Зимните месеци са най-предизвикателното време на годината за бегачите. Една

...
Зимните месеци са най-предизвикателното време на годината за бегачите. Една
Коментари Харесай

Как да се облечем подходящо за зимно тичане

Зимните месеци са най-предизвикателното време на годината за бегачите. Една от аргументите, заради които тези студени месеци не са приятни е, че ни е доста мъчно да решим с какво да бъдем облечени, до момента в който тичаме.

Ако прекалим, се изпотяваме, до момента в който се опитваме да избягаме нужните километри. Ако пък не се облечем задоволително, рискуваме мускулите ни да останат сковани, а и да ни стане доста студено.

Едни от най-важните препоръки на специалисти е да се обличаме по този начин като че ли е с 20 градуса по-топло . Например, в случай че е -10 градуса на открито, би трябвало да се облечем по този начин, като че ли е 10. Причината за този трик е, че температурата на тялото се покачва, когато човек се движи, без значение от външната температура.

След като имаме поради тази детайлност, би трябвало да обърнем внимание и на нужните пластове облекла. Основният (най-долен) постоянно би трябвало да от такава материя, която провокира по-малко потене (нещо памучно например).

 Снимка 396070

Следва изолационният пласт, чиято съществена цел е да резервира топлината на тялото. Външния пласт също е жизненоважен, тъй като той поддържа топлината на сърцевината, само че също по този начин дава независимост на ръцете.

Що се отнася до якето, то е най-външният пласт и би трябвало хем да ни пази, хем да бъде дишащо, с цел да не се потим ненужно.

Подходящите клинове са още една нужда, когато температурите стартират да падат. Трябва да се уверим, че имат комфортни шевове. Термо клиновете са превъзходен вид, когато стане доста студено.

Всеки, който тренира на открито, се нуждае и от комфортен чифт чорапи, изключително през зимните месеци. Чорапите би трябвало да бъдат направени от тъкан, която да не провокира потене, както и да имат подплата, която да поддържа краката сухи.

 Снимка 396068

Не на последно място са и обувките, които хем би трябвало да пазят краката ни да не се измокрят, хем да не се пързалят, а и да са ни комфортни и топли.

Да не забравяме и ушанките, шапките и ръкавиците, с които към този момент завършваме с екипирането. Все отново би трябвало да имаме поради, че се предлага да са дишащи, с цел да не се изпотява главата ни.

От The Richest поучават също да носим ярки цветове, с цел да ни виждат по-лесно. След като към този момент знаем по какъв начин да се облечем най-подходящо, остава да се екипираме и да създадем няколко кръгчета на квартала.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР