Районната прокуратура в Пловдив привлече 32-годишен мъж към наказателна отговорност.

...
Районната прокуратура в Пловдив привлече 32-годишен мъж към наказателна отговорност.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж, замерял поп и полицаи с тухли в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив притегли 32-годишен мъж към наказателна отговорност. На С.Х. са повдигнати четири обвинявания , оповестяват от прокуратурата.

Първото е за щета на набожен храм. Второто обвиняване е за опасност. Третото обвиняване е за причиняване на лека телесна щета на полицейски чиновник, а четвъртото за непристойни дейности и нарушение на публичния ред.

На 16.05.2024 година по време на литургия в храм " Св. оракул Илия " в Пловдив С.Х. почнал да се държи непочтено. Неколкократно той прекъсвал църковната работа.

Свещеникът съумял да го изведе на открито и заключил вратите на храма, с цел да защищити миряните. Обвиняемият счупил един от прозорците на храма и през него хвърли тухла към духовното лице, само че не съумял да го улучи . Попът натиснал паник бутона и подал сигнал в полицията.

При идването на полицията С.Х. траял да се държи нападателно. Той замерил с тухли и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Освен това оказал опозиция при задържането си. Наложило се на място да пристигна още един екип на полицията, за може на мъжа да бъдат поставени белезници.

Било открито, че С.Х. имал здравословен проблем, предшестващ случая и обвързван с предходно оперативно лекуване. Поради тази причина бил извикан медицински екип, който отвел причинителя в болница, където му е оказана здравна помощ.

С.Х. е арестуван за период до 72 часа.
 Баща и наследник обиждаха и блъскаха служители на реда във Видин
Баща и наследник обиждаха и блъскаха служители на реда във Видин

Двамата са арестувани за хулиганство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР