Дайджест


Хм... не знам, във всеки случай нямам нищо за продан.

Хм... не знам, във всеки случай нямам нищо за продан. ...

... Няма нито една книга написана за тях, която едновременно да разкрива факти и те да са точни." И до днес най-влиятелната банкерска фамилия е обгърната в тайни. Митологията стига до там, че на династията Ротшилд се приписва всичко - от създаването Международния валутен фонд до идеята за нов световен ред.Източник:


С Антоновден, честван тази неделя (17 януари), и с Атанасовден,

С Антоновден, честван тази неделя (17 януари), и с Атанасовден, ...

... за деца, които се сепват нощем насън. Когато раздават от хляба и курбана, казват: „Свети Танас да помага!“, вярвайки, че светецът пази хората и домашните животни от смъртоносни болести.Вярва се, че след Атанасовден не трябва да се ядат тикви, за да не страда човек от болки и подуване на стомаха.


В контекста на светлите предстоящи празници на Рождество Христово е

В контекста на светлите предстоящи празници на Рождество Христово е ...

... от последваща рехабилтация и лечение. Връщайки се на чудесата, които съществуват, трябва да споменем и мистериозната поява, на монолит в пустинята на Юта в САЩ, който в последствие изчезва и се появява в Европа в гр. Пиатра Неамт в Румъния. Същият монолит ненадейно се появи във Вършава, над река Висла.



Всеки българин към 50-те помни изумената физиономия на Тодор Живков

Всеки българин към 50-те помни изумената физиономия на Тодор Живков ...

... Държавния съвет. Парламентът премахва от Наказателния кодекс текстовете, криминализиращи критиката към правителството. БКП се отказва от еднопартийния модел на управление месец по-късно - на 11-13 декември Централният комитет взема решения за курс към парламентарна демокрация и предлага отмяна на член 1 от Конституцията, регламентиращ монопола на БКП върху властта.  


Сексът винаги е бил популярна стока, независимо от времената и

Сексът винаги е бил популярна стока, независимо от времената и ...

... партийна философия. Еголин е изпратен в санаториум, за да “лекува” и вече не се появява в научните среди. Петров, напротив, продължава литературната си изследователска дейност и през 1957 г. защитава докторската си дисертация. Кривошейн единствен получава реална присъда, но не за секс скандала, а заради нелегална търговия със антична живопис.


Планетата Земя ще се сблъска с нови катаклизми и страшни

Планетата Земя ще се сблъска с нови катаклизми и страшни ...

... да не се паникьосват: „Не роптайте срещу страданието, което ви сполетява. То е прочистващо средство“.   В предсмъртното си предсказание Ванга говори за бъдещето на човечеството без болести и война. Границите ще изчезнат, няма да има отделни държави, а хората ще живеят като едно приятелско семейство в мир и хармония.



Фредерик Тръмп имигрира в САЩ още преди да се роди.

Фредерик Тръмп имигрира в САЩ още преди да се роди. ...

... Други хора обичат да играят голф, а аз обичам да купувам апартаменти.- Научи всичко, което можеш, за това, което правиш.- Дадох на Доналд пълна свобода на действие, а той има страхотна визия за перспективите и всичко, до което се докосне, се превръща в злато. Доналд е най-умният човек, когото познавам.


През април 1955 година, малко след Великден, пред заведение в

През април 1955 година, малко след Великден, пред заведение в ...

... модел все още вдъхновява писатели и режисьори по целия свят. Подобно убийство се случва в Лондон през 1923 г., когато бившата проститутка Маргьорит Либерт застрелва и убива съпруга си, египетски принц. Но то имало съвсем различен завършек. А през 1939 г. е извършена последната публична екзекуция във Франция с гилотина.


Образованието и възпитанието на децата по времето на социализма бяха

Образованието и възпитанието на децата по времето на социализма бяха ...

... ученици през 70-те бяха в размер на 20-30 лева на месец.По нова време имаше строг морал и дисциплина и никой не можеше и да си помисли да обиди учител или да го нападне, тъй като имаше респект и дори страхопочитание към преподавателя. А сега в училищата е пълна анархия.  


Фатма Чаушева от родопското село Падина е на 101 г., а

Фатма Чаушева от родопското село Падина е на 101 г., а ...

... ѝ, най-голямата от тях е на 80 години, а най-малката – на 60 г.За рождените ѝ дни обаче освен роднини в дома ѝ се събира цялото село. За почерпката все още се грижи сама.Фатма Чаушева казва, че дълголетието си дължи само на вярата и домашно приготвената храна. Не пие лекарства.


Според речника на българския език дефиницията на думата „телевизия“ е

Според речника на българския език дефиницията на думата „телевизия“ е ...

... източник на информация за масовото население. Именно поради тази причина през втората половина на ХХ век тя е под строгия контрол на БКП, а съдържанието й бива силно цензурирано и филтрирано. Иначе казано, мощта на едно от най-използваните средства за масова информация си проличава най-силно в контекста на тоталитарната държава.Източник: www.bulgarianhistory.org;  www.predavatel.com



81-годишна вдовица от Южна Корея е единственият човек, живеещ на

81-годишна вдовица от Южна Корея е единственият човек, живеещ на ...

... Ким също планират скоро да живеят там.Български туристи никога няма да забравят това, което преживяха в СПА-хотел (СНИМКИ)"Това е символ, че цивилните продължават да живеят на островите Докдо", казма Ким Джин-хи, дъщерята на Ким, за CNN. "Никога  не сме си мислели да ги напуснем".Вижте островите в галерията от Instagram:  


Популярното списание Boat International обяви кои са най-добрите яхти в

Популярното списание Boat International обяви кои са най-добрите яхти в ...

... сетива“.Чували ли сте за острова на секса? Намира се на Карибите и предлага невероятни усещания (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)Abeking & RasmussenPascoe International Open Landau Стилната яхта Pascoe International Open Landau може да побере 10 пътници. Тя получи награда в категорията Най-добра оферта, тъй като предлага отличен дизайн и най-нови технологии.Pascoe International  


Международният отзвук около убийството на русенката Виктория Маринова и опитът

Международният отзвук около убийството на русенката Виктория Маринова и опитът ...

... с членството на България в ЕС, но тези средства или не се усвояват или се дават за издаването на безсмислени брошури, вместо тези пари да отиват за изграждането на информационни канали, които във времената на хибридните войни могат да имат полезен ефект и ключово значение за благоприятния имидж на страната.


Ако адът е на земята, едно от тези места по

Ако адът е на земята, едно от тези места по ...

... Security Prison, КенияХолерата и пребиването до смърт са ежедневие в този затвор в Кения.15.  Attica Correctional Facility, Ню ЙоркИзвестен е с бунта, в който около 2200 затворници взеха 42-ма членове на персонала като заложници през 1971 г. По-късно стана ясно, че 39 души са загинали, включително 10 души от персонала.


Двама българи са сред водещите 30 личности в Европа за

Двама българи са сред водещите 30 личности в Европа за ...

... „Наука и здравеопазване”, „Знаменитости”, „Най-млади”, „Технологии”, „Спорт и игрална индустрия” и др.Това е четвъртото годишно подреждане „30 под 30 в Европа”. Списъкът включва 300 млади хора в 10 категории, от 34 европейски и 22 неевропейски страни. Цялата класация „30 под 30 в Европа” за 2019 г. може да видите ТУК.



Когато Андрю Майкъл е на 17 г., той залага на

Когато Андрю Майкъл е на 17 г., той залага на ...

... на облачното съхранение и бекъп услугите за индивидуалните потребители и малкия бизнес."Говорейки за бъдещето Андрю споделя, че все още има много амбиции."Аз съм такъв тип човек, че колкото повече имам, толкова повече искам. Въпреки че смятам, че първите ми две компании се справиха добре, не се определям като извънредно успял."


Промяна на тенденциите започва да се забелязва сред най-богатите млади

Промяна на тенденциите започва да се забелязва сред най-богатите млади ...

... долара всеки.Топ 10 на най-богатите млади предприемачи в света; Източник: BloombergДиверсификацията на най-младите милирдери в света е водещ индикатор на променящите се тенденции, водени от бурното развитие на азиатския регион. Към днешна дата сред 500-те най-богати хора в Bloomberg Billionaires Index 41 са от Китай спрямо 31 през 2016 г.


При настоящите цени на горивата, потреблението им се превърна в

При настоящите цени на горивата, потреблението им се превърна в ...

... харчат значително по-малко гориво, но показателите за разхода зависят не само от автомобила, но и от водача, който с известни знания и умения може значително да намали парите, които брои на бензиностанциите.  Как гарантирано може да намалите разхода на гориво от автомобила.Вижте 6 изпробвани и гарантирани начина в  auto.blitz.bg  


Времето, което ни отдалечава от 10 ноември 1989 г., затрупва

Времето, което ни отдалечава от 10 ноември 1989 г., затрупва ...

... предлага три имена – Александър Лилов, Георги Атанасов или Иван Панев. Обаче заговорниците, подкрепени от Москва, имат друг кандидат – Петър Младенов. Волята на диктатора, управлявал десетилетия страната, отново е прекършена. През следващите седмици и дни той не е способен да спре последвалите събития, България тръгва по пътя на демокрацията...


Тази история, случила се преди точно 47 години, наистина е

Тази история, случила се преди точно 47 години, наистина е ...

... доказателствата на двамата са само косвени, макар да твърди, че за разследването са използвани материали от тайните служби и разговори със специалисти и свидетели. Самата Весна Вулович коментира, че е запозната с твърденията на двамата, но тъй като не си спомня инцидента, не може да потвърди или отрече.    



Над 300 крокодила ще бъдат преместени в Индия, за да

Над 300 крокодила ще бъдат преместени в Индия, за да ...

... климатичните промени казват, че преместването на животните е започнало, като за целта няма поставен срок, както и че към тях се отнасят по-възможно най-добрия начин.Местни природозащитници обаче негодуват срещу "лишената от мисъл" акция. "Трябваше да измислят начин да изградят терминал, без да нарушават спокойствието на крокодилите", казва Джитендра Гавали.  


Как ухае успехът? Оказва се, че на мръсни чорапи! В

Как ухае успехът? Оказва се, че на мръсни чорапи! В ...

... стояща зад създаването на този скъп и бутиков сорт дуриан, на фона на средна заплата в страната от около 180 долара на месец, Ака посочва, че подбудите му са чисто алтруистични. По думите му той искал да създаде бутикови плодове, които да помогнат на местните земеделци да увеличат благосъстоянието си.  


Понякога се случват странни, необясними неща, които изглеждат невероятни и

Понякога се случват странни, необясними неща, които изглеждат невероятни и ...

... 13 работнички. 12 от жените са със скръстени ръце и само една ги държи на кръста си. Вгледайте се в жената, която стои в десния ъгъл на долния ред. Откъде се е взела тази призрачна ръка на рамото на жената?Именно този въпрос си задават много от потребителите, видели снимката в интернет.


Интересни факти за Слънчев бряг припомни днес бизнесменът Георги Мицов

Интересни факти за Слънчев бряг припомни днес бизнесменът Георги Мицов ...

... горичките и декоративните храсти придават на курорта живописен колорит, който оставя отлични възможности за семейна почивка с малки деца. Природните дадености, разположения в съседство град-музей Несебър и характерния жизнерадостен архитектурен образ допринасят за международната известност на курорта и го превръщат в перлата на българското Черноморие и визитна картичка на България.  


Преди години по нашето Черноморие имаше комети. Те развиваха голяма

Преди години по нашето Черноморие имаше комети. Те развиваха голяма ...

... това си заслужаваше парите. За сравнение автобусният билет беше 3,70 лева. За съжаление, след 1989 г. кометите спряха, бяха обявени като като нерентабилни. Една от тях беше превърната в дискотека в Обзор, други бяха продадени в чужбина, а трети - дадени за скрап. Една от атракциите по родното Черноморие приключи.



Едно от най-красивите места на планетата Земя се намира в

Едно от най-красивите места на планетата Земя се намира в ...

... водопадите са особено красиви. Снегът по камъните започва да се топи, а ручеите стават пълноводни.През зимата водопадите привличат алпинисти и почитатели на екстремни спортове. Водата замръзва и се превръща в пълноценен високопланински трек – най-доброто място за тези, които предпочитат да преодоляват не скали, а ледници!Словения – зимна приказка (ВИДЕО)


Архитектите не се замесват толкова често в скандали, колкото политиците,

Архитектите не се замесват толкова често в скандали, колкото политиците, ...

... съпруг на Евелин Несбит, модел и актриса. Несбит е обект на сексуално посегателство от страна на Уайт, когато била на 15 или 16 г., а Тоу, който имал психически проблеми, отдавна таял неприязън към архитекта. Последвалото съдебно дело привлича вниманието на нацията, а Тоу е признат за невинен поради невменяемост.


Близо 30 години изминаха от съдбовните събития на 10 ноември

Близо 30 години изминаха от съдбовните събития на 10 ноември ...

... Едно е да крадеш от народа, а съвсем друго да решаваш проблемите му, когато си делегирал всички въпроси на пазара, олигархията, соросоидните организации, Брюксел, Вашингтон и Анкара. А като нямаме суверенна държава с политици, които 30 години козируват и служат на чужди интереси, то нямаме и достойнство. Нямаме и бъдеще.


Тъй като летищните терминали не са известни с чистата си

Тъй като летищните терминали не са известни с чистата си ...

... сурови ядки, твърдо сварено яйце, нарязани зеленчуци и хумус.Ако имате хранителна непоносимостТова е още едно предизвикателство. Например ако имате непоносимост към глутен, носете си малко безглутенови ядки и помолете да ви донесат вода. Посочете изрично какво не можете да ядете, стюардите могат също да ви насочат в избора на меню.


Българският икономист, журналист и писател Григор Лилов разкри за голяма

Българският икономист, журналист и писател Григор Лилов разкри за голяма ...

... за съветския свят – в това число и за България." Теодоро Петкоф е посещавал няколко пъти родината, за която казва : "Макар че съм роден във Венецуела, винаги съм повтарял, че съм българин. Вярвам, че ще успеете. Но първо трябва да създадете по-справедливи закони. Закони, които да важат за всички!".


Приют за диви животни в английския град Мъч Уенлок се грижи за

Приют за диви животни в английския град Мъч Уенлок се грижи за ...

... го занесла в приюта, чудейки се какво може да е това животно. То било премръзнало и много гладно. Изяло котешката храна, която му дали, и пило вода без прекъсване четири минути. Сега Беър ще остане в приюта поне два месеца, докато се възстанови. След това ще бъде пуснат на свобода.


Компилация от последните думи на хора, извършили убийство. Там, в

Компилация от последните думи на хора, извършили убийство. Там, в ...

... да се укрие или да извърши друго престъпление. Направила е пълни самопризнания. Грижи се сама за трите си деца. Няма регистрирани други престъпления, съдебното й минало е чисто”. С тези мотиви съдът определи мярка за неотклонение „Подписка” спрямо 27-годишната, която ще чака делото срещу себе си у дома. Източник: 24rodopi.com


Броени часове преди началото на Световния икономически форум в Давос,

Броени часове преди началото на Световния икономически форум в Давос, ...

... върху пазарите", заяви пък Клаус Шваб - основател на Световния икономически форум.   Очаква се всички погледи да бъдат насочени към лидери като Ангела Меркел, японския премиер Шиндзо Абе, антиимигрантски настроения Себастиан Курц и противоречия нов бразилски президент Жаир Болсонаро. Както винаги, мерките за сигурност са на най-високо ниво.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


По пътя Созопол – Приморско една от най- големите туристически

По пътя Созопол – Приморско една от най- големите туристически ...

... Аркутино, Вълчаново кале и край устието на Ропотамо в Бургаско, иманярите са започнали да дирят съкровището на Вълчан воевода и в Руенския Балкан. Там, преди две години, има информация, че иманяр е изровил от планинска пещера златна статуя на владетел с глава на лъв, качен върху колесник, пише в. Труд.


Рим. Вечният град. Вероятно го наричат така, тъй като попаднете

Рим. Вечният град. Вероятно го наричат така, тъй като попаднете ...

... си зона и пробвайте непознати неща.10. Живейте като местен Забравете хотелите и наемете апартамент някъде из града. В наши дни има многобройни опции. По този начин ще усетите по-добре културата на местните. Ще можете да отидете до магазина и да напазарувате, да разгледате магазинчетата, да си направите кафе „у дома“.


"Жената е другар! Жената е човек! Жената е майка!". Тези ...

... от ДЕТМАГ. Следи съветите за домакини: „Косата трябва да се мие най-често веднъж седмично. Най-подходяща за тази цел е дъждовнатa вода” или „Честото пране на копринени чорапи трябва да се избягва. Затова, когато събуете чорапите, веднага ги изтърсете от праха им, обърнете ги наопаки и ги окачете на проветриво място”.


Спането е лукс, дори и за богатите. Компании за продажба

Спането е лукс, дори и за богатите. Компании за продажба ...

... време на полет). Според консултантската компания McKinsey индустрията свързана със здравните ползи от съня, която се оценява на 30 - 40 млрд. долара, расте с по над 8% годишно и почти не показва признаци на забавяне.Причината, разбира се, е че спим прекалено малко и отчаяно се опитваме да поправим това. 


Независимо какво виждате по медиите, светът е станал по-безопасно място

Независимо какво виждате по медиите, светът е станал по-безопасно място ...

... не са чак толкова приветливи за туристите, поради което планирането на пътуванията се превръща в нещо задължително. Докато в Европа и Северна Америка нещата изглеждат безопасни, то в Азия, Африка и Южна Америка не всяка държава може да предложи нисък риск. Можете да се запознаете детайлно с интерактивната карта ТУК


Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в

Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в ...

... Сърбия: „От много години помагаме за укрепване на отбранителните способности на Сърбия: доставяме въоръжение и военна техника, подпомагаме техния ремонт и модернизация. Новини“.   В същото време руският лидер подчерта: „Ние високо ценим твърдия ангажимент на сръбското ръководство към политиката за запазване на неутралитета на страната“.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Берлинският монетен двор пуска възпоменателна монета в чест на 70-годишнината

Берлинският монетен двор пуска възпоменателна монета в чест на 70-годишнината ...

... стойност на възпоменателната монета, като често се сервира с чаша шампанско.    The state mint in Berlin has issued a memorial coin celebrating 70 years of currywurst and it may just be the most horrible thing in the history of numismatics pic.twitter.com/SgGJ5TtgWH — Oliver Moody (@olivernmoody) 14 януари 2019 г.


Английският фотограф Джон Хинд прави име, превръщайки уникални снимки на

Английският фотограф Джон Хинд прави име, превръщайки уникални снимки на ...

... които ще ви накарат да се влюбите в Европа (ГАЛЕРИЯ) Снимките, направени от него от 60-те години насам са вкарани днес в книга и могат да бъдат видени от всеки почитател на британската красота.Ние споделяме с вас снимки на Хинд от Лондон през 60-те . Вижте колко жив е градът!


Чудели ли сте се някога къде се е намирало някое

Чудели ли сте се някога къде се е намирало някое ...

... 8.    Къде е седалището на Amazon 9.    Къде е Парадайс Калифорния 10.  От къде е ПринсИ ето – Хърватия е на второ място. Очевидно страната е била изключително търсена и пълна загадка за откриване. Като европейци отговорът за нас е изключително прост. За повечето американци обаче нещата са стоели другояче.


Дни преди вождът на СССР и заедно с това „баща

Дни преди вождът на СССР и заедно с това „баща ...

... други го погълнало морето. И досега паметникът не е намерен, пък и никой не го е търсил. Почетното гражданство на Сталин обаче си остава в сила и до ден-днешен. А за носталгично настроените все още по старите варненски улици могат да се видят капаци на канализацията, произведени в гр. Сталин.


Основателят на Amazon Джеф Безос днес притежава 137 млрд. долара,

Основателят на Amazon Джеф Безос днес притежава 137 млрд. долара, ...

... съпругата му МакКензи са взели решение да се разведат. Бракът им продължава повече от 25 г., а раздялата би наредила Джеф на пето място сред най-богатите хора в света, докато Маккензи ще е най-богатата жена в света, тъй като се очаква двамата да разделят цялата си собственост в съотношение 50/50. 


Основателят на Amazon Джеф Безос обяви вчера, че заедно със

Основателят на Amazon Джеф Безос обяви вчера, че заедно със ...

... исляма и променя името си на Сорая.Според сп. Time, в пика на богатството им двойката притежава 17 жилища, три самолета и три яхти.Двамата се развеждат през 1974 г., а бракоразводното споразумение е на стойност рекордните за онова време 874 млн. долара, които днес се равняват на над 2 млрд. долара.


През май 2018 г. вулканът Килауеа, разположен на остров Хавай,

През май 2018 г. вулканът Килауеа, разположен на остров Хавай, ...

... се натрупва на брега и създава невероятен черен плаж. Приказна разходка: 17 необикновени плажа от целия свят (СНИМКИ)И въпреки че новата атракция вече привлича туристи, местните власти предупреждават, че плажът не е подходящ за плуване заради изключително силни течения. За всеки случай на него вече е разположен дежурен спасител.    


Днес, в навечерието на големия празник Богоявление, в православните храмове

Днес, в навечерието на големия празник Богоявление, в православните храмове ...

... Съдът остава навън през цялата нощ. На сутринта на Богоявление хората задължително отпиват от водата и измиват очите си."Мълчаната вода" може да бъде изпита или с нея се полива цвете.За Водици църквата е установила пост, като на този ден трапезата задължително е постна.Утре, на Йордановден, хиляди българи празнуват имен ден.


Чапада Диамантина е един от най-красивите национални паркове на Бразилия.

Чапада Диамантина е един от най-красивите национални паркове на Бразилия. ...

... света – древен храм, издялан от един-единствен къс скала (СНИМКИ)Къпането в  Поко Енкантадо е забранено. Интересното зрелище привлича много туристи от цял свят. Правителството на Бразилия строго съблюдава достъпа до кладенеца. Посещението в пещерата е възможно само като част от туристическа група. Резервирайте билети отрано, тъй като напливът е голям.


Доктор Б.Р. Шети стъпва за първи път в Абу Даби

Доктор Б.Р. Шети стъпва за първи път в Абу Даби ...

... съпруга наскоро се присъединиха към инициативата на Бил Гейтс и Уорън Бъфет, която призовава най-богатите хора в света да дарят повече от половината от състоянието си за благотворителност.Шети наскоро основа собствена фондация в Индия, която има за цел да подпомага образованието и здравеопазването и да намали бедността в щата Карнатака.


През 2018 година учените направиха няколко изумителни открития: Инженерите от

През 2018 година учените направиха няколко изумителни открития: Инженерите от ...

... че той губи маса. Затова учени се събраха на конференция в Париж през ноември и решиха –цилиндърът да бъде заменен от научна формула, която ще е базирана на това каква сила оказва електромагнитна вълна в единия край на една везна, в чиито друг край има тежест от един килограм.  


От шпионска драма, която отрови връзките между Русия и Запада

От шпионска драма, която отрови връзките между Русия и Запада ...

... блока през март 2019 година. Но британският премиер Тереза Мей на 10 декември отлага парламентарното гласуване по сделката, определена за следващия ден, като признава, че тя ще бъде отхвърлена. Тя оцелява след вътрешнопартийния вот на недоверие на 12 декември.  Подборът на събитията е на АФП, цитирана от БГНЕС.    


Koгaтo cе пpeвъpнeтe в милиapдep, нaтpyпвaйĸи cъcтoяниe cъc coбcтвeни ycилия,

Koгaтo cе пpeвъpнeтe в милиapдep, нaтpyпвaйĸи cъcтoяниe cъc coбcтвeни ycилия, ...

... c oбиĸнoвeния cи нaчин нa живoт и блaгoтвopитeлнaтa cи дeйнocт чpeз cвoятa фoндaция Gооd Vеnturеѕ. "Hиĸoгa нe cъм paзглeждaл пapитe ĸaтo "мoитe пapи". Bинaги cъм ги виждaл пpocтo ĸaтo "пapитe". Toвa e pecypc. Aĸo ce нaтpyпa oĸoлo мeн, тoй тpябвa дa ce излee oбpaтнo в cиcтeмaтa", ĸaзвa тoй пpeд Quоrа.


Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането

Диамантен магнат от Индия е превърнал в ежегодна традиция провеждането ...

... традиционно скъпи, като семейството на булката се очаква да плати на младоженеца голяма зестра под формата на пари и подаръци.Махеш започва своята благородна инициатива през 2008 г., когато поема отговорността да организира сватбата на дъщерята на далечен свой роднина, който починал. Досега той е финансирал сватбите на 3 172 двойки.


Нищо добро не очаква Земята и нейните жители през настъпващата

Нищо добро не очаква Земята и нейните жители през настъпващата ...

... ще пламне през нощта, Небето изведнъж ще потъмнее във Фландрия, Когато монархът прогони своя племенник, Техните свещеници ще затънат в скандали". Тълковниците на Нострадамус смятат, че става дума както за края на 2019 г., така и за по-отдалечен период. Но астрологът точно е посочил, че противоборството ще продължи 25 години. Превод и редакция: БЛИЦ


От Голямата ябълка до Гранд Каньон, континентът има какво да

От Голямата ябълка до Гранд Каньон, континентът има какво да ...

... Ванкувър до Уайоминг, Монтана, Колорадо и до Ню Мексико. Посетете националния парк, за да направите най-зашеметяващите снимки на дивата природа и да се разходите по пешеходните пътеки.Път 66Класическата гледка по този световноизвестен път е станала декор за не един или два филма, но е и любим на потребителите на Instagram.


Големият скок на Мао Дзъдун e погубил близо 70 млн.

Големият скок на Мао Дзъдун e погубил близо 70 млн. ...

... 1960 г., като тези ниски нива се запазват през 1961 г. опит да спечели благоразположението на началниците си и да избегне чистката, всеки слой на партийната йерархия преувеличава количеството пшеница, произведен под техен контрол. Въз основа на тези грешни данни голяма част от добива е прибран за държавно ползване, на


Да загубите паспорта си е едно от най-стресиращите неща, които

Да загубите паспорта си е едно от най-стресиращите неща, които ...

... не са тоалетните! Опасността дебне там, където най-малко сте очаквали Моят най-добър съвет е да държите паспорта си в една от обувките, които смятате да сложите по пътя към летището, казва тя.Ако направите това, никога няма да изпаднете в такава неловка ситуация броени минути преди излитането на самолета, допълва стюардесата.


А имаше време, когато нямаше Коледа... Не съвсем, но поне

А имаше време, когато нямаше Коледа... Не съвсем, но поне ...

... филмче на новогодишна тематика. Помните ли чешките приказки? Едновременно с това бавно и славно ям фурми, наслаждавам се на вкуса им, на филма и на едва доловимото трополене в съседната стая – мама готви задължителните у дома за Нова година сърми. Ако блаженството може да бъде описано, това е то!


В края на годината, когато идват празниците и хората се

В края на годината, когато идват празниците и хората се ...

... се свеждали до три такива. Това са били ресторантите в популярните още от едно време хотели Лайпциг, Марица и Тримонциум. 1 януари е бил деня за ходене на гости. Ако до обяд домакините са миели и чистили, в следобедните масите отново са били отрупвани, в чакане на роднини, кумове и приятели. 


В Голямата ябълка има много непознати, но интригуващи места, които

В Голямата ябълка има много непознати, но интригуващи места, които ...

... в индустриален блок в Грийнпойнт, Бруклин. Лечебните сесии включват от акупунктура и дишане до рейки и таро. В това свещено пространство се провеждат също така духовни семинари и специални събития. И освен това можете да се сдобиете с кристали с положителна енергия, тамян и книги в магазина на приземния етаж.


Пътуването е изтощително, дори и в най-добрите времена. От закъсненията

Пътуването е изтощително, дори и в най-добрите времена. От закъсненията ...

... е изпълнено с орехово дърво, луксозен мрамор и кожи - всички говорят за перфектния дизайн на летището. Разположен на два етажа, той предлага коктейл бар, шест душа, бизнес зона и много места за почивка. И, разбира се, с меню от Нийл Пери, това е идеалното място да хапнете преди полета.


Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин направи равносметка за

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин направи равносметка за ...

... от НАТО и изпълнява задълженията си като член на съюза, в същото време води независима външна политика. Високо ценим това, то създава условия за предвидимост и стабилност на нашите отношения. Надяваме се, че същата тенденция ще продължи под ръководството на [Реджеп Тайип] Ердоган“, бе коментарът на Путин на съответстващ въпрос.


Пастор от мегацърква в Южна Каролина защитава ревностно своето решение

Пастор от мегацърква в Южна Каролина защитава ревностно своето решение ...

... и го аплодираха, когато той спомена за спорния въпрос с новото Lamborghini на съпругата му.“Имам една съпруга, имам един живот, имам две деца и ще правя каквото е необходимо, за да ги благославям,” казва Грей във видеото си във Facebook. “И се надявам вие да правите същото за вашето семейство.”


Развитието на изкуствения интелект през последните години се движи с

Развитието на изкуствения интелект през последните години се движи с ...

... ограничения. Експертите на The Verge посочват, че в повечето човешки изображения се забелязват редица "дефекти", като например асиметрично разположени уши, различен цвят на очите и т. н. Но въпреки това прогресът е феноменален и може да преобърне представите за приложенията, които изкуственият интелект може да намери в съвременния свят.  


Преди повече от година той изчезна в хотел Ritz-Carlton в

Преди повече от година той изчезна в хотел Ritz-Carlton в ...

... ще бъде освободен, след като е помолил лично за това престолонаследника бин Салман. През август Ахмед каза, че е получил информация от Саудитска Арабия, че освобождаването на Ал Амуди е отложено и обеща, че ще продължи да оказва натиск.“Задържането на шейх Ал Амуди е въпрос от национално значение,” според Ахмед.


Дори богатите и известните трябва да започнат от някъде. Преди

Дори богатите и известните трябва да започнат от някъде. Преди ...

... долара за две години. Благодарение на дургите работи, които Бъфет поемал като дете, той имал внушителните 5 хил. долара преди да навърши 20-годишна възраст.Към днешна дата това се равняява на 53 хил. долара, или с други думи – близо средния годишен доход на едно домакинство в САЩ в наши дни. 


Повече от един век Anhalter Bahnhof е най-важната железопътна гара

Повече от един век Anhalter Bahnhof е най-важната железопътна гара ...

... сперматофити, 49 вида гъби, 49 вида птици, 14 вида скакалци, 57 вида паяци и 95 вида пчели, от които повече от 60 са застрашени.Няколко сгради от предишния живот на обекта си съжителстват с тях, включително километри релси, парна машина, няколко светлинни стълба, административната сграда и 50-метрова стоманена водна кула.  


След динамичната 2018-а, 2019-а година ще бъде преходна, наситена с много

След динамичната 2018-а, 2019-а година ще бъде преходна, наситена с много ...

... винаги сме били най-силните хора на Балканския полуостров и винаги сме оцелявали. Ние сме добри и можещи, нека имат берекет и най-вече да са здрави. Виждам, че хората са се отчаяли и им е все тая какво се случва, но точно сега това пробуждане ще го има, категорична беше Гюкчен.


Краят на годината е време за равносметка. В това число

Краят на годината е време за равносметка. В това число ...

... помощни съоръжения като рампи. Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул попаднаха на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриха система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни. Източник: dnes.bg