Златните рибки са сред популярните аквариумни рибки. Ако и вие

...
Златните рибки са сред популярните аквариумни рибки. Ако и вие
Коментари Харесай

Колко дълго живеят златните рибки?

Златните рибки са измежду известните аквариумни рибки. Ако и вие сте решили да си вземете такива потомци, тогава е значимо да се запознаете освен с подобаващите условия за развъждането им, само че и каква е тяхната дълготрайност на живот при златните рибки.

Колко дълго живеят златните рибки?

Златните рибки могат да живеят сред 5 до 30 години, като амплитудата, както и сами виждате, е огромна. Причината по тази причина е, че при тези любимци от огромно значение са грижите за рибките. Ако се грижете за златните рибки добре за тях, за храната им, аквариума и редица други значими фактори, тогава вашите златни рибки ще могат да доживеят даже до цели 30 години. Като цяло здравето на всяко живо създание на земята зависи от качеството му на живот.

При водните жители да вземем за пример е значимо да се подържат в избраните граници съответните водни параметри, като да вземем за пример температурата на водата, защото това значително може да редуцира живота на любимците ви. Другото значимо нещо е pH на водата като той би трябвало да бъде в рамките на 6-8.

От какво зависи продължителността на живот на златните рибки?

 Продължителност на живот при златните рибки

- температура;

- pH на водата;

- хранене на златната рибка;

- брой жители на пространствен метър;

- вярното осветяване в аквариума;

- неотстъпчивост на водата;

- растителност;

- дестилация и аерация.

Ако поставите прекомерно доста водни жители в малко количество вода, тогава тривиално аквариумът ще се замърси от техните отпадъчни артикули и това може да докара до намаляването на продължителността на живот на рибките. Идеалната температура за златни рибки е сред 18 и 23 °С. При по-високи градуси питомците ви ще остаряват по-бързо, ще изпитват прочут дискомфорт, само че и ще се разболяват по-често.

Прекомерните високите индикатори на киселинно-алкалния баланс и твърдостта на водата водят до същите последствия, а точно златните рибки стартират да боледуват по-често. Това може да докара до съдбовни последствия или да аргументи необратими промени в тялото, което надлежно да редуцира живота на златните рибки доста.

 Златна рибка

Другото значимо нещо, за което не трябва да забравяте е това, че е безусловно неразрешени да прехранвате рибките. Трябва да ги храните единствено с висококачествена храна, защото по този начин организма им се насища с всички нужни субстанции и минерали.

Като цяло, развъждането на златни рибки не е комплицирано, само че пък за сметка на това са доста красиви домашни любимци. И не по-малко преимущество е това, че в случай че се грижите вярно за тях, тогава те ще живеят доста дълго време.

А в случай че към момента не сте си взели подобен приятел, вижте нашите разгласи и цени за златни рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР