Експерти, граждани и представители на местната власт обсъдиха концепцията за

...
Експерти, граждани и представители на местната власт обсъдиха концепцията за
Коментари Харесай

АПИ с проект за основен ремонт на близо 23 км от път I-1 София - Ботевград по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027

Експерти, жители и представители на локалната власт разискаха концепцията за интегрирани териториални вложения „ Подобряване на транспортната инфраструктура целящо повишение на пътната сигурност и гарантиране на устойчива подвижност на територията на Югозападен регион на обмисляне “. Срещата, която се организира в София, беше проведена от Областния информативен център – София и е по отношение на настояща процедура за кандидатстване по Приоритет 2 на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ взе участие в концепцията с два плана, които бяха показани от Николина Чапанова - шеф на дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма Региони в напредък 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в АПИ. Първият план е за главен ремонт на близо 23 км от път I-1 София - Ботевград, в сектора от 214-ти км, в региона на с. Чурек, до пътен възел „ Яна “ при 237-ми км. Вторият план включва спешното подсилване на анкерната стена при 210-и км от първокласния път, в региона на тунел „ Витиня “.

Ремонтът на сектора от път I-1 София - Ботевград е с значима обществена значителност, защото по него се движат автобусни линии №118 и №90 на,,Столичен автотранспорт ”. Те са единственият публичен транспорт на жителите в селата Яна и Желява. Поради това планът може да бъде обсъждан в вероятност и като част от концепцията за екологичен електрически превоз. Успешното му осъществяване ще усъвършенства пътната инфраструктура, ще обезпечи сигурност и комфорт за пътуващите и ще подтиква икономическия напредък и качеството на живот на територията на Софийска област.

Получаването на необятна социална поддръжка е едно от наложителните условия концепцията да бъде утвърдена за финансиране.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР