Зимата е към края си. Идва пролетта. Наблюдава се тенденция

...
Зимата е към края си. Идва пролетта. Наблюдава се тенденция
Коментари Харесай

Климатолог: Зимата си отива


Зимата е към края си. Идва пролетта. Наблюдава се наклонност към леко захлаждане в края на зимата и началото на пролетта. Причината за минусовите температури тази седмица пък е средиземноморски циклон, който засегна и Гърция. Това обясни пред БългарияОнЕър климатологът проф. Георги Рачев.

Този циклон отмина. Той образува забележителна снежна покрива в Гърция. Започваме интервал от една седмица с много топло време. Днес ще бъде последният мразовит ден в София. От на следващия ден температурите постепенно и умерено ще порастват, уточни проф. Рачев.

Няма нищо извънредно. Просто последните 20 години се радваме на все по-топло и по-топло време. Зимата за равнинната и хълмистата част на България завърши. Зима в България тази година на процедура нямаше, разяснява още проф. Рачев.

Той предвижда, че по всяка възможност февруари ще приключи с позитивна особеност от 3 градуса над нормата. Февруари е месец на контрастите. Станахме по-чувствителни към най-малките промени на климата и по-зависими от дребните прищявки на времето, счита още климатологът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР