Знаете ли какво е Е 913? Звучи като онези вредни

...
Знаете ли какво е Е 913? Звучи като онези вредни
Коментари Харесай

Ланолин – хранителната добавка, използвана в козметиката


Знаете ли какво е Е 913 ? Звучи като тези нездравословни съставки, които участват на съвсем всички етикети за храна. Под това название се крие известна хранителна добавка, която се получава от филтриране на мазнините в суровата вълна, събрана директно след стригането на овцете. Тя е устойчива на разнообразни външни фактори, разтваря се еднообразно добре както в алкохол, по този начин и във вода. Използва се най-често като глазиращ сътрудник в сладкарската индустрия, само че намира и необятна приложимост и в козметиката. Точно по този начин, макар характерния си мирис.

Е 913 или ланолин, се употребява за изработката на превръзки, медицински пластири, само че най-много за разнообразни кремове и балсами. Той има способността да задържа вода и също по този начин да всмуква огромно количество влага.

За какво се употребява козметиката с ланолин?

Жълто-кафявият натурален восък е желана съставна част в профилирана козметика срещу подсичане, срещу суха и загрубяла кожа. Той овлажнява добре засегнатите места, прави кожата по-здрава и мека. Също по този начин има и балсами за коса с ланолин , които усъвършенстват структурата на косъма, кремове и смазки за устни против неподходящи външни въздействия и други.

Най-голямата изгода на ланолина е в продуктите за кърмачки. Там той е рафиниран, спомага за лекуването на засегнати и напукани зърна (на кърмачки), като усъвършенства хидратацията и оказва помощ на сензитивната кожата в тази деликатна зона да диша. Причината е, че веществото замества естествения кожен себум , който понижава при кърмене.

Свързани публикации.. Вазелин - измежду най-достъпните козметични артикули 0 Козметика - коя не би трябвало да употребяваме всеки ден? 0 Без акне по гърба с няколко основни ограничения 0

Не на последно място, ланолинът се употребява и за производството на разнообразни кремове за бръснене . Той успокоява кожата след бръсначката, прави я гладка и мека, понижава зачервяването.

Полезен ли е ланолинът?

Въпреки, че се употребява най-много за хидратиране на кожата , ланолинът може да докара до тежки алергични реакции при хора, които имат по-чувствителна кожа. Но доста изследвания демонстрират, че в към 0.5% от случаите на алергии се дължат на Е 913, най-вече при дами и деца. Лек сърбеж, по-големи обриви, отичане на устните или зачервяване на кожата, са измежду най-често срещаните странични резултати от използването на ланолин.

Смята се, че мазната субстанция е доста близка до естествения себум, по тази причина би трябвало да внимаваме, в случай че имаме мазна кожа и използваме ланолин, с цел да не я омазним в допълнение. Това може да докара до задръстване на порите и формиране на комедони.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР