Земетресение с магнитуд 6,9 удари далекоизточното крайбрежие на Русия в

...
Земетресение с магнитуд 6,9 удари далекоизточното крайбрежие на Русия в
Коментари Харесай

Силно земетресение в Камчатка

Земетресение с магнитуд 6,9 удари далекоизточното крайбрежие на Русия в понеделник , само че съветското министерство на изключителните обстановки заяви, че не е имало цунами и сигнали за жертви или опустошения, предава Ройтерс.

Земетресението е блъснало към 44 км южно от град Петропавловск-Камчатски на тихоокеанското крайбрежие на Русия на дълбочина 100 км, съгласно министерството на изключителните обстановки. То е записано в 15:06 часа локално време (5:06 часа българско време).

Кадри, оповестени от медиите от полуостров Камчатка, на към 6800 км източно от Москва, демонстрират някои пукнатини в здания и счупени бутилки в супермаркети, откакто са паднали от рафтовете вследствие на земетресението, само че без огромни непосредствени структурни вреди.

" Оперативни групи от спасители и пожарникари правят оглед на постройките ", добавиа от министерството на изключителните обстановки. " По предварителна информация няма потърпевши и опустошения.

Камчатският клон на Геофизичния институт на Руската академия на науките заяви, че магнитудът на труса е бил 6,9.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) в началото заяви, че магнитудът на труса е бил 6,6.

Системата за предизвестие за цунами на Съединени американски щати сподели, че няма предизвестие за цунами след земетресението.

Полуостров Камчатка е най-вулканичният регион в Русия с към 300 вулкана, от които повече от 30 са непрекъснато настоящи . Туй като полуостровът е доста рядко обитаем земетресенията и честите вулканични изригвания не заплашват хората.
 Два вулкана изригнаха в Камчатка
Два вулкана изригнаха в Камчатка

На полуострова има над 30 дейни вулкана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР