© Plovdiv24.bg Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, с която Окръжен

...
© Plovdiv24.bg Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, с която Окръжен
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди - Лерца в затвора за 2 години и 4 месеца! Остава още само една инстанция!

© Plovdiv24.bg
Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата, с която Окръжен съд-Пловдив осъди Катя Лерца на 2 години и 4 месеца затвор за провокирано пътнотранспортно произшествие на бул. " Санкт Петербург “ в Пловдив, при което на 13 май предходната година беше породена гибелта на полицейски чиновник. Наказанието следва да се изтърпи действително при първичен общ режим. Подсъдимата е лишена и от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 4 години.

В решението си магистратите са показали, че изрично е опровергана тезата на отбраната за съпричиняване на злополуката от страна на служителя на реда. Той е подхванал дейности за прекъсване и осъществяване на инспекция на различен автомобил, движещ се пред този на подсъдимата, в последна лява лента. Според Апелативния съд служителят на реда от задоволително огромно разстояние е подал знак със стоп-палка и действително е бил забележим за Лерца. Освен това в този миг в междинната лента, при три налични, е нямало приближаващи коли.

Апелативният съд отхвърли настояването за условно наказване, приемайки, че за поправянето на подсъдимата е неотложно то да бъде изтърпяно действително в пандиза.  

Пред първоинстанционния съд подсъдимата е признала обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и делото е протекло по реда на съкратеното правосъдно разследване. За това и в началото избраното наказване е понижено с една трета.

В решението е посочено, че подсъдимата е управлявала автомобила си със скорост, двойно по-висока от позволената. Освен това по целия бул. " Санкт Петербург “ сега на произшествието е имало централизация на доста хора, заради осъществяване на всеобщо мероприятие.

Като отегчаващо отговорността събитие е регистрирано, че след осъществяване на действието свидетелството за правоуправление на подсъдимата е отнето. Скоро след произшествието контролните органи са открили, че тя все пак ръководи автомобил без брошура, за което й е формиран акт за нарушаване.

Връчването на постановлението за лишаване на свидетелството за правоуправление и опцията за обжалването му пред съда, нямат директно отношение към оценка държанието на подсъдимата. По делото са събрани и доказателства, от които е видно, че подсъдимата неведнъж е нарушавала и преди този момент разпоредбите за придвижване по пътищата. Решението на Пловдивския апелативен съд не е влезнало в действие и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР