… - Ако си дошъл при мене, защо не ми

...
… - Ако си дошъл при мене, защо не ми
Коментари Харесай

Отворено писмо до Кошлуков: Подай оставка поради ръководна некомпетентност и липсата на ценз за заеманата длъжност!

„ … - Ако си пристигнал при мене, за какво не ми сподели добър ден, някогашни бирнико? – заприказва сурово Воланд.
-Защото не желая дните ти да бъдат положителни – отвърна самоуверено влезлият.
-Но ще би трябвало да се примириш с това – възрази Воланд и усмивка разкриви устните му, - едвам се появи на покрива и изтърси нещо неуместно, а в този момент аз ще ти кажа в какво се заключава то - в твоите ударения. Ти произнесе думите си по този начин, като че ли не признаваш нито сенките, нито злото. Няма ли да бъдеш по този начин добър да се позамислиш над въпроса: какво би станало в случай че не съществуваше злото, и по какъв начин би изглеждала земята, в случай че от нея изчезнат сенките? Та нали всички предмети и хора хвърлят сенки. Ето сянката на моята шапка. Но има и сенки на дървета и живи същества. Или искаш да одереш цялото земно кълбо, да пометеш от него всичко живо поради твоята прищявка да се наслаждаваш на голата светлина?
Ти си малоумен. ”(1)

Михаил Булгаков, „ Майстора и Маргарита ”

Директор Кошлуков,

античните отдадени имат една велика поговорка: „ Мисли за гибелта! ”, и тук не става въпрос за физическата, а за духовната гибел, тъй като тя доближава индивида тогава, когато той изчезне от загатна. Та, античните са разсъждавали върху това по какъв начин са живели, по какъв начин да живеят и по какъв начин ще живеят – ето това е въпросът.
Поводът за това намерено писмо е едно (от многото) уволнения, които ти реализира – уволнението на проф. дин Петър Стоянович " …заради пошъл и циничен език, както и редица актови санкции от страна на регулиращия орган… " (2) и то „ …по идеологически аргументи, маскирани като „ отбрана на приличието и положителния звук “… ”(3)
Никой не отхвърля право ти да назначаваш или уволняваш – то ти е обещано от закона, само че светът се ръководи от едни други, доста по-значими закони, тези на морала.
Признавам, че не виждам предаването на Георги Любенов по Българска национална телевизия в събота постоянно, тъй като не ми е забавно, съгласно мен е незадълбочено и не намирам индивидуализъм и жанр у водещия (но това е друга тема), което да придава авторски почерк на въпросното предаване. Не проследявам и рубриката на проф. Стоянович, тъй като избирам да прочета по тематиките от книгите му или да ги чуя персонално, от първо лице в частен диалог. Тук повдигам кардинален въпрос.

А по отношение на тълкованието на античната поговорка, един реторичен въпрос: ти, шеф Кошлуков, замислял ли си се върху нея, мислил ли си върху това по какъв начин си живял, по какъв начин живееш и по какъв начин ще живееш, та да останеш в паметта на поколенията? Ти отбрани ли пред Съвет за електронни медии ръководената от теб институция, в частност Петър Стоянович, или употребява Съвет за електронни медии като заслон (заради персонални или други интереси) – същият Съвет за електронни медии, който настойчиво пази хора като Петър Петров (Волгин) и го държи в БНР? Същият този Съвет за електронни медии, управителен от човек написал „ " Ще ти скъсам г**а! ", песен от албума " Ръгай чушки в боба " на „ барда ” Станислав Трифонов, и предяващ искания по отношение на „ езика ” на проф. Стоянович? Език и социална позиция, построени епохи преди нас от знаковата за България фамилия Стоянович. Защо загатвам семейството ли – тъй като

родовата памет възпитава и построява ценностна система

Ти, шеф Кошлуков, мислил ли си по този въпрос? Та вие със Соня Момчилова ли се оказахте най-компетентните да цензурирате човек, който продължава, по собствен метод, делото на Димо Казасов да вземем за пример, и то по посочените към този момент аргументи? Или методът ви е като при кино лентата „ Второто избавление ” на проф. Светослав Овчаров и проф. Евелина Келбечева? (Филмът е излъчен по Българската национална телевизия на 30 април 2022 година, на 65-ия ден от Руското нахлуване над Украйна не без намесата на публичното мнение и не в праймтайм-а). Дали пък такива не са били случаите и с емблематичните Искра Ангелова, Камен Алипиев, Боряна Пунчева, Горан Благоев, Марио Гаврилов и други?
Не, шеф Кошлуков, тази твой акт не е като да покажеш междинен пръст в ефир, и тогаващната директорка на дирекция „ Информация “ Уляна Пръмова, (под чието ръководство е и предаването) да разяснява, че „ …той евентуално е работил в положение на афект, само че тя не може да го глоби, защото тя не му е началник, а подчинена… ”(4), това акт е или на изтощение, или комплекс за непълноценност или осъществяване на нечия заповед. Не съм в кухнята, нямам информация, само че от страни по този начин наподобява.
В Средновековието необразованите (но естествено интелигентни) владетели са имали една „ щатна ” численост за чиновник, който се е смятал като самобитен, алегоричен „ близнак “ на царя. Той даже има собствен жезъл. Този чиновник можел безнаказано да приказва за всичко. Почти постоянно казаното от него било ирония на системата, само че това било извънредно належащо на владетеля, с цел да си резервира облика на „ обективен ” държател, а не на тиранин – този чиновник се наричал шут. Ръководна мъдрост излъчена от крал на принц чак до Чарлс I британски.

Много значимо е да се замисляме върху достигналата ни антична мъдрост, шеф Кошлуков!!! Ако не за друго, замисли се върху това по какъв начин ще живееш, тъй като след теб постоянно има съсипия – и „ Федерацията на самостоятелните студентски сдружения ”, и „ Новото време ” (с което заби чеп в НДСВ) и в този момент БНТ… нещо не ти се получава, само че неприятното е, че

причиняваш публични вреди

Информирам те шеф Кошлуков, че с това намерено писмо, като жител плащащ постоянно налозите си ИСКАМ твоята оставка заради РЪКОВОДНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и неналичието на ценз за заеманата от теб служба!
ЗАМИСЛИ съдебна експертиза И АКО ТИ Е ОСТАНАЛО И ГРАМ ДОСТОЙНСТВО СИ ТРЪГНИ… и от Българска национална телевизия и от всякъде!!!

P.S. Иначе цитатът на Булгаков ми е обичан – изключително последното изречение.

Доц. доктор Александър НИШКОВ
1 януари 2024 година
София

------------------

1. https://www.flagman.bg/article/309926

2.Петър Стоянович, отново там

3.Предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия

4.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB_%D0%9A%D0%BE%D1%88%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР