Зелевите сармички са като религия за българите, независимо дали ги

...
Зелевите сармички са като религия за българите, независимо дали ги
Коментари Харесай

Тайната на перфектните зелеви сарми?

Зелевите сармички са като вяра за българите, без значение дали ги избираме постни или с месна плънка. Те са обичано ядене даже и на тези, които не се считат са големи почитатели на блюдата с кисело зеле. Има нещо доста особено в апетитните и ароматни сармички, на които не можем да устоим.

Но каква е тайната на съвършените зелеви? Ето я в няколко стъпки:

Тайната за подготвяне на съвършени зелеви сарми може да варира според от желанията и районните разлики, само че ето някои общи препоръки, които могат да оказват помощ:

Изберете качествено зеле: За положителни резултати е значимо да изберете хубаво зеле. Листата би трябвало да бъдат цели, без накъсвания.

Правилна подготовка на зелето: Зелето се обелва от вътрешната страна на открито и твърдите елементи от листата се подрязват, с цел да избегнете разкъсването им при завиване.

Подберете верния тип ориз: Мнозина избират да употребяват късозърнест ориз за зелевите сарми. Този тип ориз има по-добра текстура и се сварява по-бързо.

Смесвайте с подобаващи подправки: Добавете подправки към, които обогатяват усета на сармите. Кимион, черен пипер, червен пипер, доматено пюре, чесън и магданоз са постоянно употребявани съставки.

Уверете се, че са добре свити: Когато завивате сармите, уверете се, че ги пристягате крепко, с цел да не се разпаднат по време на готвене.

Използвайте кисело мляко: В някои предписания се прибавя кисело мляко в соса, който се полива върху сармите. Това придава присъщ усет и обогатява ястието. Разбира се, при приготвянето на постни сърми, тази стъпка се пропуща.

Гответе на ниска температура: Сармите се готвят по-добре на ниска температура в продължение на по-дълъг интервал от време. Това дава опция на усетите да се смесят и развият.

Време за отмора: След като зелевите сарми се сварят, оставете ги да почиват за няколко минути, преди да ги сервирате. Това разрешава на усетите да се стабилизират.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР