Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот. Това

Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот. Това ...

......... място са класирани Хелзинки и Отава. Този показател визира атмосферното замърсяване и управлението на отпадъците. За да установи класацията си Мърсър, взима предвид 39 критерия, от престъпност до управление на отпадъците, преминавайки през транспорт, електроснабдяване, телекомуникационни услуги и климат. В сайта на Мърсър в класацията София е подредена на 116-о място.


Днес повод да почерпят имат няколко буквално светли имена. Имен

Днес повод да почерпят имат няколко буквално светли имена. Имен ...

......... проповядвала Евангелието в тежък за християнството момент – по времето на император Никифор. Според някои народни поверия молитва, отправена към Св. Фотина, изцелява от различни болести. Светицата се почита от народа и като лечителка на треската. В много села и градове в Русия към нея дори се отслужват молебени.  


28 години в България не се изпълняват смъртни присъди. Последните

28 години в България не се изпълняват смъртни присъди. Последните ...

......... ще му светя маслото". Разговорът се провел в пловдивско заведение. Ненадейно една жена станала и се провикнала: "Ама вие наистина ли ще го убиете?" След което се захлупила по лице на масата и почнала да ридае неудържимо. "Оказа се, че това е жената на Цайкин!", цъка с език пишман палачът.


Някои деца имат късмета да се родят със сребърна лъжичка

Някои деца имат късмета да се родят със сребърна лъжичка ...

......... на популярния музикален и тв продуцент са благотворителни организации, работещи с деца или бездомни животинчета. „Вероятно ще си оставя парите на някого, но не вярвам в предаването на финансови средства от едно поколение на друго“, категоричен е той. Състоянието му към момента е оценено на 550 милиона долара. Източник: "Монитор"


Дори в утробата на майка си Доналд Тръмп бил необичайно

Дори в утробата на майка си Доналд Тръмп бил необичайно ...

......... New York Times" обаче не става ясно дали са оригинални и дали наистина има такива деца.   Служител в бюрото за регистрация казва, че не е чувал за такъв случай с деца, кръстени Путин и Обама.   Но за Доналд Тръмп определено е чувал: "Неговият баща е Сайед Асадула!"  


Световноизвевстният физик-теоретик Стивън Уилям Хокинг е роден на 8 януари

Световноизвевстният физик-теоретик Стивън Уилям Хокинг е роден на 8 януари ...

......... вселени и други есета“, „Вселената в орехова черупка“, „На раменете на гигантите. Най-значимите текстове в историята на науката“, „По-кратка история на времето“, „Великият дизайн“.   Хокинг е най-дълго живелият човек със заболяването АЛС. Стивън Хокинг ни напусна днес. Той почина в дома си в Кеймбридж, заобиколен от близките си.  Град Съркълвил, разположен на близо 50 км южно от най-големия

Град Съркълвил, разположен на близо 50 км южно от най-големия ...

......... Meet the Hitlers, където изследва как животът им е засегнат от едно от най-известните имена в историята. Част от тези хора харесват фамилното си име, което съществува много преди Адолф Хитлер и го запазват. Част от жителите на Съркълвил обаче настояват имената на пътищата и парковете в града да бъдат променени.


„Фъбинг” е официалната дума, която можем да използваме, ако говорим

„Фъбинг” е официалната дума, която можем да използваме, ако говорим ...

......... кръстословици. Думата бързо се разпространила първо в англоезичните държави, а впоследствие и по света.   За целта на антифъбинг кампанията има заснети множество любителски видеа, има значки и тениски, които да ни накарат да се замислим колко често го правим и дали сме жертва на екрана на телефона.    


Тази седмица американското списание

Тази седмица американското списание "Форбс" обяви собственика на интернет гиганта ...

......... със съпругата му Маккензи през 1994г. Двамата се женят година по-късно и от тогава са неразделни. Двойката има 4 деца, от които Джеф изисква само едно - да са находчиви. "По-добре да имам дете с девет пръста, отколкото някое, което не може да се оправя само в живота", смята милиардерът.


„Нали ти казах да ядем у кака. Колкото пъти сме

„Нали ти казах да ядем у кака. Колкото пъти сме ...

......... трябва да работят тогава, когато другите почиват, така както леярят, лекарят, ватманът, журналистът, шофьорът, директорът са на своите работни места, когато пък те почиват. А ние, клиентите, от своя страна не трябва да забравяме, че и от нас зависи заведенията да са уютни и чисти, а персоналът приветлив и учтив.


На 10 март 1876 г. помощникът на Александър Бел чува

На 10 март 1876 г. помощникът на Александър Бел чува ...

......... крал Карол I от щаба на румънската армия. Телефонът е въведен официално в България през 1879 г., като свързва кабинета на губернатора на Пловдив с канцеларията му. Първата междуселищна телефонна връзка е осъществена през 1891 г. между София и Пловдив. До 1912 г. телефонните абонати у нас вече са 2742. Навярно доста от вас са го виждали на живо и

Навярно доста от вас са го виждали на живо и ...

......... места (в подножието на връх Вихрен и на връх Козя стена). Цъфти през юли и август. Не забравяйте, че късането му е забранено със закон. Освен че е красив, е и полезен - цветовете му се използват в медицината за приготвяне на лекарства против болести на белите дробове и сърцето.


Последната класация на сп. Forbes преброи 2208 милиардера по света.

Последната класация на сп. Forbes преброи 2208 милиардера по света. ...

......... на 265 млрд. долара спрямо 208 млрд. долара за преди година.Общо 30 от предишните участници в подреждането успяха да забогатеят в последните 12 месеца, а 11 от милиардерите намалиха своето състояние. Сп. Forbes използва цени на акциите на компаниите от 9 февруари, за да изчисли богатствата на участниците в класацията. 


Неизвестните около сделката с ЧЕЗ оставят поне до утре, когато

Неизвестните около сделката с ЧЕЗ оставят поне до утре, когато ...

......... сделката. ГЕРБ попитаха дали съпругата на бившия премиер Станишев – Моника Йосифова не прави пиара на Гинка Върбакова. Извод за това бе направен заради прессъощение, свързано с нейното име. Моника Йосифова определи твърдения като „фалшива новина” и заяви, че ще съди тиражиращите неверни твърдения.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник и снимки: bTV


Съпругата на лидера на ПЕС, евродепутат от БСП и бивш

Съпругата на лидера на ПЕС, евродепутат от БСП и бивш ...

......... претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация. Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда." ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


България вече няма прекомерни макроикономически дисбаланси, каквито се наблюдаваха в

България вече няма прекомерни макроикономически дисбаланси, каквито се наблюдаваха в ...

......... сигурност на национално равнище.Днес Комисията прие също и работната програма за 2018 г. на Програмата за подкрепа на структурните реформи (ППСР), по която на държавите членки ще бъде предоставяна подкрепа за провеждането на реформи. През 2018 г. от тази подкрепа ще се възползват над 140 проекта в 24 държави членки.На трети март всички българи в страната и по света

На трети март всички българи в страната и по света ...

......... ден мъжете подаряват цветя на жените в техния живот – приятелки, майки, съпруги, гаджета, колеги и т.н. В училище децата често подаряват цветя на учителите си. Днес, женските групи организират многобройни събития по света. Глобалната женска организация Аврора, поддържа свободен регистър в интернет, на който се отбелязват различните събития (www.internationalwomensday.com).


Точно преди 15 г. президентът на митичната

Точно преди 15 г. президентът на митичната "Мултигруп" - Илия ...

......... намерени застреляни в дома си в Дейл сити. Оказа се, че са били убити от рускинята Наталия Уилсън - жена на първия съпруг на Славка и баща на момчето - етиопеца Лестър Уилсън. Мотивът е ревност.  През 2014 година Върховният съд на САЩ издаде за убийцата две доживотни присъди.   


Легенди за златото на цар Петър и несметните съкровища на

Легенди за златото на цар Петър и несметните съкровища на ...

......... светия човек. Пустинникът обаче се оказал издръжлив и дума не проронил на главорезите си с партийни билети. Една от версиите гласи, че той е бил последният посветен в тайнството на бившите игумени, който знаел къде е скритото съкровище на манастира, преди да бъде опожарен от отоманците. Георги АНДОНОВ, Рилския манастир


Убийството на американския президент Кенеди е една от най-големите загадки

Убийството на американския президент Кенеди е една от най-големите загадки ...

......... тази ситуация никога няма да позволят истината да излезе на бял свят." След изтичането на законовия срок бяха разсекретени над 3000 документа от атентата срещу Кенеди. По настояване на тайните служби, обаче, някои от доказателствата така и не бяха показани и все още са пазени в тайна. Превод БЛИЦ  


За мнозина Китай се свързва с пренаселеност и тесни жилища.

За мнозина Китай се свързва с пренаселеност и тесни жилища. ...

......... в Китай, както и в повечето страни по света, е забранена, но въпреки това се осъществява и стимулира от търсенето.В центъра на фотопроекта на британския фотограф Шон Галахар, посветен на глобалните екологични проблеми в азиатските страни, са жителите на Китай и техните диви любимци.Какви животни предпочитат те вижте на снимките.


Тази вечер за 90-и юбилеен път в Лос Анджелис ще

Тази вечер за 90-и юбилеен път в Лос Анджелис ще ...

......... върху сценария "Тиф" ("Typhus"), който написва през 1944 г. Той не печели отличието - получава го Робърт Рич - псевдоним, използван от включения в черния списък сценарист Долтън Тръмбо. Друга странност на филма, за който е номиниран Жан-Пол Сартр, е рядката актьорска поява в него на режисьора Луис Бунюел.  


Къртни и Ерик Волдоп стават родители на шестзнаци. За първата фотосесия

Къртни и Ерик Волдоп стават родители на шестзнаци. За първата фотосесия ...

......... на дрехи в ярки цветове, е направена красива дъга от тях. Бебетата са родени през декември 2017 г. в Алабама и имат три по-големи братя, които едва изчакали да ги видят след завръщането им от болницата. Къртни и Ерик планират да започнат да заснемат документален филм за това как да израстват шест бебета наведнъж.


Във финландския език все още се използват изрази, останали от

Във финландския език все още се използват изрази, останали от ...

......... тогава остават и две песни на финландския батальон, които са съчинени от неизвестен творец“, каза още Данчев. Те се изпълняват и до днес във финландската армия.   „Много изстрадахме, гладувайки и студувайки, когато се биехме в балканските планини“ – това е още един израз, влязъл във финландския език.    


На Земята съществуват над 200 държави. Сигурни сме, че сте

На Земята съществуват над 200 държави. Сигурни сме, че сте ...

......... и нестихващата надвиснала заплаха отвъд границата”. Молосия, макар и непризната, има голям брой договорки с други микронации и претендира, че е една от първите държави, признали Косово. Усилията на Бауф не са напразни – домът му привлича скромен брой туристи, като посещенията се уговарят предварително.Снимка: Кевин Бауф, Republic of Molossia, CC BY 3.0, Link


Непрекъснато у младите се насажда твърдението, че по време на

Непрекъснато у младите се насажда твърдението, че по време на ...

......... иска да ни остави без спомени? Кой иска да ни смачка и да забравим, че сме народ с 1300 – годишна история? Заличителите на България пръскат милиони, за да ни обезличат. Да станем хора без лица, хора без минало, хора без достойнство, хора без корени. Безродници... Ще им позволим ли?


В

В "Истории на успеха" по Нова телевизия Деси Банова ни ...

......... и живота, който имам в момента. Когато се върнах, бях с нагласата, че, да, тук може би има някакви неща, които не са толкова окей. Много хора говорят негативно за България, но аз някак си реших, че ще се концентрирам върху положителните неща, които се оказват много повече”, казва Нели. 


В народните предания Баба Марта е сестра на Голям и

В народните предания Баба Марта е сестра на Голям и ...

......... хубаво.Жените не перат и не простират бели дрехи, за да не падат слани и градушки. За предпазване от гръм не се буха с бухалка, не се тъче, не се вари нищо. Жените избягват да шият, плетат, предат, тъкат, да работят в градината.На този ден имен ден празнуват: Марта, Мартина, Мартин


Близо 600 български села са изчезнали от картата на страната.

Близо 600 български села са изчезнали от картата на страната. ...

......... души, от които 300 роми. „Всички бият тревога за Северозападна България, наричат я „северозападнала“. А при нас е още по-лошо, ние сме „югоизчезваща“ България“. Тъжно е , че държавата нищо не прави, за да съживи региона“, казва градоначалникът, в чиято община заедно със селата населението наброява едва 3500 души. Източник: socbg.com


Движението на земната кора за милиони години драстично променя географията

Движението на земната кора за милиони години драстично променя географията ...

......... Ехчахист, разположен западно от остров Тофино, в Британска Колумбия, Канада, е мястото, на което аборигенските китоловци докарват улова си.Там плячката е убивана, месото й нарязвано и сушено за зимата, а мазнината се превръща в масло. Костите са оставяни на огромни купове, някои от които са на повече от хиляда години. 


Сгушен на границата между Египет и Судан се намира малък

Сгушен на границата между Египет и Судан се намира малък ...

......... суверенитет над него, защото това би означавало да се откажат от претенциите си към Hala'ib.Така на египетските карти Bir Tawil е показан като принадлежащ на Судан. На суданските карти той се появява като част от Египет. На практика, Bir Tawil не принадлежи към никого - той е ничия земя.  


Данни на индекса на милиардерите на Bloomberg сочат, че наследниците

Данни на индекса на милиардерите на Bloomberg сочат, че наследниците ...

......... в Ню Йорк за 25 млн. долара. То притежава общо 52 големи прозореца.През 2017 г. бизнесът на Walmart генерира приходи от 485.9 млрд. долара. Компанията предлага дивидент на акционерите си на всеки три месеца, което означава и милиони приходи за членовете на фамилията.Днес компанията се оценява на 275 млрд. долара.


Rich Nordvest - Europa og Severozapadnala Bulgaria. С такова заглавие

Rich Nordvest - Europa og Severozapadnala Bulgaria. С такова заглавие ...

......... Северозапада се надигна с протести във Видин, Враца, Монтана, Берковица. При тази разруха, която за близо 30 години - възрастта, която дели двамата норвежци, няма как хората на Северозапада да се примирят с тази си съдба на обречени и ще си искат и магистрала, тунел, инвестиции, а не само обещания.


Всички ние обитаваме Вселената, която е безкрайна на моменти плашеща. Разбира се,

Всички ние обитаваме Вселената, която е безкрайна на моменти плашеща. Разбира се, ...

......... се променя. 2. Всичко се случва с определена причина. 3. Давайте без да очаквате нищо в замяна. 4. Не се привързвайте към материални неща. 5. Душата е вечна, тя просто преминава в различни форми. 6. Вие сте това, което мислите, че сте. 7. Мечтайте смело и винаги визуализирайте мечтите си.


До 1989 г. нашенецът знаеше, че ром е дестилирана алкохолна

До 1989 г. нашенецът знаеше, че ром е дестилирана алкохолна ...

......... на закона, нов социалистически морал. Вестникът се издава до ноември 1988 г. Този първи период завършва през декември 1958 г., когато се приема Постановление на министерски съвет (ПМС) № 258, регламентиращо усядането на циганите чергари. С него за пръв път в страните от бившия соцлагер се урежда въпроса на циганите.


Първите дами на държавите винаги са на показ пред обществото.

Първите дами на държавите винаги са на показ пред обществото. ...

......... оказва натиск да роди момченце, което да наследи лидера. Както се вижда, не е лесно на първата дама на Северна Корея. Тя е критикувана за прекомерната си любов към западната мода, за скъпите дрехи и бижута. Критикувана е дори за това, че не може да роди наследник.   Превод и редакция: БЛИЦ


Не случайно червеният плаж в Панджин, Китай е една от

Не случайно червеният плаж в Панджин, Китай е една от ...

......... нуждите на бързо развиващите се предприятия на петролната индустрия. Paul J Martin / Shutterstock HelloRF Zcool / Shutterstock Повечето от Червения плаж е резерват и е затворен за обществеността, но има една малка част, която е достъпна за желаещите да се доближат по-близо до този природен феномен. Paul J Martin / Shutterstock.com


Със сигурност сте виждали много интересни видеоклипове в интернет досега,

Със сигурност сте виждали много интересни видеоклипове в интернет досега, ...

......... Със сигурност сте виждали много интересни видеоклипове в интернет досега, а някои от тях са с кибритени клечки. Този видеоклип обаче досега беше един от най-интересните, защото човекът направи топка от 42 000 клечки и видеоклипът му в продължение на няколко дни има над 5 милиона прегледа. Вижте видео ТУК


САЩ тестват

САЩ тестват "чувствителността" на Русия в Черно море. Пентагонът обяснява ...

......... подводници до Филаделфия или Маями, но няма да го направим". В крайна сметка може да се повтори ситуацията с разрушителя "Доналд Кук", като Комоедов припомня 2014 г. в разгара на събитията в Крим, руски бомбардировач Су-24 е прелетял над разрушителя 12 пъти и е блокирал електрониката на системата Иджис.  Превод: БЛИЦ  


Съд в Банкок присъди родителските права на японец върху 13

Съд в Банкок присъди родителските права на японец върху 13 ...

......... позволи.   Според японски медии, той е син на ИТ милиардер и платил между 9300 и 12 500 долара на всяка сурогатна майка. Той не е женен, притежава няколко компании и вече прави планове за бъдещето с децата си, включително и създаването на попечителски фондове за издръжката им. В момента живее в Япония.  


Нивата на одобрение към дейността на министър-председателя и вицепремиерите и

Нивата на одобрение към дейността на министър-председателя и вицепремиерите и ...

......... като основание за искането на левицата, не бе удачният избор на тема.  Както отрази в предното си изследване „Барометър България“, българските граждани подреждат корупцията на пето по важност място като основен въпрос за обществото ни. Българите много повече ги вълнуват проблеми като доходите, социалните въпроси, проблемите с бюрокрацията и здравеопазването. 


Град Феърмонт, разположен близо до границата на провинциите Квебек и

Град Феърмонт, разположен близо до границата на провинциите Квебек и ...

......... са разположени над 440 жилища. Тъй като всичко това е ситуирано в "Стената", жителите й, които не са миньори, няма нужда да напускат сградата през дългата зима, която обикновено в района трае около седем месеца. Отвъд предното стъкло има седемстотин и петдесет и пет къщи, които също са защитени от структурата.


Ако трябва да изберем едно нещо, което по време на

Ако трябва да изберем едно нещо, което по време на ...

......... точно кое от тях е правилното. В наши дни една потенциална операция по изваждането на военната машина от тинята не би струвала колосална сума, каквато е щяла да струва тогава. С развитието на технологиите днес пред нас се отваря истинска възможност да се докоснем до част от историята. Източник: Флагман


Американският боксьор Флойд Мейуедър и швейцарският луксозен бранд Hublot пуснаха

Американският боксьор Флойд Мейуедър и швейцарският луксозен бранд Hublot пуснаха ...

......... в 100 екземпляра. Цената му е 28 300 долара. Освен това Hublot ще пусне 10 номерирани бройки, изпълнени изцяло в жълто злато и украсени с диаманти с общо тегло 4.85 карата. Тези часовници ще струват 93 700 долара. Всички модели ще вървят в комплект с боксьорска ръкавица, подписана от самия Мейуедър.


Животът на испанците се отличава от живота по нашите ширини,

Животът на испанците се отличава от живота по нашите ширини, ...

......... традиционно е по-топло и меко, местните са свикнали и за тях 20 градуса може да е леко прохладно. Затова по улиците ще срещнете не един човек с пуловер. Безкрайна кафе пауза По време на пребиваването си в Испания Аболиня забелязва още - че испанците нямат нищо против да правят продължителни кафе паузи.


Синът на загиналия при пожара в шуменския квартал Макак проговори

Синът на загиналия при пожара в шуменския квартал Макак проговори ...

......... той. "Не бих казал, че съм много вярващ, но все пак вярвам. Явно трябва да мина през някакви трудности, за да съществувам. Това явно е значи, че е време да се случи нещо хубаво на този дом, щом точно изображения на Ванга са оцелели. Желая си най-вече здраве", завърши той.


Един от възможните разкази за социализма е разказ за отсъствия.

Един от възможните разкази за социализма е разказ за отсъствия. ...

......... да споменем и семейството с неговата особена култура на премълчаване, трудния разговор вътре в него по тези теми. Една особена смес между патриархална свенливост и социализъм. Из откъси от сборника „Любовта при социализма. Образци, образи, табута“ (съставителство и редакция Даниела Колева, Център за академични изследвания и изд. „Рива“, 2015 г.,)


Сирна неделя или Сирница - това е седмицата между двете заговявания

Сирна неделя или Сирница - това е седмицата между двете заговявания ...

......... с уста парче от халвата, но без да си помага с ръце. Това е така нареченото „Хамкане с халва“. По същия начин би могло да се завърже и обелено варено яйце. След откъсване на парче от халвата, конеца се запалва и по неговото изгаряне се гадае за растежа на конопа през идващите години.


Френският фотограф Захари Гаудриот-Рой (Zacharie Gaudrillot-Roy) в серия от свои

Френският фотограф Захари Гаудриот-Рой (Zacharie Gaudrillot-Roy) в серия от свои ...

......... и нищо едновременно – въпрос на въображение, казва фотографът. На улиците на тези градове няма да видите пешеходци. Отсъстват и стените на къщите. Сякаш няма никакви тайни за зрителя. Но самият автор твърди, че снима само тези сгради, които „проковират нещо у него и го карат да си задава въпроси“.  


Бузеску е селище, разположено недалеч от румънската столица Букурещ. Неофициално

Бузеску е селище, разположено недалеч от румънската столица Букурещ. Неофициално ...

......... жилища са предназначени за роднини и гости. Обстановката около къщите обаче не е променена в техния дух. Можете да забележите разхвърляни дворове и изградени свинарници в тях. Ромите тук смятат, че да се изхождат в тоалетната в къщата означава тя да бъде осквернена. По-добре е да се отскочи до улицата.


Икономът на покойната британска принцеса Даяна Пол Бъръл сподели през

Икономът на покойната британска принцеса Даяна Пол Бъръл сподели през ...

......... Започнах да забравя как звучеше нейният глас, какъв бе ароматът ѝ. Не искам да забравя това“, споделя още той Пол още сподели: "Последното нещо, което тя ми каза бе по телефона. Беше в Париж и последните ѝ думи бяха: „Обещайте ми, че винаги ще си тук". Превод и редакция: БЛИЦ


Тази история започва през август 1965 г. Бийтълс имат концерт

Тази история започва през август 1965 г. Бийтълс имат концерт ...

......... който се формира според възпитанието в семейството и училището, според влиянието на обществото. За разлика от пола, своя джендър всеки избира сам. Може като дете да е бил момче, в друг етап от живота си да реши, че е момиче. Може да стигне до извода, че е транссексуален или хомосексуалист.


Страстите около разгрома на правителствените войски от страна на американо-кюрдките

Страстите около разгрома на правителствените войски от страна на американо-кюрдките ...

......... ще реализират после този нефт в условията на враждебни отношения с Дамаск, след като от другата страна на границата е Ирак, имащ проблеми със своите кюрди?”   Авторът на публикацията в EADaily Андрей Ганджа прави две мотивирани прогнози за бъдещето: Сбогом, възможност за „единна Сирия”. Здравей, първа кюрдско-сирийска война.   Дано те да излязат погрешни.   Редакция БЛИЦ  


Изкуството да водиш гангстерски войни придобива нови измерения. По нареждане

Изкуството да водиш гангстерски войни придобива нови измерения. По нареждане ...

......... министър-председател на Ливан (* 1944 г.) •    2012 г. — Александър Авджиев, български телевизионен водещ (* 1958 г.) •    2013 г. — Роналд Дуоркин, американски философ (* 1931 г.) Празници •    Трифон Зарезан (по нов стил) •    Ден на българския археолог •    Българска православна църква - св. Кирил Славянобългарски •    Свети Валентин — католически празник Страници ‹ предишна 1 2


Предлагаме ви една рецепта за чудно вкусен крем с маскарпоне и какао,

Предлагаме ви една рецепта за чудно вкусен крем с маскарпоне и какао, ...

......... малко и да си го хапнете така, както си му е редът. Само като го опитате този крем с маскарпоне, ще останете толкова очаровани, че ще виете от кеф. Това поне направихме ние с него. Пожелаваме ви да си го изядете с удоволствие и да ви е много сладко на всички!


Дали си четете астрологическия зодиак, не знаем, но с този

Дали си четете астрологическия зодиак, не знаем, но с този ...

......... на Вермута, което се оказва пагубно за Вермахта. Зодия БИРИ (20.II.–20.III.) Светли и тъмни биват родените под знака Бири, но и двата вида обещават светло бъдеще. Всеки търси тяхната компания, особено сутрин. Пред житейската пяна тяхната е за предпочитане. Жените Бири винаги са на една ръка разстояние, а мъжете Бири знаят защо.


Както БЛИЦ писа пpинцoвeтe Уилям и Хари, зa ĸoитo пoчти

Както БЛИЦ писа пpинцoвeтe Уилям и Хари, зa ĸoитo пoчти ...

......... тя paзĸpивa, чe в тaoлeтнaтa cи дъpжaлa бинoĸъл, c ĸoйтo нaблюдaвaлa ĸoлĸo нaxaлни фoтoгpaфи дeбнaт oĸoлo ĸъщaтa й вcяĸa cyтpин, пpeдaвaт oт eлeĸтpoннoтo издaниe tосkа.соm. Гoвop ce, чe нa cвaтбaтa нa Xapи и Meгaн дъщepятa нa Kaмилa щe бъдe cpeд ĸpaлcĸитe гocти нa cъбитиeтo, ĸoeтo щe e пpeз мeceц мaй.


13-и февруари се превръща е една от най-черните дати в

13-и февруари се превръща е една от най-черните дати в ...

......... до черквата в Байлово в малка стая, мебелирана скромно, с легло и маса. Храмът е ремонтиран с 10 000 лева, дарени именно от него. Когато ходи до София, до там го кара негов съсед. Бог да ги прости!   Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Германци и французи - вечните съперници в танкостроенето – решиха

Германци и французи - вечните съперници в танкостроенето – решиха ...

......... европейски супертанк, на който е съдено да стане европейски лидер в бранша и който ще „хвърли ръкавицата” на предизвикателството на вероятните противници.   Между впрочем, руският заместник министър на отбраната обяви, че руската армия отсега всяка година ще получава по около 200 танка от разни модели.   Редакция БЛИЦ (по публикации в чужди медии)  


Екстрасенсът Александър Шепс продължава да пророкува и през 2018 година.

Екстрасенсът Александър Шепс продължава да пророкува и през 2018 година. ...

......... военен преврат, не желае да слушат руснаците, включително и президентът Порошенко.  Прогнозите на Шепс като цяло са съмнителни.  На фона на апокалиптичните предсказания, на някои от останалите му гадания не се обръща достатъчно внимание. Според Шепс санкциите ще отслабнат, а руската икономика постепенно ще се освободи от влиянието на долара.  


Само няколко дни преди да стартира ракетата на Илон Мъск

Само няколко дни преди да стартира ракетата на Илон Мъск ...

......... космоса тя може да сподели съдбата на своите съветски предшественици.   Сега обаче руските инженери се занимават с проектиране на лунна база, а международното сътрудничество може да помогне да се разпределят разходите между партньорите.   Очаква се, че новата ракета ще кацне на лунната повърхност около 2030 г., съобщава Popular Мechanics.   Превод и редакция: БЛИЦ  


Готино е да си българин, понеже има лютеница, боза, суджук.
1.

Готино е да си българин, понеже има лютеница, боза, суджук. 1. ...

......... си набор до 1967г.). Изпуснал си малко ако си набор 1997 г. и нататък. 49. Можеш да оправиш бушон с тел от кламер, да направиш ремък от дамски чорапогащник, да изпечеш месо в тенекия от сирене и да се включиш с две- три идеи по адронния колайдер (може и без последното).


Етнологът Нели Милушева разкрива тайните в любовните отношения между младите

Етнологът Нели Милушева разкрива тайните в любовните отношения между младите ...

......... за любов са маточина, люляк, перуника, омайниче. Растения са използвани и за раздяла - такива са омразниче, пелин, комунига, тинтява. Делянката е интересна билка, защото в преданаията с тази билка са намазани стрелите на самодивите и когато мъж е уцелен с такава стрела, не усеща, но любимата му го намразва.  


Съдебен медик е задържан за изнасилването на звездата от

Съдебен медик е задържан за изнасилването на звездата от "Дом ...

......... а след това пред момиче се опитвал да качи в колата си голям предмет. Когато момичетата предлагали помощта си, той с благодарност се съгласявал. Когато момичето обаче понечело да му помогне, Бънди я зашеметявал с удар и я откарвал по-далеч от града, където изнасилвал и убивал. Превод и редакция: БЛИЦ


Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е

Заобиколени сме от клишета, от идеи за това кое е ...

......... да видим всъщност е малка част от това, което е възможно. Въображението е да погледнете под повърхността - да си представите това, което е от съществено значение, но невидими за окото. Някъде, нещо невероятно чака да бъде открито, просто мечтите ви трябва да са достатъчно големи, за да го откриете.


Председателят на ВМРО – БНД и заместник министър председател по

Председателят на ВМРО – БНД и заместник министър председател по ...

......... пропусна да напомни и още иден факт – че това беше и позицията на германския канцлер Ангела Меркел по време на нейната кампания. „Позиция, която напълно съвпада с последователно защитаваната теза на ВМРО в Европейския парламент“, припомня още евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в своя пост във Фейсбук.   


На 3 февруари край село Хефтар близо до Африн, където

На 3 февруари край село Хефтар близо до Африн, където ...

......... като край Прохоровка през 1943 г., когато стотици стоманени машини ще се устремят едни към други.   И дроновете... Ах, тези дронове толкова подредени неща започнаха да объркват в представите и знанията ни за войните – почти толкова, колкото при преминаването от меча към огнестрелното оръжие!   Редакция БЛИЦ (по публикации в чужди медии)


Европейските пазари последваха съдбата на тези в Азия и САЩ

Европейските пазари последваха съдбата на тези в Азия и САЩ ...

......... основните индекси да имат дълготрайни последици. Факт е обаче, че случващото се засяга не само трейдърите от големите световни борси – пенсионните фондове използват вноските на гражданите, за да търгуват с акции и да реализират доходност. При срив на пазара те също са застрашени. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: bTV


Носят се легенди, че в Съветския съюз съпрузите не са

Носят се легенди, че в Съветския съюз съпрузите не са ...

......... Прибирай се вкъщи, сигурно си уморена. Да ти извикаме ли такси?", попитали младежите. "Момчета, тук има още много работа. Ще измия прозорците...", настоявало момичето.   Съветската Пепеляшка просто искала честно да изкара парите си и получила такава възможност въпреки странните обстоятелства.  Наивна ли е била или глупава? Преценете сами.  Източник: Офигено Превод: БЛИЦ


Китайците често удивяват света с мащаба и скоростта на реализиране

Китайците често удивяват света с мащаба и скоростта на реализиране ...

......... за мониторинг на движението на транспортните средства и др. За осъществяването на проекта в такъв спешен срок са били привлечени почти 1500 работника, 23 единици тежка техника и 7 влака. Всяка една от 7-те бригади прецизно е изпълнявала своя участък. Хаосът във видеото, всъщност, представлява много добре организиран план на действие.