• Електрическата офанзива на Volkswagen напредва с премиерата на новия топмодел в ID.

...
•	Електрическата офанзива на Volkswagen
напредва с премиерата на новия топмодел
в ID.
Коментари Харесай

Успешната моделна фамилия ID. продължава да расте - новият ID.5 е първото електрическо SUV купе в гамата на Volkswagen

• Електрическата атака на Volkswagen напредва с премиерата на новия топмодел в ID. семейството като част от стратегията ACCELERATE на марката
• Новият ID.51 и спортният ID.5 GTX2 със система за двойно предаване с два електродвигателя въодушевяват със своя изразителен дизайн, опция за пътуване на дълги дистанции и последно поколение програмен продукт с разширени възможности
• Цялостната цифровизация и възможността за безжични софтуерни актуализации (ОТА) отразяват следващия етап по пътя на Volkswagen към превръщането му в софтуерно насочен снабдител на мобилност.
• Устойчива електрическа подвижност – също както ID.3 и ID.4, новият ID.5 се произвежда в завода на компанията в германския град Цвикау. И двата модела са въглеродно неутрални все още на предаването им на новите притежатели.

Следваща нова стъпка по „ пътя към нулата “ ( “Way to ZERO ”). Новият ID.5 е нещо много повече от следващото попълнение в успешната моделна фамилия ID – новият електрически модел на Volkswagen пренася електрификацията в гамата от нови модели на марката на ново ходило и в нов пазарен сегмент. Елегантното, изразително електрическо SUV купе е оборудвано с новата версия 3.0 на софтуера на ID., която включва подобрени характеристики при зареждане, система за гласово ръководство и редица други функции. Благодарение на потреблението на роеви данни и системи за асистенция на водача от последно потомство, Volkswagen прави и идната си стъпка към автоматизираното придвижване.

„ ID.5 е електрически, динамичен и елегантен. Това е нашето първокласно предложение в класа на SUV купетата с изцяло електрическо задвижване, което поставя още един крайъгълен камък в нашата тактика за развиване ACCELERATE, ” заяви основният изпълнителен шеф на марката Ралф Брандщетер. „ Новият модел е в положение да предложи взискателната клиентска публика наслаждение от шофирането с нулеви местни въглеродни емисии. С този модел ние навлизаме в напълно нов пазарен сегмент за марката. ”

На пазара от 2022 година – новият Volkswagen ID.5 и ID.5 GTX

Елегантен и динамичен дизайн, превъзходна аеродинамика и продължителен самостоятелен пробег. Новият ID.5 и спортният ID.5 GTX с със система за двойно предаване с два електродвигателя са новите топмодели за дълги пътешествия в състава на моделната фамилия ID. Подобно на всички останали ID. модели, първото електрическо SUV купе на Volkswagen използва технологичната основа на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen.

„ ID.5 въплъщава дизайнът на бъдещето - аеродинамичен, експресивен, със спортен дух и с изключително къси надвеси на каросерията с помощта на MEB “, посочва ръководителят на Volkswagen Design Йозеф Кабан. „ По този метод успяхме да осигурим просторен интериор макар динамичната линия на покрива – нещо, което просто не беше допустимо преди. ”

Новото потомство 3.0 на софтуера на свой ред разрешава безжични ОТА (over-the-air) актуализации, както и активиране на допълнителни функционалности, тъй че ID.5 да бъде с изцяло настоящ софтуерен статут много дълго време. Иновативните асистиращи системи като Travel Assist, която използва роеви данни, от своя страна позволяват още по-спокойно пътешестване с отчитане на обстановката по маршрута в перспектива. Допълнително предлаганата нова система Park Assist Plus с функционалност за запаметяване е в положение да осигури индивидуален развой на паркиране при желание от страна на лидера.

Новото електрическо SUV купе на Volkswagen с дължина от 4599 мм (ID.5 GTX - 4582 мм) ще отбележи своята пазарна премиера през 2022 година с три разновидността по повод на задвижването. ID.5 ще употребява тягов електродвигател на задния мост, а системата за двойно предаване при ID.5 GTX използва по един електромотор на предния и задния мост.

„ Електронният Vehicle Dynamics Manager е революционна разработка на Volkswagen “, отбелязва виновният за технологичното развитие член на управителния съвет на Volkswagen Томас Улбрих. „ Той е обвързван в мрежа с редица други основни за управлението на автомобила системи и е в органично взаимоотношение с функционалността за контрол на двойното предаване. По този начин се реализира напълно ново, по-високо ниво на динамичното наслаждение от шофирането, сцеплението и безопасността на пътя. ”

При всички разновидности на задвижването на новия ID.5 се употребява акумулаторна батерия с огромен потенциал, осигуряваща продължителен самостоятелен пробег. Ниският коефициент на въздушно противодействие от 0,26 (0,27 при ID.5 GTX) покачва енергийната ефективност и спомага за допълнително увеличаване на внушителния автономен пробег на новия модел. Това качество се допълва и от спойлера, вграден в широко отварящия се, аеродинамично оформен заден похлупак. Охладителните отвори в предната част на автомобила използват електрически щори, които се отварят само при нужда и оптимизират допълнително обтекаемостта на каросерията.

Новото електрическо SUV купе на Volkswagen демонстрира своя експресивен темперамент и уникалност от всяка позиция. Типичната LED технология на светлините с напречни светлинни ленти начело (опция) и отзад изрично разпознава ID.5 като член на ID. семейството от модели. Множество елементи, измежду които впечатляващата броня, лакираните панели на вратите и новият контур на покривната линия отличават електрическото SUV купе от носителя на купата „ Световен автомобил на годината ” ID.4. Изразителният дизайн в стил спортно купе има блестящо разпознаваем характер. Големият отвор за въздух и включените в общоприетото оборудване матрична система на LED светлините IQ.Light с интелигентни дълги светлини и триизмерно оформление на задните LED светлини придават на ID.5 GTX още по-динамично лъчение. Vehicle Dynamics Manager свързва в обща мрежа системите за управление на задвижването и ходовата част, а в допълнение предлаганото адаптивно окачване DCC гарантира оптимална динамичност на пътя. ID.5 и ID.5 GTX предлагат два режима на шофиране – нормален D и с нараснала степен на рекуперация B.

Новият външен дизайн на каросерията и новата идея на интериора в стил луксозен салон акцентират иновативната сила на Volkswagen и моделната фамилия ID. Въпреки формите, наподобяващи спортно купе, ID.5 има единствено с 12 мм по-малко пространство в региона на главите на пътниците на задните седалки в сравнение с Volkswagen ID.4. Дългото междуосие от 2766 милиметра въпреки това дава възможност за реализиране на размери във вътрешното пространство, сравними с тези на SUV моделите от по-високите класове. Обемът на багажното поделение е 549 литра, а материалите и осъществяването на интериора са с първокласно качество. Тапицериите на седалките варират в зависимост от версията на осъществяване на интериора, като допълнително предлаганите седалки Top Sports се отличават с перфорирани ID емблеми в горната част на облегалките.

Свръхмодерното цифрово арматурно табло демонстрира напълно нова ергономична концепция за ръководство на функционалностите. Блокът контролни принадлежности пред лидера и мултимедийната система с висока разделителна дарба осигуряват поразителна с яснотата си визуализация на функционалностите, а новаторският head-up дисплей с разширена действителност (опция) в непосредственото зрително поле на водача дава допълнителна информация. Новата версия 3.0 на ID. софтуера включва разнообразни оптимизации и нововъведения, измежду които и гласово управление с естествени изречения („ Hallo ID “.). Системата към този момент има опция за самообучение и има онлайн достъп до информация от облака. Индиректното вътрешно осветяване Ambient Lighting предлага избор от до 30 цвята, до момента в който гамата от услуги на We Connect дават на водача онлайн информация за пътнотранспортната обстановка в действително време, онлайн актуализации на навигационните карти, информация за мрежата от зарядни станции, уеб радиостанции и много други.

Благодарение на опцията за Car2X комуникация, Volkswagen извежда безопасността на пътя на напълно ново, много по-високо ниво. Чрез нея данните от съвместимите коли от гамата на Volkswagen и сигналите от инфраструктура в радиус до 800 метра могат да бъдат локално предадени и подложени на оценка за части от секундата, което дава възможност водачът да получава своевременни предупреждения за рискови зони, произшествия и тапи по маршрута. Функцията ID. Light в интериора също помага много със своите интуитивни, лесни за възприемане образни сигнали и предупреждения.

С ID.5 и ID.5 GTX марката Volkswagen навлиза в изцяло нов пазарен сегмент и по този начин форсира своята електрическа офанзива във всички автомобилни класове съгласно своята тактика за развитие ACCELERATE. В интервала до 2030 година се очаква най-малко 70% от продажбите на Volkswagen в Европа да се образуват от изцяло електрически транспортни средства, което се равнява на размер от над един милион електромобила. В Северна Америка и Китай целта е реализиране на дял от 50% на електрическите транспортни средства в обема на продажбите. За да реализира тези цели, годишно Volkswagen ще показва на пазара най-малко по едно електрическо превозно средство. Очаква се излъчванията на CO2 на автомобил да бъдат понижени с до 40% най-късно до 2030 година, а по своя „ път към нулата “ ( “Way to ZERO ”) компанията планира да реализира цялостна индиферентност по отношение на климата най-късно до 2050 година.

Новият ID.5 и първокласният състезателен ID.5 GTX с двойно предаване се създават в завода на Volkswagen в Цвикау и са въглеродно неутрални все още на предаване на клиента. При зареждане със 100% зелена електроенергия, новите модели са практически неутрални по повод на климата. Със своята зарядна инфраструктура We Charge, Volkswagen предлага и най-бързо разрастващата се екосистема за удобно, обвързвано и стабилно зареждане, като все още мрежата разполага с около 250 000 точки за зареждане в цяла Европа. С помощта на общоприетия кабел Mode 3, новото електрическо SUV купе може да се зарежда с до 11 кВт изменчив ток (AC), дори и на път. При потребление на бързозарядна станция, включената в стандартното оборудване на новия модел мощ на зареждане може да доближи до 135 кВт.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР