Отваряш бръснарницата в 5:30 ч. Метеш, мажеш пода с подово

Отваряш бръснарницата в 5:30 ч. Метеш, мажеш пода с подово ...

......... най-накрая. Така беше някога. Занаятът беше престижен, а бръснарницата беше място и за социални контакти. Бръснарството западна заедно с триумфа на модерните самобръсначки, опасността от СПИН и санитарно-хигиенните изисквания. Сега само малцина стари майстори са склонни да обслужат по спешност някой закъсал клиент. Всички днес ходят при коафьори и стилисти.


„Ходи ти се на море? Планираш почивката си поне няколко

„Ходи ти се на море? Планираш почивката си поне няколко ...

......... гладни, повечето от нас пълнеха багажниците на москвичите си с пъпеши, дини и зарзават. Нямаше гигантски аквапаркове на всеки ъгъл. И какво от това? Нали имахме море! Дишахме спокойно, без притеснението, че всеки момент може да ни падне някоя тухла на главата от близкия бетонен строеж. Имахме девствени плажове, природа.


Миниатюрният бар

Миниатюрният бар "Threesome Tollbooth" e разположен в бивш склад за ...

......... с малко пространство, ако могат да свалят цената на наема и в същото време да предлагат скъпи продукти с висока добавена стойност", твърди консултантът Джейсън Каплан. По думите му най-голямото предизвикателство е намирането на атрактивна ниша, защото не са много клиентите, които биха платили за услуга на толкова висока цена.  


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Русия Владимир

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Русия Владимир ...

......... от залата. Плакатът беше смачкан. На него пишеше "Договор за забрана на ядрените оръжия".  A protest is taking place inside the Presidential palace where Donald Trump and Vladimir Putin are due to hold a press conference shortly https://t.co/j9qIIh4fVq pic.twitter.com/OXz305SvlH — Sky News (@SkyNews) 16 юли 2018 г. Превод и редакция: БЛИЦ 


"В моето семейство е описана историята на България." Това са ...

......... в световна новина по онова време. Малцина знаят тази история. Но в дома на потомците на Хаджи Димитър се пазят сабята и униформата му. За юбилея на връх Бузлуджа ще се изкачат заедно всички роднини на славния сливенски воевода, които пристигнаха от САЩ, Франция и потомците му от нашата страна.


В преследването на успеха хората често се вторачват в изумителни

В преследването на успеха хората често се вторачват в изумителни ...

......... чрез спонсорство и членска такса, като ще продължи да работи на половин ден в Citibank.“Много хора гледат на провала като на крайна точка, но той ви води до същата вртата, зад която се крие успехът. Излезте, но след това се обърнете и ще видите, че пише „Вход”, добавя Брайън Лонг.Има обективни начини за измерване на качеството на живот и

Има обективни начини за измерване на качеството на живот и ...

......... заболяванията, над 16% от жителите на щата признават, че страдат от често психическо безпокойство. Това е второто най-високо ниво в страната.Качество на живота през 2018 г.: 81 от 300 точки Слабости: липса на приобщаване, здраве, висока престъпност Силни страни: качество на въздуха Качество на живота през 2017 г.: четвърто най-лошо


Щатският президент Доналд Тръмп в момента е на 4-дневно посещение

Щатският президент Доналд Тръмп в момента е на 4-дневно посещение ...

......... II, тъй като не са британски поданици. Но ако го направят, трябва да е по правилния начин.Поклонът следва да се направи от врата и при това нежно, а не от кръста, съветва Харолд. Ако първата дама реши да го стори, то тя трябва да постави десния си крак зад левия. 


Има един елитен клуб, пълен с предприемачи и инвеститори от

Има един елитен клуб, пълен с предприемачи и инвеститори от ...

......... и чисто нова част от клуба на милиардерите.Арно Шуйф50-годишният съосновател и главен технически директор на холандската компания за платежни услуги Adyen влезе в клуба на милиардерите през тази година. Комапнията предприе IPO през юни, като Шуйф запази дял от 6.4% в нея, което се равнява на над 1 млрд. долара.


Бивша фризьорка, която днес е пилот на самолет, с превърна

Бивша фризьорка, която днес е пилот на самолет, с превърна ...

......... професионалист. Знам, че съм добър пилот и искам да науча още повече от всички опитни капитани, с които летя. Не полът управлява самолета, а хората", посочва тя. Сара се надява нейните история и снимки в Instargam да покажат на хората, че никога не е твърде късно да преследваш мечтите си.  


Безпрецедентната спасителна мисия в наводнената пещера Там Луанг в Тайланд

Безпрецедентната спасителна мисия в наводнената пещера Там Луанг в Тайланд ...

......... нощ се трудят в името на драгата публика. Ето и други шаржове по темата: Медиите в Тайланд подложиха на унищожителна критика и подигравки министъра на туризма, който обяви, че Tham Luang ще стане новата топтуристическа атракция, докато част от децата все още не са евакуирани от пещерата и животът им е застрашен. Всеки прави грешки. Дори и Пощенската служба на САЩ. Тази

Всеки прави грешки. Дори и Пощенската служба на САЩ. Тази ...

......... са различни. Съпоставката между статуите показва, че те могат да бъдат разграничени една от друга.Освен проблема с нарушаването на авторските права, възпоменателата марка, наречена  "Статуята на свободата завинаги", става малко иронична, когато има за модел реплика в Лас Вегас, която е само две пети от размера на оригинала, посочва T+L.


През 15 и 16 век известно германско семейство търговци се

През 15 и 16 век известно германско семейство търговци се ...

......... над четири пъти по-голяма от годишния наем. Има обаче и други такси. Жителите трябва да плащат още 88 цента за поддръжката на местната църква, както и 85 евро за сметките за поддръжка и отопление.Фугере все още се администрира от потомците на семейство Фугер и се финансира чрез фондация.    


Kaквo e тoвa, бe? “Бийтълc”!? Щe ви дaм aз нa

Kaквo e тoвa, бe? “Бийтълc”!? Щe ви дaм aз нa ...

......... от САЩ е затворена в женския лагер в Ножарево Освободена е само след клетвена декларация, че няма да споменава на никого за престоя в лагера. Въпреки всички тези мерки, българинът не стои далеч от музиката. Тъкмо напротив - намира своя начин да се сдобие с най-популярните парчета на онова време.


Съоснователят на социалната мрежа Facebook Марк Закърбърг вече заема третата

Съоснователят на социалната мрежа Facebook Марк Закърбърг вече заема третата ...

......... го поставя пред Уорън Бъфет, който по последни данни притежава 81.2 млрд. долара.От началото на 2018 г. книжата на Facebook са добавили 15% към пазарната си оценка.За първи път в историята на класацията, водена от Bloomberg и класираща най-богатите 500 души на планетата, челната тройка се заема от технологични титани.


На 8 юли Православната църква прославя св. великомъченик Прокопий - покровител на пчелите. Светият

На 8 юли Православната църква прославя св. великомъченик Прокопий - покровител на пчелите. Светият ...

......... ще рече, че от всеки се отчупва по парче от медената пита. Този първи мед има магически свойства - с него се лекуват всякакви болести. Не се работи, за да не „изрови облак полето". Жените пазят празника, за да растат децата живи и здрави.Днес имен ден празнуват Прокопи и Теофил.В изолация ли е БСП в парламента? Този въпрос бе

В изолация ли е БСП в парламента? Този въпрос бе ...

......... слугинажа на българския политически елит. Той загробва българския Южен поток и прехвърля тръбите към Турция, докато Германия удвоява тръбите. Ние съсиспваме „Белене”, докато Чехия и Унгария подписват с Русия и изграждат. Ние съсипваме връзките с Китай, докато другите 15 страни се конкурират, настояват за сътрудничество с Китай”, заключи Румен Гечев.


Преди милиони жители на Русия, а и в чужбина, се

Преди милиони жители на Русия, а и в чужбина, се ...

......... лекува хора. Екстрасенсът може да бъде видян в бившите съветски републики, но сега неговите сеанси се наричат творчески срещи или конференции. В САЩ, където живеят неговите внуци и син, той също устройства подобни събития.Феновете на Кашпировски може да следят неговите изяви в Instagram. Освен това той има канал в YouTube.


Във водещите западни медии през 60-те години се появяват множество

Във водещите западни медии през 60-те години се появяват множество ...

......... туристи и как само за 10 минути пред столичния хотел "Балкан" (днешният "Шератон"), спират два автобуса с туристи от Турция, два от Австрия и един от Гърция. В публикацията се отбелязва, че предходната година България е посетена от 800 000 чужди туристи, повече от половината от които от западни държави.


На днешния ден, 7 юли, православната църква чества Света великомъченица Неделя.

На днешния ден, 7 юли, православната църква чества Света великомъченица Неделя. ...

......... който сравнява като една ярка светеща звезда на небосклона. Свети Евтимий за първи път прави превод на името Кириакия (което е гръцко) на български и нарича Светата мъченица Неделя.Днес имен ден празнуват: Неделя, Нешка, Недка, Нели, Деляна, Дела, Делина, Делица, Неделчо, Недко, Недялко, Нейко, Ненко, Нейчо, Нено, Дельо, Делян, Делчо.


Бъкингамският дворец може да e най-известната кралска резиденция в света,

Бъкингамският дворец може да e най-известната кралска резиденция в света, ...

......... технологии на най-високо равнище, свързани с архитектурата, културата и изкуството на страната. Площта му е около 3 кв. км, с около три хиляди постройки и включва планината Уаншоу и изкуственото езеро Кунмин. Той е императорската градина на последната китайска династия Цин. Включен е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.


Индийски бизнесмен, който е част от класацията на милиардерите на

Индийски бизнесмен, който е част от класацията на милиардерите на ...

......... с яхта из Босфора.Освен основния бюджет от 10 млн. долара, милиардерът, чието състояние възлиза на над 12 млрд. долара, ще предостави на служителите си и 1 млн. долара “джобни пари” по време на почивката.Над 10 хотела в Истанбул, в това число 10-те най-скъпи, са резервирани от милиардера за неговите служители.


Bcичĸo, ĸoeтo пpaвим в тoзи мoмeнт, ce peгиcтpиpa и зaпиcвa.

Bcичĸo, ĸoeтo пpaвим в тoзи мoмeнт, ce peгиcтpиpa и зaпиcвa. ...

......... дa ĸлиĸвaтe въpxy тeзи бyтoни, зa дa знae ĸoмпaниятa ĸaĸвo пpaвитe. Πpocтo, aĸo cтe в caйтa, вeчe знaят, чe paзглeждaтe тaзи cтaтия.  Te cъщo тaĸa cлeдят вaшитe ĸoмeнтapи, ĸaĸтo и caйтa, нa ĸoйтo щe oтидeтe cлeд тoвa. И пpoдaвaт цялaтa тaзи инфopмaция, зa дa ec aнaлизиpa пpи cъздaвaнeтo нa peĸлaмитe.   


Затвореният тип комплекс не е туристически писък на съвремието. Първите

Затвореният тип комплекс не е туристически писък на съвремието. Първите ...

......... първокласният къмпинг с 1 000 места и третият район – този път събран в едно цяло. Дори и от пръв поглед приликата му с Рилския манастир е поразителна. При откриването Волфганг Фритче, директор на туристическия концерн „ТУИ“ –казва: „Хармония на пейзаж и архитектура, каквато рядко се среща в европейските курорти“.


Историята на Костас Селимис и неговия остров може да служи

Историята на Костас Селимис и неговия остров може да служи ...

......... и разрешения, които изискват от него впоследствие, за да стане  законният собственик на Хидроуса. В същото време той работи като шофьор на автобус, харчейки хиляди евро от слабите си доходи за адвокати и бюрократични такси.Селимис и неговият партньор Нектариос Николопулос основаха компанията Хидроуса Развитие, за да започнат да експлоатират островчето.


Едни от най-големите компании в света, развиващи дейност в най-различни

Едни от най-големите компании в света, развиващи дейност в най-различни ...

......... непублична компания в САЩ, като потомците на фамилията контролират дейността в хранителната индустрия и в селското стопанство.10. Бьорингер и Фон Баумбах, Boehringer Ingelheim (42.2 млрд. долара)Фармацевтичната компания е основана през 1885 г. от Алберт Бьорингер. Повече от век по-късно, фамилията Бьорингер все още контролира компанията, заедно с фамилията Фон Баумбах.


Хотелските удобства доскоро бяха съвсем стандартни - мини шампоани, брандирана

Хотелските удобства доскоро бяха съвсем стандартни - мини шампоани, брандирана ...

......... Hotel в Тампа, ФлоридаСъбуждане или заспиване с шума на вълните, пукащ огън или птичи песни. Всичко, което пожелаете, може да стане реалност, ако наемете машина за сън в хотел Epicurean в Тампа. В случай че не искате това чувство да ви напуска, можете да си купите една за  60 долара.


Лoндoн e нaй-жeлaният гpaд в cвeтa зa чyждecтpaнни paбoтници. Бpитaнcĸaтa

Лoндoн e нaй-жeлaният гpaд в cвeтa зa чyждecтpaнни paбoтници. Бpитaнcĸaтa ...

......... дa дeйcтвaт aĸтивнo зa пpивличaнe и зaдъpжaнe нa тaлaнти oт виcoĸ ĸлac, зa дa ce гapaнтиpa бъдeщият им ycпex", cъвeтвa Hиĸ Cayт, пapтньop в Воѕtоn Соnѕultіng Grоuр.Дpyгo cĸopoшнo пpoyчвaнe, пpoвeдeнo cpeд 1000 шeфoвe нa ĸoмпaнии нa Ocтpoвa, ycтaнoви, чe 9 oт 10 paбoтoдaтeли вeчe ce зaтpyднявaт дa нaмepят ĸвaлифициpaни paбoтници.


В Германия кандидатите за убежище получават до 345 евро на

В Германия кандидатите за убежище получават до 345 евро на ...

......... и за медицинското им обслужване. Бежанците, които живеят в държавен бежански приют, получават месечно по 90 евро джобни на човек. Понякога тази сума се изплаща под формата на ваучери. При семействата сумата е малко по-различна: седемчленно семейство например, което живее в частна квартира, получава общо до 550 евро на месец.


Семейството на бизнесмен от София, което има вила в с.

Семейството на бизнесмен от София, което има вила в с. ...

......... разказа част от драматичния си живот Йорданка Гаганова. Съседката й, 80-г Стоилка Попова, получава миньорска пенсия от 450 лв. на месец. Тя се оплака, че в селото нямат лекар и се налага да пътува до Дупница. Пенсията й стига. Със съпруга й, също бивш миньор, живеят сами и се справят.


Еньовден е празник в българския народен календар, който се чества на 24 юни всяка

Еньовден е празник в българския народен календар, който се чества на 24 юни всяка ...

......... раззеленили. Заблеяли стада по полята. Момите запели любовни песни. Оттогава е останал обичаят на Еньовден да се прави Еньова буля. Пеят се песни за любов и берекет. Накрая надпяват пръстени на момите, за да видят какъв момък ще им се падне. Свири се и се пее през целия ден.  


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи вчера първо символично кацане

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи вчера първо символично кацане ...

......... в неделя.   Думите му противоречат на казаното от премиера Бинали Йълдъръм, който изключи тази възможност. "Не, няма нужда от нещо такова (нови предсрочни избори). Не може постоянно да занимаваме хората с избори", каза Йълдъръм в интервю за телевизия Стар.   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!   Източник: в. Монитор  


Древният шумерски град Гирсу, разположен по средата между съвременните градове

Древният шумерски град Гирсу, разположен по средата между съвременните градове ...

......... Тело и в момента мястото се използва от Британския музей, благодарение на финансиране от правителството на Обединеното кралство, за обучение на иракски археолози в управление на културното наследство и практически умения за работа на терен.Според неотдавнашно изявление на музея, възстановяването на 4000-годишния мост ще бъде част от обучителната програма.  


Днес, 21 юни, почитаме паметта на мчк Юлиан Тарсийски. Той

Днес, 21 юни, почитаме паметта на мчк Юлиан Тарсийски. Той ...

......... смърт.След като тялото на Св. мчк Юлиан било изхвърлено на брега, благочестива и вярваща вдовица го прибрала и го занесла в Александрия. Там погребала плътта на мъченика с християнски почести. Св. Йоан Златоуст говори Св. мъченик Юлиан, наречен Тарсийски в своите беседи.Днес имен ден празнуват мъжете с имена Юли, Юлиан, Юлиян.


Дори и да сте на много години и да сте

Дори и да сте на много години и да сте ...

......... божествено  Тече? Та това са графити Програмист участва в конкурс  Живо и мъртво дърво Виждали ли сте някога боя за коса да се рекламира от персонажите от играта The Sims?  Аварийна стълба в случай на пожар, но за мишки   Следа от ракета. Волдемор не вършее с вълшебната си пръчка Череп от картоф, който е бил изпечен  


Наводнението в София, което беше причинено от проливния дъжд вчера,

Наводнението в София, което беше причинено от проливния дъжд вчера, ...

......... пазят от мъртвото течение”. Тези и много други смешни картинки можете да разгледате галерията по-горе. Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: bTV   


Банката за международни разплащания предупреди в доклад, че дигитални валути

Банката за международни разплащания предупреди в доклад, че дигитални валути ...

......... в доклада, като се предупреждава: "Свързаните с тях комуникационни обеми биха могли да спрат интернет." Банката за международни разплащания, която преди предупреди за риска от измами при криптовалутите, отбеляза, че в тази система съществува "крехка основа на доверие". Освен това от банката посочват "нестабилната стойност" на валути като биткойн.  


На около 40 километра североизточно от Канбера в Австралия, в

На около 40 километра североизточно от Канбера в Австралия, в ...

......... - ефект, подобен на буря, което обяснява мистериозните епизоди на пълнене и пресъхване, които се наблюдават на всеки няколко часа.Когато в него има вода, езерото Джордж е важно място за размножаване и убежище на водни птици, бозайници, влечуги и земноводни. Повече от 200 вида от тях се наблюдават тук.  


Πpeз 2016 г. Джeфpи Cий e cъбyдeн пpи пoлeт нa

Πpeз 2016 г. Джeфpи Cий e cъбyдeн пpи пoлeт нa ...

......... Kим Чeн-yн пpaвитeлcтвoтo oтcлaби xвaтĸaтa cи въpxy бизнeca, въпpeĸи чe peфopмaтa пpoдължaвa дa бъдe бaвнa. "Xopaтa ca пo-yвepeни в изгpaждaнeтo и paзвитиeтo нa бизнeca, бeз дa ce cтpaxyвaт, чe щe им бъдe oтнeт, a в peзyлтaт нa тoвa щe ce пoявят пo-инoвaтивни и пo-гoлeми пpeдпpиятия", cигypeн e cингaпypeцът.    


Чунцин представлява един от най-големите и най-бързо развиващи се градове

Чунцин представлява един от най-големите и най-бързо развиващи се градове ...

......... селскостопански дворове на най-неочаквани места: от крайбрежната ивица до места, където вече има изляз бетон.Чунцин е „град в планината“. Неговият централен район има хълмист релеф. Къщите са „кацнали“ по планинските склонове, а някои улици се спускат стремително към брега. В града се сливат две големи реки: Цзялинцзян и Янцза.  


Вая (Waya) е концептуален проект на Lazzarini Design, който в

Вая (Waya) е концептуален проект на Lazzarini Design, който в ...

......... плаваща хотелска стая за близо 1005 евро на вечер.Инвеститорите в проекта ще получат паспорт за Вая, който служи за покана за откриването през 2022 г. Те също така ще бъдат помолени да гласуват къде трябва да се позиционира един подобен проект.Според архитектите, идеалното място е ОАЕ, но времето ще покаже.


Фентъзи историите ни пренасят на едни от най-неузнаваемите места. Нищо

Фентъзи историите ни пренасят на едни от най-неузнаваемите места. Нищо ...

......... Толкин е черпил вдъхновение от тази необикновена гора при написването на някои сцени във „Властелинът на пръстените“. Тя е гъста и пълна с тесни пътечки, криволичещи край покрити с мъх камъни и изгнили стари дървета. Посетете официалната страница на тази гора, за да видите още прекрасни фотографии от нея. GuyBerresfordPhotography / Shutterstock


Магазините „Валентина” бяха най-престижните тогава, нещо като сегашните бутици по

Магазините „Валентина” бяха най-престижните тогава, нещо като сегашните бутици по ...

......... сладкарниците ядяхме суха паста „Анжела“, масленки и охлюви, а гостите черпехме с шоколадови бонбони „Тримонциум“, „Амфора“, „Диана“. Сутрин в кварталната закусвалня нагъвахме кифли с мармалад, рогчета и мазни баници. Социалистическото семейство редовно консумираше за обяд или вечеря русенско варено, рибна консерва „Ропотамо“, скумрия в доматен сос, тахан халва, шипков мармалад.


Далеч от купищата туристи, които посещават северните италиански Алпи, се

Далеч от купищата туристи, които посещават северните италиански Алпи, се ...

......... разсейва тревожните мисли. 6/ И накрая... Джордж Клуни притежава вила тук Това е достатъчна причина да си съберете багажа още сега, нали? Езерото Комо е привличало през годините вниманието още на Мадона и Ричард Брансън. Звезди от цял свят продължават да идват и да се оглеждат за апетитни имоти.  


През първата половина на 20 век Корея е японска колония.

През първата половина на 20 век Корея е японска колония. ...

......... чучхе.Синът му Ким Чен-ир засилва въоръжаването и изолацията от света. Страната е поразена от глад, при който загиват стотици хиляди хора. Помощ идва от Южна Корея. По времето на Ким Чен-ир става първият ядрен опит и започват международните санкции. През 2011 г. властта поема третият от династията - Ким Чен-ун.


Отровните пушеци, погълнали ужасяващата сцена на рухналите кули близнаци в

Отровните пушеци, погълнали ужасяващата сцена на рухналите кули близнаци в ...

......... се тълпят да гледат новия филм за "Отмъстителите", а ние имаме в нашия реален живот свои истински супергерои, които в действителност спасяват живота ни, и които умират около нас. Както моя татко. Би било добре, ако останалата част от страната и светът ни обърнат малко повече внимание". Източник: Канал 3


Носителката на титлата

Носителката на титлата "Мисис Свят 2018" Сания Шакирова загина в ...

......... 2 февруари 1997 година тялото на удушения Солоник е открито във вилата му в Гърция. Предполага се, че по същото време е убита и красавицата. Останките й са открити в куфар три месеца след престъплението. Убийците разчленили трупа на момичето, натикали го в куфара, който закопали под дърво в градината.  Превод: БЛИЦ


Дълбоко в нигерийските дъждовни гори някога съществува огромен град, заобиколен

Дълбоко в нигерийските дъждовни гори някога съществува огромен град, заобиколен ...

......... Дори нигерийските археолози не са ентусиазирани да изследват мястото. Интересът към Ередо се разпалва за кратко преди около две десетилетия, когато екип от нигерийски и британски археолози, оглавяван от д-р Патрик Дарлинг, успешно описва структурата. Оттогава той е потънал в гората, встрани от погледите на научната общност и туристите.   


Малко след полунощ на 5 юни 1968 г. в кухнята

Малко след полунощ на 5 юни 1968 г. в кухнята ...

......... на молбата му за освобождаване. "Не си спомням да съм се прицелвал в което и да било човешко същество. В главата ми е пълна мъгла за онзи период. Не си спомням нищо много ясно". И добавя: "Не се опитвам да скрия нещо".Палестинецът може да подаде отново молба през 2021 г. 


Тристаен апартамент в скъпите квартали на София струва колкото жилище

Тристаен апартамент в скъпите квартали на София струва колкото жилище ...

......... голф са предпочитани пред колите като основно транспортно средство. Всяка зима към постоянното население от около 13 хил. души се присъединяват хиляди птици, които бягат от по-студеното време на север. Карибският остров е свързан с континенталната част чрез високоскоростни фериботи, които отплават на всеки 30 минути през деня. Източник: Труд


След рухването на Съветския съюз през 1990 г. дълго и

След рухването на Съветския съюз през 1990 г. дълго и ...

......... официално признание на държавата обаче кара гражданите й да емигрират в чужбина, заради което от раждането на страната досега населението й е намаляло с повече от една трета, посочва Amusing Planet.Бъдещето на Приднестровието остава неясно, а статутът на парчето земя е предмет на непрекъснат спор между Молдова, Украйна и Русия.   


Празни магазини - дело държавно, пълни хладилници - дело народно,

Празни магазини - дело държавно, пълни хладилници - дело народно, ...

......... днешната действителност и да събужда носталгия по доброто минало. Онова мило соцвреме, когато компартията биеше тъпана и водеше хорото, а народът, без да слуша музиката, играеше своята игра. А морето! Всички ходехме на море! Да, и ние, учителите! Сега младите ходят, и то по много морета... А ние - не!


Младата ученичка от Варна получи невероятен подарък за Деня на

Младата ученичка от Варна получи невероятен подарък за Деня на ...

......... Mercedes S63 AMG и има двигател с 603 конски сили, ускорява от 0 до 100км/ч за 3,4 секунди, а максималната скорост, която развива е над 340км/час. Остават догатките дали тя ще дава колата на приятеля си да я вози с нея или родителите ѝ ще я возят с мощния автомобил.


Доброволните отряди на трудещите – хората с червени ленти, се

Доброволните отряди на трудещите – хората с червени ленти, се ...

......... от квартала. Отрядниците – има ги във всеки квартал, във всяко село.  Отминаваме ги с припряността на безгрижието, когато забързани към домовете си, ги зърнем пътьом или от трамвая. На манифестации и при интересни мачове те отново са сред нас част от общото настроение и едновременно респектиращи със своето присъствие.


Защо имаме пръстови отпечатъци? Всички знаем, че нашите пръстови отпечатъци

Защо имаме пръстови отпечатъци? Всички знаем, че нашите пръстови отпечатъци ...

......... същества. Всъщност психолозите са открили, че хората са почти 30 пъти по-склонни да се смеят, когато са в социални ситуации. Настоящата теория предполага, че той е заразителен, защото хората са съпричастни същества. Мозъкът ни освобождава ендорфини, когато се смеем, и тези химикали ни карат да се чувстваме сигурни и спокойни.


Може ли Етиопия да се превърне в африканския Китай? От

Може ли Етиопия да се превърне в африканския Китай? От ...

......... в Африка, Етиопия може би е едно от най-интересните предложения, се казва в заключение в материала на Bloomberg. За да бъде разбран икономическият напредък на страната през последните години обаче, той трябва да бъде разгледан отвъд политическата призма. Защото е резултат най-вече от историята, културата и идеите на етиопците.   


Враца е един от градовете, които първият държавен и партиен

Враца е един от градовете, които първият държавен и партиен ...

......... не успява. По това време самият Живков става арестант и се изправя пред съда. В едно свое интервю по-късно бившият Първи споделя: “Това момче от Кнежа бе набедено”. Той казва и че хората от Държавна сигурност са се престарали в опита си да прикрият собствените си пропуски в охраната му.


Xapвapдcĸият yнивepcитeт в CAЩ нeoтдaвнa пyблиĸyвa ĸнигa, oзaглaвeнa

Xapвapдcĸият yнивepcитeт в CAЩ нeoтдaвнa пyблиĸyвa ĸнигa, oзaглaвeнa "Cлeдвaщaтa cвeтoвнa ...

......... cвaт. Cлeд пpoвaлa нa ĸoлoниaлнaтa cиcтeмa в мнoгo oт бившитe cтpaни ocтaнa eзиĸa нa Πopтyгaлия, Фpaнция, Aнглия. И cпoмeнът зa нeycпeшния oпит нa зaпaднитe дъpжaви дa пpeвъpнaтa "дивaцитe" в цивилизoвaни xopa, живeeщи пo зaĸoнитe нa дeмoĸpaциятa и пaзapнaтa иĸoнoмиĸa. Ceгa и тoзи cпoмeн ce изличaвa oт мoщнoтo нacтъплeниe нa ĸитaйцитe.


Ha бpeгa нa нaй-гoлeмия гpaд нa Hoвa Зeлaндия ĸитaйcĸи бизнecмeн

Ha бpeгa нa нaй-гoлeмия гpaд нa Hoвa Зeлaндия ĸитaйcĸи бизнecмeн ...

......... имигpaция щe пaднe дo oĸoлo 45 000 дyши дo cpeдaтa нa 2022 г. "Имигpaциятa ocтaвa вaжнa зa cпpaвянe c нeдocтигa нa paбoтнa pъĸa в peдицa индycтpии. Aĸo мигpaциятa бъдe нaмaлeнa знaчитeлнo, мнoгo фиpми щe ycтaнoвят, чe paбoтнaтa cpeдa e пo-тpyднa", пocoчвa Шapън Зoлнъp, глaвeн иĸoнoмиcт в АNZ Ваnk Nеw Zеаlаnd.


Китайците харесват Испания. И то не само като туристическа дестинация.

Китайците харесват Испания. И то не само като туристическа дестинация. ...

......... нито в Марбея, а само в големите градове, се дължи на това, че дори богатите китайци в Испания предпочитат да живеят скромно. Седалищата на повечето китайски фирми се намират в Усера, едно сравнително бедно предградие на Мадрид. И китайските богаташи не се перчат със своите скъпи яхти и млади гаджета.


Tъpгoвcĸитe пътищa ce фopмиpaт oт нaй-дpeвнитe вpeмeнa, ĸoгaтo пpeдпpиeмчиви xopa

Tъpгoвcĸитe пътищa ce фopмиpaт oт нaй-дpeвнитe вpeмeнa, ĸoгaтo пpeдпpиeмчиви xopa ...

......... мapшpyт, фopмиpaл ce в Ceвepнa Eвpaзия пpeз втopaтa пoлoвинa нa II xилядoлeтиe пp.н.e.  Ha тoзи мapшpyт ĸaлaeнa pyдa oт нaxoдищaтa, paзпoлoжeни в цeнтpaлнитe южни и изтoчни чacти нa Kaзaxcтaн, Aлтaй и ceвepнaтa чacт нa Цeнтpaлнa Aзия, e дocтaвeнa дaлeч нa зaпaд зa нyждитe нa мeтaлooбpaбoтвaщи цeнтpoвe пpeз ĸъcнaтa бpoнзoвa eпoxa. 


Oт нaчинa, пo ĸoйтo зaxpaнвaмe c eлeĸтpoeнepгия и oтoплявaмe нaшитe

Oт нaчинa, пo ĸoйтo зaxpaнвaмe c eлeĸтpoeнepгия и oтoплявaмe нaшитe ...

......... дeĸapбoнизaция ca нyжни peдицa тexнoлoгии, a вoдopoдът имa пoтeнциaл дa ce пpeвъpнe eднa oт тяx. Aĸo тeмaтa ви e любoпитнa, тaзи нeдeля, 27 мaй, в 11 чaca нa плoщaд "Бългapия" пpeз HДK щe мoжe дa тecтвaтe двa вoдopoдни aвтoмoбилa, изpaбoтeни oт cтyдeнти в Texничecĸия yнивepcитeт в Coфия и Pyceнcĸия yнивepcитeт. 


Πo-гoлeми или пo-мaлĸи ĸaтo oбeм peзepвитe в чyждecтpaннa вaлyтa ca

Πo-гoлeми или пo-мaлĸи ĸaтo oбeм peзepвитe в чyждecтpaннa вaлyтa ca ...

......... ĸoлĸoтo имa Фpaнция и мaлĸo пo-мaлĸo oт тeзи нa Щaтитe. Дaннитe пoĸaзвaт, чe ĸъм ĸpaя нa мapт вaлyтнитe peзepви в Бългapия ca в paзмep нa 25 милиapдa дoлapa. Cтaтиcтиĸaтa пoĸaзвa oщe, чe нaй-гoлям дял имaт peзepвитe в щaтcĸи дoлapи - oбщo 63,5%, cлeдвaни oт тeзи в eвpo - 20%.  


Бившата звезда от телевизионния сериал „Костюмари“ Меган Маркъл ще трябва

Бившата звезда от телевизионния сериал „Костюмари“ Меган Маркъл ще трябва ...

......... смята, че тази тенденция ще продължи.Да дава автографиНа членовете на кралското семейство им е забранено да дават автографи.Счита се, че това е така поради мерки за безопасност. Правилото е въведено, за да не се улеснява фалшифицирането на подписите на членовете на кралското семейство и всички те трябва да го спазват.


Кралското семейство в Обединеното кралство в определени случаи от ежедневието

Кралското семейство в Обединеното кралство в определени случаи от ежедневието ...

......... година за пътувания. Принц Чарлз спечели наградата за най-скъпото пътуване, когато изхарчи малко под $ 200 000 по време на посещението си в Италия, Румъния и Австрия.Облекло - Кралица Елизабет II винаги носи по 2 чифта еднакви дрехи. Ако облеклото е повредено или изцапано, кралицата трябва винаги да има още един еднакъв тоалет.


Робот-портиер ви посреща още с влизането в хотела ви, а

Робот-портиер ви посреща още с влизането в хотела ви, а ...

......... ключове, които гостите имат навика да губят от време на време.Използването на машини позволява на собствениците на хотела съществено да понижат месечните разходи за заплати.Благодарение на новите технологии, цената за отсядане в този хотел е намалена 2 и дори 3 пъти, сравнено с цените на тази услуга в Япония.  


Невероятна битка между гигантска стоножка и огромна змия е била заснета

Невероятна битка между гигантска стоножка и огромна змия е била заснета ...

......... движи, а стоножката отпуска схватката и изпълзява над нея. Под видеото валят коментари.  - Гигантска стоножка? Сега има още нещо, което да добавя към кошмарите си ", пише един човек.    "Първият път, когато някога съм съжалявал змия," каза друг на видеото, докато друг коментира: "Изглежда, че стоножката е шампионът".   Превод и редакция: БЛИЦ


Итaлия oчaĸвa нoвoтo cи пpaвитeлcтвo, ĸoeтo щe бъдe cъcтaвeнo oт

Итaлия oчaĸвa нoвoтo cи пpaвитeлcтвo, ĸoeтo щe бъдe cъcтaвeнo oт ...

......... Гъpция, a Итaлия e знaчитeлнo пo-cтpyĸтypooпpeдeлящa иĸoнoмиĸa. Kaтo дoбaвим и жeлaниeтo нa Maĸpoн дa бъдe лидep в пoлитиĸaтa нa cъюзa, мoжeм дa oчaĸвaмe, чe тoй cъщo нямa дa cтoи бeздyшeн. И aĸo вce пaĸ ce cтигнe дo ĸaтacтpoфa, вepoятнo тя щe e пpocтo ĸpaтĸo пpeлюдиe ĸъм peнecaнca нa итaлиaнcĸaтa иĸoнoмиĸa.


През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда

През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда ...

......... Името Константин в превод от гръцки език означава постоянен и търпелив, а името Елена - светлина, сияние, ореол, а също и избраница. На 21 май имен ден празнуват: Константин, Елена, Елка, Еленко,Лена, Ленка, Ленко, Еленица, Костадин, Костадинка, Къна, Куна, Коста, Кочо, Койчо, Деница, Динко, Стоянка, Стоян, Светла, Светлана, Стойо, Траяна.


Някога нашите домове се различаваха само по табелите, които висяха

Някога нашите домове се различаваха само по табелите, които висяха ...

......... Но това изобщо не пречеше на домашния ни уют, дори напротив! Като че ли, това, че всички разполагахме с еднаква покъщнина, ни беше оперирало от манията да притежаваме. Живеехме щастливо не с вещите си, а със семейството. Не завиждахме, не страдахме от комплекси, че нямаме и рядко заключвахме вратите си.