронт " (на Льо Пен) обаче би трябвало да поддържат другарски връзки с съветската страна, което усложнява основаването на този националистически блок.

Вероятно най-успешният евроскептик Найджъл Фарадж ще поведе най-голямата партия в новия европарламент.

Обаче в случай че Англия напусне Европейски Съюз, както е планувано да се случи на 31 октомври, всички английски евродепутати ще би трябвало да изоставен Европейското заседание.



След последните Европейски избори евроскептичните партии се усилиха от 20% на 23%.

За да нарушат политиката на Европейски Съюз, партиите би трябвало да образуват групова група, която да отразява техните крайнодесни възгледи.

Тази принадлежност обаче, съчетана с упорити присъщи идеали на национализма и самоуправлението, може да се окаже тъкмо това, което ще попречи на сходен съюз.

Farage wins in the UK.
Salvini wins in Italy.
Le Pen wins in France.
Orbán wins in Hungary.

“If you’re surprised by the rise of the right, then you weren’t paying attention.” @garyyounge #EuropeanElections2019 #EuElection2019 #EuropeanElectionResults https://t.co/r1GT6mTfiY pic.twitter.com/nD9Y4deObz
— Stefan Simanowitz (@StefSimanowitz) 27 май 2019 година

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР