Знаете ли, че суровите ядки са много по-полезни от тези,

...
Знаете ли, че суровите ядки са много по-полезни от тези,
Коментари Харесай

Защо суровите ядки са по-полезни?

Знаете ли, че суровите ядки са доста по-полезни от тези, минали термична обработка. Това е по този начин, тъй като в недопечен тип благосъстоянието на ненаситените мастни киселини в тях е непокътнато. Когато биват обработени обаче, това равнище внезапно понижава.

Ненаситените мастни киселини имат голямо значение за вярното протичане на голям брой процеси в организма. Те защищават от сърдечно-съдови болести, поддържат хормоналния баланс в организма и укрепват имунитета.

 Сурови ядки

Друг известен плюс на суровите ядки е, че подкрепят паметта и обогатяват мозъка. Това им свойство още веднъж се дължи на ненаситените мастни киселини.

 Консумация на ядки

Орехи, лешници, бадеми, кашу, тиквени и слънчогледови семки - би трябвало да участват най-малко два пъти седмично в менюто ви. Успокоението, което носят на нервите, защищава от стрес и понижава депресията.

Друга позитивна линия на суровите ядки е, че съдържат малко калории. От тях освен не се пълнее, а в противен случай – суровите ядки са препоръчвана храна за спортуващи. Това е по този начин, защото форсират растежа на мускулите и по този начин спомагат за оформянето на фигурата.

Освен това, дават и нужната сила. Спокойно могат да бъдат включени даже и в най-строгата диета, само че в дребни количества, към 30 гр.

Микроелементите, съдържащи се в ядките, се срещат много по-рядко в другите храни. Такива са цинкът, който укрепва имунната система, манганът и селенът, имащи антиоксидантно деяние, магнезият, който укрепва костите и оказва помощ при мигрена и меланхолия, както и медта, участваща в синтеза на белтъци.

Суровите ядки имат огромно количество витамин Е в състава си. Той е мощен антиоксидант, който оказва помощ за неутрализирането на свободните радикали. Друг доста скъп съставен елемент в ядките е фолиевата киселина.

Тя е нужна за клетъчното разделяне и за образуването на алените кръвни телца. От нея най-вече се нуждаят бременните дами, защото е значима на вярното развиване на плода.

Дневната доза ядки е една шепа. Ограничения няма. Освен за фъстъците, в чието наличие има прекомерна плътност на мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР