Звездна база за изстрелване на кораби в космоса ще строи

...
Звездна база за изстрелване на кораби в космоса ще строи
Коментари Харесай

Илон Мъск ще строи умен град Starbase


„ Звездна база ” за изстрелване на кораби в космоса ще строи Илон Мъск в Тексас
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Илон Мъск възнамерява да сътвори нов град, наименуван Starbase (в превод – „ Звездна база ”), към площадката за изстрелване на SpaceX в Тексас. Това е следващия ексцентричен план на фамозния милиардер.

Площадката за изстрелването на SpaceX в Тексас се намира в село на име Бока Чика – заформящо се населено място в южния завършек на щата. Компанията създава ракетата си Starship и тества прототипи там от 2014 година насам.
още по тематиката
Но в този момент Мъск споделя, че градът Starbase ще покрие „ повърхност, доста по-голяма ” от селото. „ Строим град Starbase в Тексас. Оттам ще отиваме на Марс, а оттова – към звездите ”, написа той в.

Съдебният съвет на окръга, където се намира Бока Чика, удостовери проектите на Мъск да сътвори град, заяви. „ През последните няколко дни съветът… получи публично питане от SpaceX по отношение на интереса на Илон Мъск да включи село Бока Чика в град на име Starbase, Тексас. По-рано през днешния ден съдът на комисарите на окръг Камерън беше осведомен за начинанието на SpaceX ”, се споделя в изказването.

„ Ако SpaceX и Илон Мъск биха желали да продължат по този път, те би трябвало да спазят всички закони за основаване, които работят в щата ”, сподели съдията на окръг Камерън Еди Тревиньо. „ Окръг Камерън ще обработва всички подобаващи петиции в сходство с използваното законодателство ”.

Наред с обещанието от Starbase, Илон Мъск съобщи още, че в новия град ще има изключително положително отношение към кучетата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР