Земята се изправя пред десетки приближавания на астероиди всяка година.

...
Земята се изправя пред десетки приближавания на астероиди всяка година.
Коментари Харесай

Огромен астероид ще премине следващата седмица край Земята

Земята се изправя пред десетки приближавания на метеорити всяка година. Следващият вторник край планетата ни ще премине метеорит с ширина 1,06 км, като НАСА го категоризира като " евентуално рисков метеорит " заради неговия размер и траектория, предава БГНЕС.

Открит за първи път от австралийския астроном Робърт Макнаут през 1994 година, галактическият камък е наименуван " Астероид 7498 (1994 PC1) " и ще премине на към 1,9 млн. км от планетата. Това може да наподобява доста, само че в голямата пустош на Космоса в действителност е много близо. Например Марс, планетата, която галактическите организации, милиардерите и астрономите по света се стремят да изучат и изследват, се намира приблизително на към 342 млн. км от нашата планета.
Пак ни предизвестиха за Апофис, който рисково ще се приближи до Земята през 2029 година
Астероидът Апофис, който се счита за един от най-опасните, напролет на 2029 година ще се приближи до Земята на дистанцията, на което...
Прочети повече
Любителите на астрономията ще могат да следят „ Астероид 7498 “ при прекосяването му благодарение на дребни търговски телескопи. EarthSky.org дава повече детайлности за предстоящата траектория на галактическата канара, като съгласно изданието тя би трябвало да се вижда на фона на звездите, до момента в който минава около нашата планета, заради големия си размер и непосредственост. Очаква се това да бъде най-близкото приближаване на метеорит до нашата планета за повече от 200 години. 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР