Зелето е царят на зимата.Този листен зеленчук е пълен с

...
Зелето е царят на зимата.Този листен зеленчук е пълен с
Коментари Харесай

Бърза рецепта за вечерите, в които нямате време

Зелето е царят на зимата.

Този листен зарзават е цялостен с витамини, минерали и други хранителни субстанции. Богато е на диетични фибри, които засищат добре организма, и има единствено 25 килокалории на 100 грама свеж артикул.

От зелето може да се направи доста питателно и вкусно ядене единствено за половин час. Ако сготвите яхния с добавка на зеленчуков бульон, моркови, картофи и целина, можете да я сервирате на всички - даже и на тези, които заобикалят храни от скотски генезис.

Необходими съставки:
500 грама настъргано зеле400 грама нарязани домати от консерва250 грама картофи1 литър зеленчуков бульон2 моркова2 стръка целина1 глава лук2 скилидки чесън1 чаена лъжичка сладостен червен пипер на прах½ чаена лъжичка чили на прахДафинов листРастително масло за пърженеСол и черен пипер по избор.
Зелева яхния, метод на подготвяне:

Загрейте малко олио в тенджера на умерена температура. Върху него се задушават нарязаните лук, моркови и стръкове целина за пет-шест минути, до момента в който омекнат.

Добавете надробен червен пипер, чили на прахуляк, сол и черен пипер по избор. Смесете добре. Добавете наситнения чесън и запържете за към половин минута. Добавете настърганото зеле и задушете за към една минута.

Залейте със зеленчуковия бульон и доматите и поставете дафиновия лист. Добавете в тенджерата картофи, нарязани на кубчета с почти идентичен размер.

Когато течността заври, намалете температурата и варете всичко дружно на ниска температура за към 25 минути, или до момента в който усетите се смесят.

Извадете дафиновия лист от яхнията.

Сервирайте топло с филийка самун.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР