Космическият апарат Одисей е жив и добре, но се е

...
Космическият апарат Одисей е жив и добре, но се е
Коментари Харесай

Космическият апарат Одисей се е преобърнал при кацането си на Луната

Космическият уред " Одисей " е " жив и добре ", само че се е преобърнал при кацането си на Луната, оповестиха международните информационни организации, базирайки се на информация на компанията, създала модула.

Той е първият частен галактически уред, който каца на Луната и беляза и завръщането на Съединени американски щати на лунната повърхнина след 1972 година

Компанията " Интюитив машинс ", основана в Хюстън, щата Тексас, заяви също, че вследствие на човешка неточност не са сработили лазерните далекомери на апарата. На брифинг от компанията обясниха по какъв начин инженерите са разкрили грешката часове преди времето за кацане и по какъв начин са импровизирали незабавна промяна, с цел да спасят задачата.

" Одисей " стигна недокоснат по повърхността на Луната, само че анализът на инженерите на компанията е посочил, че шесткракият робот евентуално се е " спънал " сега на кацането. Смята се, че галактическият транспортен съд е закачил един от краката си върху неравната повърхнина и се е преобърнал, спирайки встрани, подпрян на канара, сподели изпълнителният шеф на " Интюитив машинс " Стивън Алтимъс.

Той добави, че съгласно всички индикации " Одисей " е " постоянен покрай или на мястото на кацане ", край кратера Малаперт А, покрай южния полюс на Луната, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Имаме връзка със спускаемия уред " и екипите по надзор на задачата изпращат команди към апарата, сподели Алтимъс.
От компанията споделиха, че скоро след кацането на Луната в четвъртък радиосигналите са давали информация, че цилиндричният уред е кацнал в изправено състояние, само че изпълнителният шеф посочи, че неправилните изводи са били вследствие на по-ранни телеметрични данни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР