Зоран Миланович е бивш председател на Социалдемократическата партия. Мирела Ахметович

...
Зоран Миланович е бивш председател на Социалдемократическата партия. Мирела Ахметович
Коментари Харесай

Опозиция в Хърватия се дистанцира от изказването на президента Миланович за Украйна и Косово

Зоран Миланович е някогашен ръководител на Социалдемократическата партия. Мирела Ахметович от Социалдемократическата партия сподели, че в никакъв случай няма да бъде представител или юрист на Миланович. " Моето мнение и мнението на СДП за Украйна е напълно ясно. Що се отнася до Косово, Хърватия призна Косово през 2008 година и това е краят на историята за мен. Няма потребност да разясняваме възгледите на Миланович ", сподели тя.

 

Тя изрази страдание, че изказването на Миланович е толкоз дълго и изпълнено с спорни изказвания, които единствено дават мотив на съветските пропагандисти да го употребяват за мръсната си работа.

 

" Миланович притегли повече внимание с изказванията си, в сравнение с аферите на ръководещата Хърватска демократична общественост /ХДО/ ", сподели Ахметович и добави: " Хора, ХДО ни ограбва. Не мога да допускам, че изказването на някого за нещо е по-важно от грабежа, който се прави в Хърватия ".

 

Домагой Хайдукович, също социалдемократ, уточни, че Украйна се бори за независимост и има потребност от помощ, а Косово е самостоятелна страна. " Това е действителност, която и Белград, и Пантовчак /където се намира президентството/ би трябвало да одобряват, и тук историята свършва ", сподели Хайдукович, представен от Хина.

 

Сандра Бенкич от Зеления блок акцентира, че изказванията на Миланович за Косово са безусловно неприемливи. Тя подсети, че Хърватия е признала Косово и той, в качеството си на министър-председател преди време, е посетил Прищина.

 

" В тази обстановка на световна неустановеност, породена от нападателната война на Русия против Украйна, а тази война има последици за целия ни район, правенето на изказвания, които по някакъв метод носят риск за мира в района, е безконтролно ", сподели Бенчич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР