Значително по-интензивна е работата на Национална следствена служба. Това отчете

...
Значително по-интензивна е работата на Национална следствена служба. Това отчете
Коментари Харесай

Сарафов: Главният прокурор възлага 4 пъти повече дела на НСлС

Значително по-интензивна е работата на Национална следствена работа. Това регистрира шефът й Борислав Сарафов.

Създадени са нови по-тясно профилирани отдели за следствие на закононарушения. Това са отделите: Специализиран, Криминален, Стопански, Финаносви следствия .

Сарафов съобщи, че от началото на годината са предоставени 214 досъдебни производства и посочи, че към този момент има към четири пъти повече каузи, които се разпореждат на следователите с разрешението на основния прокурор.

" С идването ми тук натоварването на Национална следствена служба се е нараснало осем пъти ", посочи Сарафов.

По време на конференцията стана ясно, че службата към този момент има назначен представител и това е следовател Мария Павлова . Борислав Сарафов посочи, че за оптимизацията е било направено изцяло преформатиране на службата.

" Оптималното натоварване е това, към което се стремим, тъй че количеството работа да не пречи на качеството и в последна сметка да не сме едно паризитно звено в правосъдната система . Един следовател с едно дело на година е недопустимо за мен, уверен съм недопустимо за вас. Седем-осем каузи мисля, че са по-оптимално натоварване ", съобщи Сарафов.

За първите месеци на тази година има едвам 12 каузи, върнати за в допълнение следствие при 74, върнати през 2015г., 51 - през 2016 година и 26 - през 2017 година

Общо разследваните досъдебни производства за първото полугодие са 346 . Сарафов изясни, че въпросните 214 каузи, които са предоставени на следователи от Национална следствена служба са с ясно изразена и фактическа и правна трудност . Касаят пране на пари, данъчни закононарушения и композиция от закононарушения.

Стана ясно, че не е завършило следствието за гибелта на детето на министър Ивайло Московски . По него са назначени експертизи. По делото Сарафов разяснява, че периодите са такива, каквито диктува ритъмът на следствието . " Разследването в огромна степен зависи от назначените специалисти. Не следствието взема решение по кое време едно следствие е завършило ", добави Сарафов.

 Искам работа за следователите, разгласи новият началник на Национална следствена служба
Искам работа за следователите, разгласи новият началник на Национална следствена служба

Следователите се усещат изолирани и неупотребени

Той разяснява, че не е отстъпил от позицията си, че в Национална следствена служба е налице потенциал за следствие на каузи, свързани с корупцията .

От предоставените 20 досъдебни производства, касаещи 20 болнични заведения на територията на цялата страна Сарафов увери, че се работи интензивно от профилирания отдел и стопанския отдел.

 Шефът на Национална следствена служба Бойко Найденов подаде оставка
Шефът на Национална следствена служба Бойко Найденов подаде оставка

За момента няма публична информация за

Все още няма съответни лица и няма привлечени обвинени. Не всички закононарушения са по схемата " болница в болница " - има разнообразни схеми делата са с друг предмет на следствие и ще имат друго време на привършване. Всяко дело е разпределено на инцидентен принцип, увери Сарафов.

 Прокуратурата проверява
Прокуратурата проверява " Пирогов " и още шест лечебни заведения

Производства се водят Софийска градска прокуратура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР