Администрацията на Байдън спря доставката на бомби за Израел миналата

...
Администрацията на Байдън спря доставката на бомби за Израел миналата
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона потвърждава, че САЩ спряха доставката на бомби за Израел поради опасения от Рафах

Администрацията на Байдън спря доставката на бомби за Израел предходната седмица заради опасения, че страната се доближава към решение за започване на пълномащабно нахлуване против южната част на Газа град Рафа срещу волята на Съединени американски щати, сподели министърът на защитата Лойд Остин.

Пратката трябваше да се състои от 1800 бомби от 2000 фунта (900 кг) и 1700 бомби от 500 фунта (225 кг), съгласно длъжностното лице.

Фокусът на загрижеността на Съединени американски щати бяха по-големите експлозиви и по какъв начин те могат да бъдат употребявани в гъста градска среда като Рафах, където повече от един милион цивилни се укриват след евакуацията на други елементи на Газа на фона на войната на Израел против Хамас, което пристигна след смъртоносната офанзива на въоръжените групи против Израел на 7 октомври.


Г-н Остин удостовери забавянето на оръжията, като сподели на подкомисията по бюджетните заеми на Сената по отношение на защитата, че Съединени американски щати стопираха „ една доставка на муниции с огромен потребен товар “.

„ Ще продължим да прав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР