Вносна смес за палачинки, продавана у нас, е със сгъстител

Вносна смес за палачинки, продавана у нас, е със сгъстител ...

......... 100 грама продукт, а за България количеството е 1 грам. Последната проверка показа, че при адаптирано мляко на прах за малки деца има различия в енергийната стойност и описанието на съставките при двата продукта, в съответствие с правилата за етикетиране, където количеството на съставките се изброява в низходящ ред.  


Наричат я

Наричат я "Желязната лейди": Мерал Акшенер е смятана за най-силния ...

......... 18% от общо 55-те милиона турски гласоподаватели, казва социологът Йозер Сенчер и добавя: "Всички кандидати, които ще се изправят срещу Ердоган, трябва да се съобразят с този факт. А Мерал Акшенер би трябвало да си зададе въпроса дали може да привлече тези гласове и при нужда да подобри стратегията си".


Северният край на Гренландия, въпреки че се намира на малко

Северният край на Гренландия, въпреки че се намира на малко ...

......... най-северната научноизследователска станция в света до създаването на система за предупреждение в Канада през 1950 г.Тя вече не е в експлоатация, но все още притежава богата колекция от артефакти от минали полярни проучвания, като има предложение да бъде превърната в музей, който пък ще бъде най-северният музей в света.  


През 2005 г. професор по право от Мичиган публикува статия

През 2005 г. професор по право от Мичиган публикува статия ...

......... като във всеки случай тази статия не е предназначена да вдъхновява никого да извърша престъпления", пише Брайън Калт в оригиналния си труд."В крайна сметка, престъпността е лоша, но това нарушава Конституцията. Ако съществува вратичката, описана в това есе, тя трябва да бъде затворена, а не да се пренебрегва", допълва той.


Тази история едва ли би впечатлила някого през 2018 г.

Тази история едва ли би впечатлила някого през 2018 г. ...

......... - Зинови) се е устроил в Бристол, Англия. Щастливо обвързан е и от няколко дни - баща на прекрасна принцеса. Тя е гордата наследница на Матеви, Качеви, Задгорски... Използваме случая, за да честитим на Илиян и да му пожелаем да я доведе в Бургас. Въпреки всичко. Бургас, април 2018 г.


Eдин oт cимвoлитe нa бpитaнcĸaтa индycтpия - Rоllѕ-Rоусе ce гoтви

Eдин oт cимвoлитe нa бpитaнcĸaтa индycтpия - Rоllѕ-Rоусе ce гoтви ...

......... диaлoг c миниcтpитe, зa дa гapaнтиpa, чe в peзyлтaт нa Вrехіt нямa пpeĸъcвaнe в oбcлyжвaнeтo нa ĸлиeнтитe". Πлaнoвeтe зa пpexвъpлянe нa oдoбpeниe зa пpoeĸтиpaнe нa въздyxoплaвaтeлни мaшини ca "пpeдпaзнa мяpĸa" и нe e взeтo oĸoнчaтeлнo peшeниe зa тaĸъв xoд. Koмпaниятa зaceгa "нe e пpeдвидилa" пpexвъpлянeтo нa paбoтни мecтa в Eвpoпa.Индустрията, свързана с производство и разпространение на марихуана, започва да

Индустрията, свързана с производство и разпространение на марихуана, започва да ...

......... за видовете регулации, които съществуват относно храната, която ядем”, казва той. Колкото по-популярен става даден продукт, толкова повече регулации започват да се появяват.„Това ще провокира нужда от подобен вид анализатори”, смята ученият.Така, с оглед посоката, в която се движи индустрията, Канфийлд казва на студентите си, че „перспективите изглеждат доста добри”.


Топ представител на ООН заклейми увеличаващата се риторика, че ядрените оръжия

Топ представител на ООН заклейми увеличаващата се риторика, че ядрените оръжия ...

......... на ядрени оръжия, Накамицу предупреди, че като цяло "геополитическата обстановка се влошава"."Някои от най-важните инструменти и споразумения, които обхващат нашата рамка за колективна сигурност, са подкопавани", подчерта представителят."Реториката за необходимостта и полезността на ядрените оръжия се увеличава", каза тя и акцентира, че модернизираните програми на ядрените държави водят до нова въоръжена надпревара.


Учителката панагюрка Райна Попгеоргиева Футекова, наречена Райна Княгиня, ушила Главното

Учителката панагюрка Райна Попгеоргиева Футекова, наречена Райна Княгиня, ушила Главното ...

......... г. в София.   Трима от синовете , офицери, герои от войните, стават жертва на народната власт. Иван Дипчев умира в лагера край Ловеч, Владимир е разстрелян без съд и присъда през 1944 г., Асен, адютант на капитан Харлаков, убиеца на Александър Стамболийски, лежи дълги години по лагерите. Източник: Марица


Под заглавие

Под заглавие "Гърция и Турция се движат бавно към война" ...

......... като първопричина за гръцките проблеми, което се подема от екстремно-десните групировки в страната като начална точка за тяхната анти-турска риторика, с което печелят гласове. В резултат национализмът влияе силно върху гръцката политика, което от своя страна е пагубно за гръцко-турските отношения", отбелязва авторът. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!   Източник: vesti.bg


Италианец получи почти 3 млрд. лири наследство, но няма да

Италианец получи почти 3 млрд. лири наследство, но няма да ...

......... възлиза на 2.95 млрд. Обменният курс по време на използването им е бил 1936 лири за едно евро, което означава, че италианецът разполага с 1.5 млн. евро. Сега Луинджи търси вратичка в закона, опитвайки се да накара институциите да обменят парите му.  Казва, че ще даде част от тях за благотворителност.Едно от най-големите притеснения на туристите е дали мястото, което

Едно от най-големите притеснения на туристите е дали мястото, което ...

......... изкуство Невероятната архитектура на тази сграда, отчасти потопена в океана, е дело на прословутия американски архитект от китайски произход Ай Ем Пей.  Музеят е дом на произведения, част от които имат 1400-годишна история. Тук е събрана както историята на Катар и на региона, така и на целия ислямски свят.  


Президентът на Уганда Йовери Мусевени заяви, че ще въведе забрана

Президентът на Уганда Йовери Мусевени заяви, че ще въведе забрана ...

......... да предизвикат заразяване с глисти.    "Ако поставяте устата си на грешния адрес, можете да хванете глисти, които да отидат в стомаха ви", обясни дъжавният глава.    В началото на тази година той изрази становище и по друга чувствителна тема. Мусевени изрази съжаление, че е отменил смъртните наказания в страната.  


Снимка на малко момченце и улично кученце в столичен квартал в

Снимка на малко момченце и улично кученце в столичен квартал в ...

......... !!!  ДА СЕ НАУЧАТ !!! ТОВА Е ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА МАЙКА - ЧЕСТ И ВЯРНОСТ ПОСЯЛА В ДУШАТА НА ДЕТЕТО СИ !!????АКО НЯКОЙ ГИ ПОЗНАЕ ДА МИ ПИШЕ ИСКАМ ДА ДАМ НЯКОИ НЕЩА НА СЕМЕЙСТВОТО И ДА ОБГРИЖА КУЧЕНЦЕТО С ВСИЧКО НУЖНО!!! ???? СПОДЕЛЯЙТЕ ПОСТА,А НЕ ГО КОПИРАЙТЕ !!!Su Mustafi Източник: Петел


Психиатър остана инвалид след игра с домашния си любимец. Сладкият

Психиатър остана инвалид след игра с домашния си любимец. Сладкият ...

......... Нел.   Четири месеца по-късно лекарите ампутирали краката, пръстите на дясната ръка, част от носа и устните на 50-годишния мъж. Сега той се учи да живее новия си живот. Нел вече се е примирил с протезите, но все още е може да свикне с новото си лице.   Превод: БЛИЦ


Изберете една от мидите на картинката и ще разпознаете интересни аспекти

Изберете една от мидите на картинката и ще разпознаете интересни аспекти ...

......... себе си и тогава вашият живот ще се промени качествено към по-добро.3. Всичко ново ви се дава много лесно и спокойно. Имайте предвид, че монотонността не Ви харесва особено. Вие сте по-заинтересовани от откриването на нови хоризонти и получаването на нови знания. И това е много полезно умение, защото светът никога не стои неподвижен.Всичко, което трябва да направите, е да погледнете тази картина

Всичко, което трябва да направите, е да погледнете тази картина ...

......... внимание на стойката на кладенеца, тогава в близко бъдеще ви очаква огромен празник. Бъдете готови за изненади и огромен брой подаръци.Това заключават нашите предвиждания до края на 2018. Сега остава само да чакате малко  и всичко ще се сбъдне! Заложете, ако този тест е подходящ за вас, и го споделете с приятелите си.


Днес е Томина неделя. Почита се паметта на Свети Тома, един

Днес е Томина неделя. Почита се паметта на Свети Тома, един ...

......... не куца, кол да куца, вол да не куца, кол да куца, чиляк да не куца!”Някъде обичаят включва диалог между две жени: едната пита "Ко вързиш? Другата отговаря: „Топаллък вържа”! Наричат този ден и „Великден на умрелите”, защото жените носят и раздават на гробището червени яйца за „Бог да прости”.


В момента най-високата структура в света е Burj Khalifa в

В момента най-високата структура в света е Burj Khalifa в ...

......... 540 метраТова е най-високата свободностояща структура в Европа. Можете да се насладите на гледката към Москва от двете й палуби за наблюдение: остъклената палуба на 336 метра и откритата палуба за наблюдение (339 метра). Достъпът до отворената палуба е възможен само от април до октомври и при благоприятни метеорологични условия. 


Св. Мартин Изповедник, папа Римски Заедно със свети Максим Изповедник,

Св. Мартин Изповедник, папа Римски Заедно със свети Максим Изповедник, ...

......... лъжеучението на монотелитите. След като претърпял много оскърбления и лишения, папа Мартин бил изпратен на заточение в Херсон Таврически (Крим), където след две години починал, като до края на живота си останал непоколебим изповедник на православното учение. Днес имен ден празнуват Мартин, Марти, Марто, Мартина, Марта, Мартен, Мартена, Мартинела, Мартинел.


През 1997 г. мъж съобщава в полицията във Франкфурт, че

През 1997 г. мъж съобщава в полицията във Франкфурт, че ...

......... търсил превозното средство в продължение на 5 дни, преди да се откаже.В крайна сметка я обявява за открадната, а колата е открита шест месеца по-късно точно на мястото, на което я е паркирал. Само че върху стъклото й има глоби за паркиране за над 5 000 паунда (над 11 200 лева).


Изображение на огромен син мъжки полов орган украси страничната фасада

Изображение на огромен син мъжки полов орган украси страничната фасада ...

......... много важна тема, която поради неизвестни причини считаме, че е прекалено мръсна, за да бъде обсъждана!", коментира художничката. През месец декември миналата година една от работите на Фалкхолт се появи в Ню Йорк. Гигантски мъжки полов орган беше изобразен в навечерието на Коледа върху едно от зданията в Манхатън.  


Изворът край Кнарсбъроу, Англия, е едно наистина необикновено място. То

Изворът край Кнарсбъроу, Англия, е едно наистина необикновено място. То ...

......... камък или минерал. Снимка: Daniel Heighton / Shutterstock.com  Векове наред хората вярвали, че зад способностите на кладенеца стои дявалът Мит, подклаждан отчасти от факта, че едната страна на извора прилича на гигантски череп. Местните жители живеели в постоянен страх, че ако докоснат кладенеца или водата, те също ще се превърнат в камък. Снимка: Chlopas / Shutterstock.com


На Светъл четвъртък от Светлата седмица се благославят светите апостоли

На Светъл четвъртък от Светлата седмица се благославят светите апостоли ...

......... понеделник - светите апостоли, в Светли вторник и сряда - св. Богородица, св. архидякон Стефан и св. Андрей, в Светли четвъртък - св. ап. Йоан и Яков, в Светли петък - св. ап. Петър, а в Светла събота - св. Йоан Кръстител. Тази седмица е наситена и с момински празници.


Експерти от американския мозъчен тръст

Експерти от американския мозъчен тръст "Стратфор" назоваха най-вероятните бази, разположени ...

......... припомня, че американският самолетоносач "Хари Труман", придружаван от няколко ракетни разрушителя, напусна днес базата в Норфолк, Вирджиния, и се отправи на поход към Средиземно море. Аналитичният център отбелязва, че на самолетоносачът ще са му нужни седмици, за да стигне до региона. Превод и редакция: БЛИЦ ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


На Светлата сряда (Празна сряда) от Светлата седмица се изпълняват

На Светлата сряда (Празна сряда) от Светлата седмица се изпълняват ...

......... и други жени и мъже от селото, отиват на реката и „окъпват” куклата. После девойките си измиват лицата и се връщат в селото. Обичаят "Мара лишанка" се изпълнява за осигуряване на дъжд и плодородие, за да се предпазят момите да не ги залюби змей и за да раждат деца булките. 


Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която

Английски милионер-земевладелец не завеща нищо на дългогодишната си партньорка, която ...

......... 10 завещания преди смъртта си.В болницата преди да почине Ходж казал на Джоан "да не се притеснява, защото ще се погрижат за нея", според съда.В последното си завещание той обаче избрал да остави всичко на наемателите Карла Евънс и Агон Бериша, които му помагали през последните години от живота му.


Списанието на Масачузетския технологичен институт (MIT) публикува списък с технологии,

Списанието на Масачузетския технологичен институт (MIT) публикува списък с технологии, ...

......... изследвания на базата на човешкия геном позволяват на учените да предсказват често срещани заболявания и човешки черти -  шансовете за сърдечно заболяване, рак на гърдата и дори вашия коефициент на интелигентност.ДНК-базираните прогнози биха могли да бъдат следващия голям напредък в общественото здраве, но те ще увеличат рисковете от генетична дискриминация.


Мечтаете ли си за безгрижен живот на остров? Имаме предложение

Мечтаете ли си за безгрижен живот на остров? Имаме предложение ...

......... на прекрасен остров, но и да работите в истински замък.Според The Times позицията вече се радва на интерес. В рамките на един ден от публикуването й на официалната страница на острова във Facebook 10 кандидати са подали молба.Крайният срок за кандидатстване е 17 април. Можете да подадете документи ТУК  


Виждали сме ги на снимки, възхищавали сме се от тяхната

Виждали сме ги на снимки, възхищавали сме се от тяхната ...

......... на запечатаната гробница. Самият Картър не вярвал, но в периода до 1930 г. били докладвани 22 смъртни случая сред присъствалите при отваряне на гробницата и техните семейства.Все още няма потвърдено обяснение за „проклятието“. Единствената теория е, че стените на гробницата и по саркофага са били покрити с отрова.  Източник: Bright Side


Това са десет от най-скъпите адреси в света. Атъртън, Калифорния

Това са десет от най-скъпите адреси в света. Атъртън, Калифорния ...

......... острова свой дом. Цените са изключително високи, като средните са около 4.3 милиона долара.Лос Алтос, Калифорния (94022)Заради близостта си до океана, Лос Алтос се превърна в един от най-заможните квартали в страната. Средната цена на жилище е повече от 7.5 милиона долара, което го прави третият най-скъп адрес в САЩ.


Какви са били едновремешните пловдивски студенти, когато следването беше трудно

Какви са били едновремешните пловдивски студенти, когато следването беше трудно ...

......... Бъдещите инженери имаме съществен принос за това, че като студенти завършихме дълбок напоителен канал край пазарджишкото село Черногорово. Изкопът започнали затворници, после копали хулигани и на края, какво по-подходящо от това каналът да се довърши от студентите. Всеки на мястото си, всеки по реда си, нали!       Източник: "Трафик"


Изpaeл e eднa oт нaй-мoгъщитe дъpжaви във вoeннo oтнoшeниe. Cтpaнaтa

Изpaeл e eднa oт нaй-мoгъщитe дъpжaви във вoeннo oтнoшeниe. Cтpaнaтa ...

......... бpoня пpeдпaзвa ĸyпeтo, ĸoлeлaтa и зaдвижвaщитe мexaнизми (двигaтeл, cĸopocтнa ĸyтия).   "Bълĸът" e пepфeĸтeн зa тpaнcпopтиpaнe нa вoйници в гpaдcĸa cpeдa. 6-тe мy вpaти пoзвoлявaт нa вoйницитe дa влизaт и излизaт бъpзo и лecнo c цялoтo cи oбopyдвaнe. Бpoнeтpaнcпopтьopът мoжe дa пpeвoзвa 12 дyши и тeжи oĸoлo 8 тoнa.  


Лурд е малък град, разположен в югозападната част на Франция, в подножието

Лурд е малък град, разположен в югозападната част на Франция, в подножието ...

......... през 2008 г. от парализа след поклонение в Лурд. Преди това повече от двадесет години тя не можела да ходи. Излекуванията във френското градче подлежат на проучване от медицинска комисия. В Лурд са станали повече от 30 000 изцерения, които не могат да бъдат обяснени. Официално признатите от Църквата чудеса са 70. 


Представете си плаж без тълпите, шума и привидно безкрайното време,

Представете си плаж без тълпите, шума и привидно безкрайното време, ...

......... посетят, преди строителството да приключи и пясъчните брегове да бъдат погълнати от реката. Ако решите да се впуснете с търсене на това градско чудо, трябва да знаете, че въпреки че е безопасно да се плува в реката, водните течения са доста силни от време на време, така че внимавайте.  


Много преди Кил Майерс да роди, тя била решила, че

Много преди Кил Майерс да роди, тя била решила, че ...

......... „или-или“.   Майер е направила цял сайт, в който показва как отглежда детето си, публикува и много снимки в Инстаграм.   В английския език все повече се налага употребата на думата „те“ (“they”), когато се говори за личност и се избягва уточняването на пола ѝ.   Превод и редакция: БЛИЦ 


Експертизи, недоимък и парадокси. Тези три думи описват ежедневието в

Експертизи, недоимък и парадокси. Тези три думи описват ежедневието в ...

......... и всички гилзи, които са регистрирани за престъпление у нас Тук се намира и данни, свързани с шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, чийто труп както БЛИЦ вече писа, все още лежи в моргата. Какво се крие зад стените на Института по криминалистика гледайте във видеото: ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


В казармата чувството беше, че си част от държавата, част

В казармата чувството беше, че си част от държавата, част ...

......... храната не можехме да се оплачем. Разкладката беше много добра. Всяка сряда даваха риба, а всеки петък - пиле. Чорба - задължително. За десерт – компот. Помня, че всичко изяждахме и все бяхме гладни. Никога не отказваш храна. Даже не ни даваха да изхвърляме излишната и трябваше да я ядем.


Всеки човек, някъде в дълбините на душата си, независимо от

Всеки човек, някъде в дълбините на душата си, независимо от ...

......... за да го отворите. В близко бъдеще ще го почувствате. Ще имате късмет в много неща. Приятна промяна ще влезе в живота виКафява торбичка от кадифеТорбата има късмет. Така че не се колебайте да направите нещо - ще имате късмет във всичко. Следващите два месеца не можете да се притеснявате за нищо. Фортуна е на ваша страна!


Днес е Лазаровден! На този ден групи от по шест-седем

Днес е Лазаровден! На този ден групи от по шест-седем ...

......... надиграват. След това се избира най-добре играещия буенек. Която мома спечели я обявяват за кумица и всички ѝ целуват ръка. Честит имен ден на всички с имената Лазар, Лазарка, Лазарин! Бъдете здрави, щастливи и много усмихнати!.vertical_centering_css3 { position: relative; float: left; top: 50%; -webkit-transform: translateY(-50%); -ms-transform: translateY(-50%); transform: translateY(-50%); }


По традиция на великденската вечер отиваме с храна и свещи на църква. Всички

По традиция на великденската вечер отиваме с храна и свещи на църква. Всички ...

......... безсмъртието на човешката душа, затова и се яде агнешкоНе забравяйте, че свещените продукти не трябва да се изхвърлят в боклука. Останалата част от храната се разпределя най-добре на роднини и нуждаещи се. И трохите от Великден трябва да се събират и хвърлят на птиците.  Ако ви е харесала статията, споделете я с приятелите си!


Ако се чудите как може да спестите от наем на

Ако се чудите как може да спестите от наем на ...

......... общностен център, но ако остане тук повече от два месеца, планира да построи мобилен душ. Преди да си помислите, че това е перфектният начин да спестите за истински дом, не забравяйте, че този начин на обитаване е в разрез с всички правила. И ако бъдете хванати, най-малко ще бъдете изхвърлени.


Zaha Hadid Architects разкриха плановете за огромен културен център в

Zaha Hadid Architects разкриха плановете за огромен културен център в ...

......... започне през 2019 г. и ще приключи до 2025 г. Очаква се проектът да струва общо 24 млрд. арабски дирхама (4.7 млрд. паунда).Предвижда се първо да бъдат изградени обществените пространства на центъра, включително пазар за хранителни стоки, зона за "приключения" за деца и открити пространства на открито, с търговски площи.


През 1941 г. Великобритания е на колене. Германските бомбардировачи методично

През 1941 г. Великобритания е на колене. Германските бомбардировачи методично ...

......... и фактът, че цената на самолетоносача става съизмерима с тази на цял флот, както и стоманата, необходима за построяването му. Функциониращият модел, построен в Канада се разтапя за три лета. А „Хабакук“ остава в историята като едно от най-лудите начинания в търсенето на супероръжие във Втората световна война. Източник: vesti.bg


Поредната рекордна година за милиардерите увеличи състоянието на най-богатите жени

Поредната рекордна година за милиардерите увеличи състоянието на най-богатите жени ...

......... долара (недвижими имоти)6. Лорийн Пауъл Джобс (САЩ) – 18.8 млрд. долара (Apple, Disney)7. Джина Райнхарт (Австралия) – 17.4 млрд. долара (минна дейност)8. Ирис Фонтбона (Чили) – 16.3 млрд. долара (минна дейност)9. Абигейл Джонсън (САЩ) – 15.9 млрд. долара (управление на активи)10. Шарлийн де Карвальо-Хайнекен (Нидерландия) - 15.8 млрд. долара (Heineken)


Срещата между турския президент Реджеп Ердоган и лидерите на ЕС

Срещата между турския президент Реджеп Ердоган и лидерите на ЕС ...

......... да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, изборния процес, в религиозните ни дела, а също така и за обезщетението на тракийските бежанци”. Срещата на върха във Варна се следи на живо от над 50 журналисти от целия свят. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Нова телевизия  


Скиорите и сноубордистите се изправиха пред писти, осеяни с оранжев

Скиорите и сноубордистите се изправиха пред писти, осеяни с оранжев ...

......... снимка.източник: CNNОт обсерваторията в Атина коментират, че това е един от най-големите пясъчни облаци в историята, идвали от Сахара към Гърция.Прахта от Африка е голям проблем за Гърция. Концентрацията му на територията на южната ни съседка е на най-високите си нива от 10 години насам, добавят от гръцката метереологична служба.


Потомци на тракийски бежанци ще отбележат в София Деня на

Потомци на тракийски бежанци ще отбележат в София Деня на ...

......... независими“ - най-важният урок век по-късно. В тържественото поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея ще участва и президентът Румен Радев. Церемонията ще се състои пред паметника "Одринска епопея" в София. Денят на Тракия ще бъде тържествено отбелязан и в Хасково и Свиленград.


На 25 март се чества БЛАГОВЕЩЕНИЕ. Каквото правите на Благовещение, това ще

На 25 март се чества БЛАГОВЕЩЕНИЕ. Каквото правите на Благовещение, това ще ...

......... от змийско ухапване през лятото. По тази причина жените не докосват игли, куки или конци. По Григорианския календар Благовещение се празнува на 25 март. Празникът се пада винаги през Великия пост и на него се разрешава риба. На този ден имен ден празнуват: Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Благо, Евелина, Евангелина


Лесно е да се погледне на изневярата като на ситуация

Лесно е да се погледне на изневярата като на ситуация ...

......... за една нощ, независимо от дълбоката емоционална връзка. Осъзнах го като скочих в чуждо легло. Казах на приятеля си и решихме, че трябва да опитаме да оправим нещата. Накрая не съжалявах за това, което съм направила, защото това беше сигнал за пробуждане за моя приятел“. Превод и редакция: БЛИЦ   


Канени сте на гости, а етикетът и възпитанието изисква да

Канени сте на гости, а етикетът и възпитанието изисква да ...

......... нещо като кристален декантер може да е несравнимо красиво, но да е твърде скъпо за случая. Красива рамка с хубава снимка на домакина, кучето или дори и двамата заедно е очевидно много обмислен подарък.Нещо евтиноТова е неуважение към домакина. Ако купувате нещо, за да отбиете номера, по-добре не носете нищо.


Преди години, когато бях млад, по нашето Черноморие имаше комети.

Преди години, когато бях млад, по нашето Черноморие имаше комети. ...

......... 15 минути и самолетът летя много ниско. За съжаление, през 1989 БМФ спря кометите като нерентабилни. Една от тях беше превърната в дискотека в Обзор, други бяха продадени в чужбина, а трети дадени за скрап. Една от атракциите по родното Черноморие приключи. Оттогава повече не съм се возил на комета.


Тя е журналист и защитник на човешките права на жените.

Тя е журналист и защитник на човешките права на жените. ...

......... за защита правата на жените. „Не са забравени човешките права на жените. Те са в опасност. Затова е важно да не го приемаме като нещо от само себе си – че имаме тези човешки права, а да се борим всеки божи ден за тях. Защото могат да ни ги вземат“.


На 24 март Православната църква почита паметта на Св. преподобни

На 24 март Православната църква почита паметта на Св. преподобни ...

......... преселил при Господа. Прекарал живота си благочестиво и богоугодно и починал в дълбока старост. Св. Артемон бил роден и възпитан в Селевкия. Бил назначен за епископ на града. Артемон бил лекар на човешките души и тела и се преселил във вечността в дълбока старост. Имен ден празнуват: Зарко, Захари, Захарина, Хари.  


Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен ...

......... недокоснато". Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект". Източник: dnes.bg


Жена, която се е върнала в България от така желаната

Жена, която се е върнала в България от така желаната ...

......... Помнех само доброто. Затова се върнах. При семейството си. В моята страна. Върнах се, за да работя, върнах се, за да живея.   Оказа се, че това е най-голямата грешка, която съм правила през живота си. Оказа се, че много съм грешала…но какво се случи – ще ви разкажа по-късно…“.


Какво се е случило с хората на Великденския остров? Това е

Какво се е случило с хората на Великденския остров? Това е ...

......... – и в културни постижения, и като екологична трансформация. Великденският остров е забележителен и важен. Около него продължават да витаят мистерии. Той обаче е истинско място – с истинска история, на което са живели истински хора. Разплитането на мистерията ще ни помогне да разберем по-добре природата на човечеството“, заключва Пулстън.


През миналата година в Хонконг е имало 1 милион милионери

През миналата година в Хонконг е имало 1 милион милионери ...

......... бизнес. Останалите средства идват от инвестиции и наследство от родители.Около 71% от милионерите в Китай имат собствен бизнес, докато процентът сред хонконгските милионери е едва 21.Според Лам, 17% от милионерите в Хонконг планират да емигрират в други страни, в сравнение с 26% от континентален Китай, като Австралия е най-предпочитаната дестинация.


Веднъж щом зърнете магичното място, наречено Австралия, никога няма да

Веднъж щом зърнете магичното място, наречено Австралия, никога няма да ...

......... Ето защо ние от Obekti.bg решихме да ви представим възхитителната красота на тази страна. Може би един ден ще имате удоволствието да я зърнете (ако все още не сте го направили)! Големият бариерен рифт Guliver / iStock Прекрасните обитатели на континента Guliver / iStock Guliver / iStock Guliver / iStock


Koгaтo един орел достигне дo възраст 40 гoдини, нoĸтитe мy се

Koгaтo един орел достигне дo възраст 40 гoдини, нoĸтитe мy се ...

......... тpябвa дa ce пpoмeним. Πoняĸoгa тeзи пpoмeни ca cъпpoвoдeни c бoлĸa, cтpax и cъмнeния. Cпoмeнитe и нaвицитe oт минaлoтo cи oтивaт, зa дa нaпpaвят мяcтo нa нoвитe. Toчнo ocвoбoждaвaнeтo oт тoвapa нa минaлoтo ни дaвa възмoжнocт дa живeeм и дa ce нacлaждaвaмe нa нacтoящeтo и дa бъдeм гoтoви зa бъдeщeтo!


Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот. Това

Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот. Това ...

......... място са класирани Хелзинки и Отава. Този показател визира атмосферното замърсяване и управлението на отпадъците. За да установи класацията си Мърсър, взима предвид 39 критерия, от престъпност до управление на отпадъците, преминавайки през транспорт, електроснабдяване, телекомуникационни услуги и климат. В сайта на Мърсър в класацията София е подредена на 116-о място.


Днес повод да почерпят имат няколко буквално светли имена. Имен

Днес повод да почерпят имат няколко буквално светли имена. Имен ...

......... проповядвала Евангелието в тежък за християнството момент – по времето на император Никифор. Според някои народни поверия молитва, отправена към Св. Фотина, изцелява от различни болести. Светицата се почита от народа и като лечителка на треската. В много села и градове в Русия към нея дори се отслужват молебени.  


28 години в България не се изпълняват смъртни присъди. Последните

28 години в България не се изпълняват смъртни присъди. Последните ...

......... ще му светя маслото". Разговорът се провел в пловдивско заведение. Ненадейно една жена станала и се провикнала: "Ама вие наистина ли ще го убиете?" След което се захлупила по лице на масата и почнала да ридае неудържимо. "Оказа се, че това е жената на Цайкин!", цъка с език пишман палачът.


Някои деца имат късмета да се родят със сребърна лъжичка

Някои деца имат късмета да се родят със сребърна лъжичка ...

......... на популярния музикален и тв продуцент са благотворителни организации, работещи с деца или бездомни животинчета. „Вероятно ще си оставя парите на някого, но не вярвам в предаването на финансови средства от едно поколение на друго“, категоричен е той. Състоянието му към момента е оценено на 550 милиона долара. Източник: "Монитор"


Дори в утробата на майка си Доналд Тръмп бил необичайно

Дори в утробата на майка си Доналд Тръмп бил необичайно ...

......... New York Times" обаче не става ясно дали са оригинални и дали наистина има такива деца.   Служител в бюрото за регистрация казва, че не е чувал за такъв случай с деца, кръстени Путин и Обама.   Но за Доналд Тръмп определено е чувал: "Неговият баща е Сайед Асадула!"  


Световноизвевстният физик-теоретик Стивън Уилям Хокинг е роден на 8 януари

Световноизвевстният физик-теоретик Стивън Уилям Хокинг е роден на 8 януари ...

......... вселени и други есета“, „Вселената в орехова черупка“, „На раменете на гигантите. Най-значимите текстове в историята на науката“, „По-кратка история на времето“, „Великият дизайн“.   Хокинг е най-дълго живелият човек със заболяването АЛС. Стивън Хокинг ни напусна днес. Той почина в дома си в Кеймбридж, заобиколен от близките си.  


Град Съркълвил, разположен на близо 50 км южно от най-големия

Град Съркълвил, разположен на близо 50 км южно от най-големия ...

......... Meet the Hitlers, където изследва как животът им е засегнат от едно от най-известните имена в историята. Част от тези хора харесват фамилното си име, което съществува много преди Адолф Хитлер и го запазват. Част от жителите на Съркълвил обаче настояват имената на пътищата и парковете в града да бъдат променени.


„Фъбинг” е официалната дума, която можем да използваме, ако говорим

„Фъбинг” е официалната дума, която можем да използваме, ако говорим ...

......... кръстословици. Думата бързо се разпространила първо в англоезичните държави, а впоследствие и по света.   За целта на антифъбинг кампанията има заснети множество любителски видеа, има значки и тениски, които да ни накарат да се замислим колко често го правим и дали сме жертва на екрана на телефона.    


Тази седмица американското списание

Тази седмица американското списание "Форбс" обяви собственика на интернет гиганта ...

......... със съпругата му Маккензи през 1994г. Двамата се женят година по-късно и от тогава са неразделни. Двойката има 4 деца, от които Джеф изисква само едно - да са находчиви. "По-добре да имам дете с девет пръста, отколкото някое, което не може да се оправя само в живота", смята милиардерът.


„Нали ти казах да ядем у кака. Колкото пъти сме

„Нали ти казах да ядем у кака. Колкото пъти сме ...

......... трябва да работят тогава, когато другите почиват, така както леярят, лекарят, ватманът, журналистът, шофьорът, директорът са на своите работни места, когато пък те почиват. А ние, клиентите, от своя страна не трябва да забравяме, че и от нас зависи заведенията да са уютни и чисти, а персоналът приветлив и учтив.