Земеделски производители отново блокираха пътя Варна - Бургас в района

...
Земеделски производители отново блокираха пътя Варна - Бургас в района
Коментари Харесай

Земеделски производители блокираха пътя Варна

Земеделски производители още веднъж блокираха пътя Варна - Бургас в региона на местността " Харамията ". Те са недоволни от подписаното вчера  споразумение  сред държавното управление и аграрни организации.

Не мога да се наемам с отговор какво следва оттук-нататък, тъй като смятам, че в по този начин постигнатото споразумение има доста условности и доста неясноти , разяснява земеделският производител Поля Добрева. Тя добави, че протестиращите не членуват в организациите, които подписаха съглашението с изпълнителната власт. Освен това, съгласно нея, подписалите съглашението съставляват доста дребен % производители, което по никакъв метод не отразява интереса на всички заети в сектора.

Добрева сподели още, че най-големият проблем в земеделието са поземлените връзки . Смятам, че ще се намеси ползата на притежателите на земя, така наречен фондове за земя, за които е социална загадка, че имат лоби в Народното събрание, вместо нашият интерес да бъде предпазен и да спре това бясно наддаване с рентите, разяснява тя.

Всяка година фондовете изнудват безусловно ползвателите за неистово повишаване на рентите, уточни Добрева и добави, че опонира на всякаква финансова логичност една лихва в Западна Европа да е 20-25 евро, а в България да приказваме за 50-70-80 евро. Това е безусловно нелогично, заключи тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР